L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.698
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:3.512

dimecres, 9 de novembre del 2016

Vicent Sanxis presenta divendres la seua novel•la “Terra de frontera” a Tavernes

L’escriptor Vicent Sanxis presentarà el pròxim divendres a Tavernes la seua novel·la Terra de frontera, en un acte que tindrà lloc el pròxim divendres, dia 11, a les 20 hores en la Biblioteca Municipal i que comptarà amb la presència de l'autor i de la cronista de Tavernes, Encarna Sansaloni".

 Terra de frontera és una novel·la que transcorre durant l’any 1720, pocs anys després d’acabada la Guerra de Successió. Als capítols imparells, un frare dominicà conta en primera persona una sèrie de succeïts estranys i inquietants esdevinguts mentre viatja de Xàtiva a Santa Maria de la Valldigna. Mentre, als parells, un narrador omniscient descriu una investigació judicial

La novel·la té com escenari llos i paratges coneguts de la Valldigna, per exemple la pedrera del Buixcarró, que era explotada per obtindre la pedra del monestir, i localitats de la Ribera.


Vicent Sanxis i Martínez (Rafelguaraf, 1955) viu a Carcaixent des de 1981. Treballa a les Corts Valencianes com a transcriptor corrector del Servei de Publicacions. Li agraden molt els temes històrics, geogràfics, toponímics, etnogràfics, etc. i fruit d'això és l'estudi Introducció a la història de Rafelguaraf, el Tossalet i Berfull (1995). 

Des de 1996 també escriu narrativa i té publicades: Adéu a Berfull (1998), Memòries d'un alamí (1999, Premi 25 d'abril Vila de Benissa de 1998), Aventura al desert (2000, Premi de narrativa juvenil Valldigna del 2000), El repòs del sobirà (2003, Premi juvenil Ciutat de Torrent 2003), Cendres de Ternils (2012) i Aventura a Tunísia (2012). 

En contes i relats curts té publicats El tresor del vereder (finalista en el Premi Mossèn Còdol d'Igualada, 1999), El mosaic de Carcassius (Premi Terra de narrativa curta, Carcaixent 2001), El geperut del Buixcarró i altres contes (2002), Un caçador de trellat (Premi 2on. Mossèn Còdol d'Igualada 2002), Enyorança magribina (2005), Contes del Riurau (2007, Premi de narrativa breu Poble de Marxeta 2007) i Dellà lo riu Xúquer (2014).