L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 22 de novembre del 2016

La Conselleria d'Habitatge adjudica quatre habitatges socials a famílies de Tavernes que requerien una solució habitacional

 
La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), ha adjudicat quatre habitatges socials a famílies de Tavernes que requerien de manera urgent una solució d'habitatge.

Els quatre habitatges adjudicats no reunien condicions d'habitabilitat, i per adjudicar-los han necessitat una inversió en reparacions de vora 50.000 euros. A més, l'EIGE té pendent de valoració un altre habitatge per a la seua propera rehabilitació.

Després de l'adjudicació dels immobles, la directora general de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, s'ha reunit amb l'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, per estudiar detalladament la situació del parc públic d'habitatges en Tavernes.

L'alcalde, Jordi Joan, ha agraït l'esforç que ha fet la Generalitat en les importants actuacions per a rehabilitar cadascuna dels habitatges i, així aconseguir que quatre famílies de Tavernes tinguen l'oportunitat d'accedir a un lloguer social que els permeta viure d'una forma digna.

Helena Beunza, per la seua banda, ha donat les gràcies a l'Ajuntament i el departament de Serveis Socials, pel seu treball, ja que els seus informes són fonamentals per conèixer la situació socioeconòmica de les famílies que sol·liciten un habitatge social.

La directora ha afirmat que el Consell treballa per donar resposta a les necessitats socials de les persones, ja que considera que han de ser ateses de forma prioritària. Així mateix ha recordat el compromís del Consell per aconseguir reduir les desigualtats socials en l'àmbit de l'habitatge mitjançant accions reparadores.

Un exemple d'això són les mesures que aplica la Conselleria per flexibilitzar el pagament de les rendes dels habitatges socials. En el cas de les famílies adjudicatàries a Tavernes, totes elles tenen fills menors i els seus ingressos procedeixen de treballs temporals i subsidis, la qual cosa provoca que tinguen grans dificultats per pagar el lloguer d'un habitatge. Unes circumstàncies que han fet que a totes elles se'ls hagen aplicat les bonificacions corresponents, fins i tot alguna del 90%, en el pagament de les seues rendes, tenint en compte la seva situació socioeconòmica.

Aquestes actuacions estan incloses en el Pla de Dignificació de l'Habitatge Social impulsat per la Conselleria i que inclou mesures de xoc per a la gestió d'habitatges socials.