L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.319
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 55.982

dimecres, 2 de novembre de 2016

Francisco Camps i Alberto Fabra compareixeran en la Comissió d'Investigació sobre CiegsaDos expresidents de la Generalitat del PP, Francisco Camps i Alberto Fabra, hauran de comparéixer en la Comissió d’Investigació de les Corts Valencianes sobre Ciegsa per explicar el perquè dels 1.000 milions d’euros de sobrecostos en la construcció de col·legis públics entre el 2001 i el 2012. 

El pla de treball aprovat pel PSOE, Compromís, Podem i Ciutadans inclou 62 noms; entre aquests hi ha una quantitat substancial d’alts càrrecs i responsables del PP, molts en actiu i d’altres d’investigats en Imelsa. Hi hauran de comparéixer exconsellers d’Educació, com Esteban González Pons (ara portaveu del PP en el Parlament Europeu), Alejandro Font de Mora (vicepresident segon de les Corts, implicat per Benavent en el repartiment de comissions en el cas Imelsa), María José Catalá (ara diputada autonòmica) i José Císcar.
També s’ha sol·licitat la compareixença de responsables de la Diputació de València, com Alfonso Rus, Marcos Benavent (el ‘ionqui dels diners’), i també secretaris autonòmics d’Hisenda i Educació, com Beatriz Gascó, actual diputada autonòmica. 
 
Es treballarà basant-se en els informes de la Sindicatura de Comptes, que en els primers treballs ja apuntava a sobrecostos en la construcció de col·legis i a irregularitats en la contractació. També s’hi utilitzaran els informes elaborats per la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència i els informes de l’Advocacia General de la Generalitat amb relació a Ciegsa emesos entre els anys 2001 i 2014. 
Una part dels fets investigats en Ciegsa estan sota secret de sumari, ja que se l’investiga perquè presumptament va ser utilitzada per la trama del 3% vinculada al PP valencià per a cobrar comissions en centenars de contractes.