L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 1 de novembre del 2016

I el cap de la policia tenia raó: El jutge avala la seua actuació en l'afer de la retirada de les armes a alguns agents

El cap de la policia i la regidora de Seguretat Ciutadana

El jutge dóna la raó a l’intendent de la Policia Local de Tavernes, Miguel Chofre, i arxiva una querella que li havien interposat dos agents de la Policia Local de Tavernes.

Els agents de la policia havien acusat al cap de la policia d’incórrer en un delicte de “revelació de secrets, injúries i falsedat documental” en haver col·locat en la intranet municipal un informe on indicava que hi havia policies (entre ells els denunciants) que per prescripció mèdica no podien usar l'arma reglamentària. Això, segons els denunciats, permetia que tots els agents conegueren la situació en la qual ells es trobaven.

El jutge li dona la raó al cap de la policia local i considera tot el contrari: La informació sí que havia de ser divulgada entre els agents de la Policia Local de Tavernes perquè "saber qui pot o no pot portar pistola evita que aquests policies inhabilitats vulneren la prohibició”. 

I un factor afig el jutge en els raonaments de la sentència: el de la seguretat en el treball que fan com agents, que els posa en situacions de riscs i els agents han de conèixer si el company que està amb ells té o no arma o té capacitat d'usar-la.

Els escrits del cap de la policia encara que dirigits a la Regidoria de Seguretat Ciutadana podien ser vistos per tota la plantilla i informaven que vuit agents de baixa havien rebut l'alta però no se’ls donava l’arma reglamentària per no haver acreditat mitjançant el certificat metge que estaven condicions de disposar de l'habitual pistola. L’escrit remarcava la necessitat d’eixe certificat per a tornar-los les armes. 

El jutge dona també la raó al cap de la policia local Miguel Chofre quan afirma que no s’ha vulnerat cap informació sensible, com acusaven els denunciants, perquè ells solament havia indicat el nom dels agents sense pistola, sense més detalls.

I ara què farà el PP?  

Tant el cap de la Policia Local, Miguel Chofre, com la regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, i el mateix alcalde, Jordi Joan, han estat diana de les critiques del PP els darrers mesos en tots els casos que han fet referència a l'ús de les pistoles pels agents.

No anem a retraure ara critiques, ni comentaris de la portaveu del PP al respecte. Són massa sabudes. La justícia ha fallat i ha deixat les coses clares i ha dit qui tenia raó. 

Ara, què farà el PP? Els demanarà o no disculpes publiques? Nosaltres apostem que no.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Be aixo es una sentencia de dos guardies que denunciaren al Jefe, pero la policia segueix igual, problemas i mes problemes.
L´Alcalde te que pendre cartes en l´asunt, per que este poble es mereix tindre una policía que treballe a gust, aixo sempre será millor per el ciutada.
Crec que el problema es fa massa llarc lo millor que faria l´Alcalde es sentarse i solucionar els problemas. i ia esta be de denuncies querelles i demes que lo unic que fa es costamos diner als ciutadans.
La rao en este cas no te valor, si no el esclariment dels problemas. Com mes temps passa el problema es mes gran i tindra mes difícil la sol-lucio.
Espere que L´Alcalde aixi com els sindicats arreglen este galimaties i es puga parlar de pau dins la Policia local DEL MEU POBLE.
Gracies.

Anònim ha dit...

Senyor!Que la raó no té valor?. Si que t'interessa fotré al jefe,que ta fet?

Anònim ha dit...

Ni ha sindicats policials conflictius en molts pobles i sempre judicialicen les friccions amb els polítics. No es Tavernes el unic, són tants i tant pobles que dona que pensar.
En Tavernes i en tanta gent que treballa en l'Ajuntament, només hi ha problemes en alguns sindicats policials.

Anònim ha dit...

Sobre el segon comentari dirte que clar que la rao te valor, pero asi lo que crec que interéssa per damunt de la rao ó no es que dins la Policia tinguen pau i sol-lucionen els seus problemas.
Crec que en els Juins es pot llevar ó donar la rao pero els problemas si no es parlen no tenen sol-lucio,
Segueix pensant que L´Alcalde deu pegar una punya en la taula i que s´arreglen tots els problemas.
Com voras en cuant al Jefe el posse dins del pot al igual que els demes guardies i sindicats. Tots tindran la seua part de culpa en esta guerra.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les querelles no les posa l'Ajuntament ni el govern municipal, almenys que nosaltres sàpiguem. No és Compromís qui està judicialitzant els problemes, senyor anònim de les 9:56.

Anònim ha dit...

