L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 27 de febrer del 2024

Dijous a la Casa de la Cultura es presenta el llibre "Els noms dels pobles valencians. Origen i Significat" d'Abel Soler

 

Dijous, dia 29, a les 20 hores en la Casa de la Cultura la cronista oficial de Tavernes, Encarna Sansaloni Martí, acompanyara Abel Soler, autor del llibre "Els noms dels pobles valencians. Origen i Significat", una obra enciclopèdica que edita "Terra Blanca", de la qual es farà la presentació.
 

 

 

Abel Soler, d'Albaida, és historiador i doctor en Filologia, i en aquest volum ens oferix propostes d'explicació del nom de ls 524 municipis valencians i, a més,  d'uns 346 poblets o pedanies (346). En cadascuna de les entrades, recull els testimonis escrits més antics del topònim, detalls històrics sobre l’origen cultural o la fundació del nucli de població, és a dir, si era una vil·la romana, una alqueria andalusina, com és el cas de moltes de la Valldigna, algunes ja desaparegudes (la Xara, Alfulell, Massalalí, Alcudiola...) o són ciutats que s'alçaren de nova planta en l'època feudal. 

El llibre explica també des de quan es vigent la denominació actual, i quin és el significat que té en la llengua original (iber, llatí, amazic, àrab…) així com l'evolució al llarg dels segles.