L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.182
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:11.868

dilluns, 5 de febrer del 2024

Compromís afirma que hi ha un perill real que a la Safor-Valldigna no s'executen les obres previstes del Pla Edificant

Divina Aurora: 3 milions d'euros per a obres

Compromís ha criticat l'actuació del PP en les construccions del Pla Edificant d'Educació i ha recordat que Víctor Soler, regidor del PP de Gandia i diputat membre de la Mesa de les Corts va rebutjar una esmena d’addició als pressupostos de la Generalitat per a 2024 "perquè s’executara en el calendari previst les obres del Pla Edificant ja delegades i en consonància es dotara el pressupost dels recursos necessaris per a aquest objectiu".

Magraner: 2'8 milions d'euros per a obres

Compromís ha afirmat que "l’única realitat sobre el programa és que Víctor Soler ha votat en contra de mantindre el calendari dels projectes previstos en el Pla Edificant" i d'ací que el nerviosisme que demostra el PP per les denúncies de Compromís només confirmen el perill real que corren les inversions en centres educatius a la Safor-Valldigna fins a 2027 pel Botànic.

El govern del Botànic va programar en la Safor-Valldigna actuacions per valor de 76,7 milions d’euros per a dignificar les infraestructures educatives públiques. "Són obres que ara com ara corren perill de  retards, de que es paralitzen o inclús que no arriben a bon port perquè la Conselleria d’Educació ja ha començat a fer retallades importants. Només enguany ha baixat el 40 % del pressupost per a construir centres educatius, o siga 122 milions d’euros menys dels previstos".

 

IES Jaume II el Just: 11 milions per a obres

 Compromís ha remarcat que Mazón arriba tard i com la seua promesa campanya electoral d'acabar en només dos anys amb totes les obres del Pla Edifican serà d'impossible compliment. "Han passat 6 mesos de legislatura i no s’ha fet cap delegació nova al País Valencià d'obres" indiquen.

 

Reunió a la seu de Gandia per tractar el problema del Pla Edificant

Obres pendents a la Safor-Valldigna

Tavernes: construcció de nou de l’IES Jaume II el Just i l’adequació i ampliació dels CEIP Magraner, Divina Aurora, Sant Miquel i Alfandec per un total de 22,7 milions d’euros. 

Gandia: 6 obres entre construcció i reformes de centres educatius per 35,5 milions d’euros. Dues són grans obres: la construcció del nou CIPFP, amb una oferta de 16 titulacions de tres famílies professionals d’FP i amb una capacitat per a 900 alumnes; i l’ampliació de l’IES Ausiàs March. La resta d’actuacions són millores i reparacions als CEIP Montdúver, Sant Francesc de Borja, Joan Martorell i l’IES Veles e Vents.

Oliva: 4 actuacions per valor de quasi 5,5 milions d’euros. Es tracta de l’IES Gregori Maians, el CEIP Alfadalí, el Conservatori Josep Climent i el Centre d’Adults Serafí de Centelles.

Ador i de Palma de Gandia: CEIP La Murteta,que  hi ha consignats 1,4 milions d’euros per a emprendre diverses remodelacions.

Almoines: tramitació de 2,5 milions d’euros per a l’ampliació i adequació del centre escolar. 

Piles: construcció de nou del CEIP Josep Pedrós, amb més de 6,6 milions d’euros  consignats.

Ròtova:  Execució de millores per al CRA. Verge de la Salut per més d’1,5 milions d’euros.

Potries: millores i l’ampliació de l’aulari del CRAMondúver-Safor per quasi 1 milió d’euros on especialment destaca l’ampliació d’aules d’Infantil.

Xeraco: Obres del CEIP Joanot Martorell,  paralitzades des de fa mesos.