L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dimarts, 13 de febrer del 2024

A Tavernes els equips de futbol usen el valencià amb total normalitat a les xarxes

 

La UE Tavernes és l'únic equip dels  municipis superiors de 15.000 habitants de la comarca de la Safor que, portant el nom de la ciutat en el seu escut per ser els més històrics i representatius al llarg del temps, usa el valencià com a idioma oficial en les seues xarxes socials. La informació és del digital "diarilaveu" que en un article l'ús de la nostra llengua entre els equips majors de les tres ciutats.

Cal dir però que,  a la nostra ciutat no és només el degà UE Tavernes, sinó també el segon equip, l'Athlètic la Vall C.F., qui usa la nostra llengua amb total normalitat i com a principal i única en les seues publicacions en les xarxes. Enhorabona als dos.

Les ciutats de Gandia, Oliva i Tavernes disposen d'equips de futbol  que competeixen en les lligues autonòmiques valencianes, i mentre els equips vallers utilitzen el valencià, la llengua autòctona de la comarca per a expressar-se a través de les xarxes socials, no és dóna el cas a Gandia i Oliva. El diari digital denuncia la situació de bandejar la nostra llengua dels equips més representatius de Gandia i Oliva, tot i que  juguen els seus partits contra clubs de localitats properes que tenen el valencià com a llengua compartida.