L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimarts, 8 de novembre del 2016

Monument de record a l'accident del metro: 43 morts 47 ferits i ara 13 responsables


L’Associació de Víctimes del Metro del 3 de Juliol (AVM3J) va inaugurar dissabte  el monument que recordarà amb 50 rellotges aturats a les 13.10 hores –hora de l’accident de Metrovalencia del 3 de juliol de 2006– als 47 ferits i 43 morts. .

El sinistre va ser el pitjor en la història del transport públic a Espanya amb 43 morts i 47 ferits i 0 responsables, però després de 10 anys i de la comissió investigadora de les Corts Valencianes ja hi ha 13:  l'expresident  de la Generalitat, Francisco Camps, l'aleshores conseller Juan Cotino i altres càrrecs polítics o tècnics..

La comissió de les Corts, va comptar amb el recolzament de tots els partits excepte el PP, i va establir la inseguretat de la línia i que el govern del PP va preparar tot un muntatge per amagar la veritat, no va tractar amb dignitat les víctimes i RTVV va ser un mitjà que va acallar i manipular la informació sobre el sinistre.

El monument, de nom "Prime Time" es obra de l’artista alemanya establerta a València Anja Krakowski, i aquest és l’últim acte públic de l’associació, ja que “culmina una etapa perquè han aconseguit les seves reivindicacions “, segons ha explicat.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’expresidenta de l’AVM3J, Beatriz Garrote; el president de la Generalitat, Ximo Puig; la vice-presidenta, Mónica Oltra; el batlle de València, Joan Ribó, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

També van assistir el síndic de Podem en les Corts, Antonio Montiel; el de Compromís, Fran Ferri; a més d’altres diputats, alguns dels quals van participar en la Comissió d’Investigació de l’accident celebrada a les Corts, a més de regidors del consistori de la ciutat.