L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 de novembre del 2016

Ahir vam tindre un bon dia de pluja

El Clot de la Font aquest matí
 Ahir vam tindre un dia plujós, d'eixos que realment ens van deixar bones sensacions a tots pel que representa de recuperar aqüífers, netejar arbres, regar camps... després de mesos i mesos sense un dia de pluja com cal i una sequera que començava a ser preocupant. No és que la sequera s'haja acabat, però almenys les pluges han servit per donar-una treva a l'espera que ploga de nou.

I com sempre passa a la nostra Valldigna, la ploguda es deu a una situació de borrasca amb vents de llevant, amb mar molt mala, i un embossament d'aire gelat en les capes superiors de l'atmosfera. El vent de llevant arrossega molta humitat de la mar i l'aire gelat provoca la seua condensació en forma de pluja. És la típica situació anomenada de gota freda i que sol donar les pluges més grans a la nostra terra, sobre tot a la franja marítima des de la Safor-Valldigna fins a les Marines del nord d'Alacant i on també intervé a favor el fet d'haver-hi sistemes muntanyencs prou elevats i prop de la mar.
 
El riu Vaca des del pont aquest matí
Les pluges acumulades i a falta de les d'avui, segons les dades d'AVAMET, han estat les següents a la Valldigna. Cal lamentar que no hi ha dades de la població de Simat.

Barx la Drova 44'5 litres
Barx Depuradora 52'6 litres
Benifairó 68'3 litres
Tavernes Partida Nova 86 litres
Tavernes Sequers 79'6 litres
Tavernes Poble 88'2 litres
Tavernes Platja 109 litres
 
En eixes condicions, tal com vam dir ahir, pel riu Vaca corria aigua, no massa però ja feia mesos que no en veiem, i fins i tot havia augmentat el cabal del Clot de la Font. Habitualment són les plogues més intenses en la capçalera del Vaca i a Barx les que solen fer créixer més el riu i el Clot, i fins i tot si són més fortes amb el naixement de la font de Bolomor.

A hores d'ara el temps es manté ennuvolat i aquest matí hem tingut una pluja fina uns minuts, allò que en valencià en diem "està cernent".