L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 904
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 18.803

dimecres, 9 de novembre de 2016

Compromís proposa dotar a les platges valencianes de desfibril·ladors


Compromís ha presentat a les Corts Valencianes una proposta perquè la Generalitat fomente l’ús de desfibril·ladors a les costes valencianes. Compromís considera que “tot i que la normativa valenciana sobre les obligacions relatives als espais cardioprotegits és prou recent, encara trobem que nuclis de gran afluència, com són les nostres costes, podrien estar millor dotats i, sobretot, salvar vides”.
 
Compromís recorda que cal actuar amb rapidesa i tenint en compte que habitualment les platges es troben allunyades dels nuclis urbans i centres de salut, es fa necessari que aquelles que compten amb un determinat aforament hagen de tenir accés ràpid a desfibril·ladors. "Considerem que, sense menystenir els esforços dels punts de salvament i la gran capacitat dels professionals que vigilen les platges, encara es pot fer més. Urgeix fer un pas endavant i donar seguretat als banyistes que fan ús i esbarjo de les nostres platges”. 
 
Cada any hi ha vora 30.000 morts a l’Estat espanyol per aturades cardiorespiratòries i moltes d’elles podrien ser evitades si es fera ús de la tecnologia cardíaca en els cinc primers minuts després de la fallida respiratòria. En canvi, si els mecanismes s’apliquen als 10 minuts, la taxa de supervivència resulta gairebé nul·la, segons reflexen els estudis de l’American Heart Association.

Cap comentari: