L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimecres, 7 de febrer del 2024

El govern municipal es reuneix amb els propietaris afectats per la partió del Ministeri de Transició Ecològics


Una representació del govern municipal de Tavernes juntament amb tècnics municipals es va reunir ahir amb propietaris d'habitatges de la primera línia de la platja de la Goleta afectats per la ‘partió’ anunciada per la de Demarcació de Costes, organisme depenent del Ministeri de Madrid, reunió en la qual també hi assistiren membres de l'associació SOS Platja de Tavernes.

L'equip de govern ha traslladat als veïns i les veïnes el seu recolzament davant la situació que viuen i que afecta els seus habitatges, amb la promesa que l'ajuntament defensarà els drets dels propietaris, recordant que en el seu dia, dècada dels 80 i posteriors,  els veïns afectats van adquirir l'habitatge de manera legal.

Tal com ací hem explicat en diverses ocasions, l'Ajuntament a iniciativa del govern de Compromís va demanar al Ministeri de Transició Ecològica del govern del PSOE de Madrid que paralitzara la nova partió, un fet que el Ministeri va rebutjar, i de manera clara en la reunió que el govern de l'Ajuntament va tindre amb representants del Ministeri a Madrid.

 

Reunió a Madrid, febrer del 2023

 

A aquella reunió de l'anterior alcalde Sergi González, el regidor d'Obres Josep Llàcer, ambdós de Compromís, i de la regidora aleshores Lara Romero del PSOE,  el secretari d'estat del PSOE,  Hugo Moran, va rebutjar les propostes de l’Ajuntament. 

Una primera proposta que li traslladava els responsables de Compromís era que el ministeri executarà esculleres per defensar la costa vallera, rebutjada totalment,  i una segona era la de paralitzar el tràmit de la partió per la greu  afecció als habitatges de primera línia de la Goleta, a la qual cosa el secretari d'estat va confirmar que no es canviaria res de la partió i seguiria el seu tràmit. Finalment així ha estat, de manera que ara hem entrat en període d'al·legacions i la confirmació d'una partió nova amb afecció a les propietats.