Mala solució té tot això.
Des de fa massa temps per les dues parts s'han fet coses mal fetes.
Per les dos parts s'han utilitzat mutuament i mentre els interessos coincidien tot era pau i amor.
Els sindicats de la policia (SPPLB, CSIF i UGT) com la Corporació, després de signar els acords sobre serveis, sous, selecció de policies, composició de tribunals, etc. han trencat palletes, total per que la corporació vol que treballen els policies les mateixes hores que la resta de treballadors de l'Ajuntament i el Cap de la Policia es l'instrument que la Corporació utilitza per fer-ho possible.
Cotorra, crec que tindrieu que publicar, perque ho sabeu, o si no ho sabeu ho teniu fàcil de saber, que en els últims anys del PP i primers anys del Bloc-PSOE-EU els policies han tingut molts privilegis. Els policies treballaven, no per que així ho diguera la llei sino per acord de dubtosa legalitat amb la Corporació, moltes menys hores que la resta de treballadors i damunt cobraven hores extres per fer determinats serveis. (per exemple 400 € per treballar en el festivern, etc.)
Crec que no es normal no fer l'horari que la llei imposa i per altra banda cobrar hores extres, jo això no ho he vist en cap empresa on he treballat. No obstant això a l'Ajuntament ha passat durant molts anys.
En els últims anys van modificar per acord amb la Corporació les bases generals de selecció, llevant dels tribunals als representants de la Generalitat, i ara com la relació no es bona, ho impugnen guanyen el pleit i damunt trauen pit tant els sindicats policials com els partits de l'oposició.
Ara la relació d'amor s'ha acabat i la guerra no ha fet sols que començar.
Des de CC.OO. de l'Ajuntament això ja fa temps que es veia venir i s'ha avisat en nombroses ocasions i ningú ens va fer cas.
Si voleu publicar-ho ho publiqueu, i si no voleu publicar-ho crec que tindrieu que averiguar-ho no sols parlant amb el govern, parleu també amb els representants de CC.OO. a l'Ajuntament que han estat al marge de les mangarrufes que s'han fet a la policia local i les han denunciades en nombroses ocasions en els organs de negociació de l'Ajuntament.
Per cert el problema de la policia local, en major o menor grau, no es un problema d'ara ve de molts anys i ho han tingut que patir governs de tots els colors des de l'epoca d'Eduardo Bononad fins la de Jordi Juan.

Anònim ha dit...

Els problemes està judicialitzant-los el SPPLB (Sindicato de Policias Locales y Bomberos).
Ho impugna tot, inclós els temes que ha votat a favor en la Mesa de Negociació.
Es la seua forma d'actuar per tal de forçar a la Corporació a que claudique en les seues exigències i la continuitat de determinats privilegis dins de la Policia Local que ara la Corporació vol tallar.

Anònim ha dit...

Crec que estem parlant per no callar al fi i al cap si no tenim les versions de les dues parts poc podem saber de on arranca el problema. La prensa sempre es sensacionalista i cadascu possa lo que mes l´interessa per donarse la rao.
Lo que pareix que esta clar que fa temps que els problemas están per ahí i clar tot problema que no s´agarra per les arrels va prolonganse en el temps i s´agreuja.
Llavors lo que tendría que fer Compromis que esta al mig del problema fer de arbit neutral. En este cas son els empresaris i no crec que en una empresa priva este problema durara mol de temps per el be de la ciutadania que al fi i al cap es la que paga.

Anònim ha dit...

Pero el problema no son les pistoletes? Solucionat
On eren els cotxes? Solucionat.
On quin problema és? Que volen treballar menos i cobraR més? Que se ho guanyeN tio

Anònim ha dit...

Ho recurriran

Anònim ha dit...

Segur. ÉS lo únic que saben fer. No saben que es negociar, ho els dones tots els abusos que volen o guerra.

Veïna ha dit...

El problema té fàcil solució: cobrar més i treballar menys. Però això qui ho paga? El poble. I el govern municipal a qui a de defendre, a la policia o al poble?

Anònim ha dit...

El problema es que esteu parlant i no teniu ni idea.
Nian moltes coses que no es poden fer publiques.
Nomes sabeu lo que diu la cotorra pero sisabereu l´altra part posiblement no opinarieu lo mateix.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No tingues la boca tan fluixa ni acuses falsament que nosaltres no hem dit res. Ens hem limitat a informar de la decisió d'un jutge i els motius que dóna per arxivar una denúncia. Que per cert també es publica avui en la premsa comarcal.

En una cosa el podríem donar la raó: hi ha moltes coses que millor no dir-les per no atiar el foc.

Nosaltres, que repetim no hem dit res, també en podem dir moltes.

Anònim ha dit...

CCOO en l'ajuntamen de Tavernes és tant fals com ho són el politics. Com poden dir que els altres colectius de treballador fan l'horari anual. Si volen que parlem d'il-legalitats entre CCOO i el gover municipal estem oberts.

Anònim ha dit...

Crec que els sindicats dels policies deurien de començar a tirar de "la manta".

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les apreciacions personals sobre la valoració de la faena que fan o deixen de fer agents i inspectors de la Policia Local si no van firmades i ben identicat l'autor no anem a publicar-ne cap.