L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.598
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:55.314

diumenge, 6 de novembre del 2016

Per què el govern de Rajoy no defensa la taronja valenciana?


Estem vivint dos agressions a la nostra taronja, primer un acord de la UE amb Sud-Àfrica i ara un segon amb el Canadà. I ningú defèn els interessos dels valencians a Espanya i Europa. Què fan el Ministre d'Agricultura del govern del PP i els Eurodiputats del PP i PSOE? Nomes coneixem una veu en contra dels tractats, l’eurodiputat de Compromís Jordi Sebastià. 

Dies arrere explicàvem el tractat amb Sud-Àfrica i avui ho fem amb el de Canadà. El tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i Canadà, denominat ZETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) suposa la creació d'un àrea de lliure comerç on se suprimiran el 99% dels aranzels i augmenta, gradualment, les quotes europees per a productes agrícoles de Canadà.

Ha de ser ratificat pel Parlament Espanyol i protegeix 145 denominacions d'origen europees, inclòs el torró d'Alacant i Xixona, o productes etiquetats com a Cítrics Valencians, però permetrà als canadencs seguir operant amb la seua marca Orange València o València Orange.

Resulta incomprensible que s'autoritze a empreses foranes a continuar venent els seus cítrics amb la denominació València Orange, perquè és la mateixa denominació que van registrar per a Europa la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians.

Els esforços del sector per impulsar la marca dels cítrics valencians quedaren en res si Canadà ven les seues taronges amb idèntica marca a l'empleada a Europa pels citricultores valencians de la IGP Cítrics Valencians. I tot açò sense que cap responsable públic espanyol haja alçat la veu contra aquest acord.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Continue pensant que tenim el que ens mereixem. I res més.

Anònim ha dit...

Se m'oblidat. El que es mereix els del vot majoritari. Els demés a callar toquen.