L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.482
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:6.339

divendres, 4 de novembre del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: El PP valencià no pinta fava, no hi ha "poder valencià"

Les quinieles han encertat: ni un ministre valencià en el nou govern de Rajoy. La força que diu tindre el PP valencià, sumades a les ofrenes a Rajoy des de la sucursal valenciana, no han fet canviar al president gallego, que ha anunciat al rei Felipe VI el seu nou govern. Conclusió: cap valencià i la prova més clara que el PP valencià no pinta fava, i menys després de totes les històries de corrupció viscudes a la nostra terra. 

Això que tant els agrada repetir als dirigents del PP del "poder valencià" no existeix, és una més de les grans mentires dels populars al poble valencià.

I ja no és que no hi haja cap ministre valencià, sinó que damunt haurem d’aguantar el ministre que més ha anat en contra dels interessos dels valencians: Cristóbal Montoro que repeteix com a ministre d’Hisenda. És el ministre que no ha mogut un dia per posar algun remei a una injustícia que s’allargassa ja alguna dècada: l’infrafinançament valencià, el ser l’única autonomia amb una renta per capita per davall de la mitjana i que paga més a l’Estat que beneficis rep.

La Generalitat, o siga tots els valencians, continuarem negociant amb un ministre hostil la millora del finançament autonòmic, el pagament del deute històric, l’augment de les inversions, l’habilitació de partides com els 38 milions per al transport públic en l’àrea metropolitana de València o la condonació del deute del Consorci de la Copa de l’Amèrica, entre altres qüestions. Els precedents no són gens bons: el Govern valencià ha aconseguit ben poc de Montoro més enllà del FLA i bones paraules.

Foment és una altra cartera que hauria vingut bé a algun PP valencià després d’anys sense inversions. Però se l'ha endut l’alcalde de Santander, Iñigo de la Serna. Caldrà vore la seua actitud a l’hora de negociar després de la nefasta gestió d’Ana Pastor al front del Ministeri i vore si dóna agilitat a inversions vitals com el Corredor Mediterrani, quan tothom sap que la prioritat per a l’executiu de Mariano Rajoy es diu Corredor Atlàntic.

El PP valencià havia escampat alguns rumors sobre ministre valencià, però la realitat es tossuda i els populars valencians –ben esguitats per més casos de corrupció, amb la macrooperació del cas Taula que des d’Imelsa ha esguitat la Diputació de València, l’Ajuntament de València i la mateixa Generalitat– es queden sense representació en l’executiu de Mariano Rajoy.

També haurem de negociar i a fons amb el responsable de Justícia, Rafael Catalá, perquè del seu ministeri depenen els recursos presentats pel govern de Rajoy contra mesures com la sanitat universal, la nova RTVV o el dret civil valencià.

I per acabar-ho d’adobar, el suposat ministre valencià i responsable d’Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que exercia de valencià adoptiu perquè nascut a Madrid té la segona residència a Xàbia, no forma part del nou Govern. O siga, no pinten fava, no  hi ha pes en el PP estatal, no hi ha "poder valencià", tot és fum. Hauran de continuar "ofrenant" a vore si a la pròxima...