L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 12 d’agost del 2016

Tota la informació sobre els preus de l'Escola infantil Municipal Victor Calatayud



 Publicàvem ací, i dins la crònica del plenari extraordinari d’adjudicació de l’Escola Infantil “Víctor Calatayud” les tarifes del servei, que no s’han de confondre amb el preu que han de pagar els pares per assistència dels seus fills. 

La tarifa del servei és la valoració que fa l’Ajuntament del cost en cada aula, segons els alumnes i l’edat. És un valor basat en la suma del cost de: personal docent/cuidadors, neteja, consum de llum i aigua, manteniment, equipament, etc. etc. 

Ho expliquem: Els tècnics municipals calculen el cost de les classes de 0 a 1 que resulta ser de X euros. Com que eixes aules tenen una ràtio (número de xiquets/es per aula) de 8 alumnes, es divideix els X euros per 8 i resulta la tarifa del servei per alumne. Eixe valor s’ha usat com a referencia en l’adjudicació però el preu a pagar pels pares serà més baix.

De igual manera es calcula la tarifa del servei per als xiquets/es d’1 a 2 anys i per als de 2 a 3 anys. Com es pot comprovar aquests valors són menors que els de 0 a 1 anys perquè tal com pugem en l’edat augmenta el número d'alumnes per aula i, al dividir, el valor de la tarifa és menor. Està ben clar, no? 

Ací teniu repetides les tarifes de servei resultants de l’adjudicació a “Megadiver Socioeducativa SL” i després d’aplicar la rebaixa del 10% ofertat per l’empresa en el concurs. No tenen res a vore amb el preu a pagar pels pares, que serà menor. Després ho expliquem. 

Alumnes de 0 a 1 any: 233,63 euros.
Alumnes d’1 a 2 anys: 178,73 euros.
Alumnes de 2 a 3 anys: 151,73 euros. 

Cal dir i deixar ben clar que aquestes tarifes estan molt per davall de les màximes que autoritza la Conselleria d’Educació que són 460, 350 i 280 euros respectivament.


Arribats ací lamentem que quan vam publicar les tarifes del servei segons l’adjudicació, alguns pares pensaren que era el preu a pagar, res més lluny de la realitat. Demanem disculpes si no ho aclarirem i hem contribuït a crear confusió en alguns pares, però pensàvem que era de domini públic que no era el mateix ni paregut, i més encara quan els inscrits havien emplenat la sol·licitud a Conselleria per al  bon de subvenció.. 

Ara de seguida ho aclarim i ho expliquem.

I ELS PARES QUE PAGARAN? 

Teòricament haurien de pagar aquesta tarifa, però pagaran menys en aplicar la subvenció del bon de subvenció de la Conselleria. 

La Conselleria d’Educació ha canviat enguany el sistema de subvencions, que ha passat a ser individual i personalitzat segons la renda de les famílies sempre i quan aquesta no siga superior als 72.000 euros. 

Com que la Conselleria d’Educació encara no ha fet pública la relació personalitzada d’ajudes, no es pot saber que pagarà cada família el curs que ve. Sí que se sap que no serà la mateixa quantitat igual per a tots i dependrà de la renda familiar. 

Les ajudes anunciades per Conselleria d’Educació són:
De 0 a 1 any entre 70 i 200 euros
De 1 a 2 anys entre 70 i 120 euros
De 2 a 3 anys entre 80 i 140 euros 

Com es comprova, hi ha una petita variació al alça en el tram 2-3 anys, derivat de la política educativa d’anar introduint a poc a poc aquest tram d’edat dins del sistema educatiu valencià com a una cosa normal. 


 Un exemple per explicar-ho: imaginem un alumne del tram de 2 anys que hauria de pagar per tarifa la quantitat de 178’73 euros i la Conselleria atorga a la família un bon de 100 euros mensual. Aquesta família només pagaria 78’73 euros al mes.
Es pot donar el cas d'haver de pagar un preu molt mínim: un xiquet/a de 3 anys a qui subvencionen amb 140 euros al mes, amb la qual cosa pagaria només 11'73 euros.

Per tant, i volem que quede clar: enguany cada alumne tindrà una subvenció personalitzada segons la renda familiar. En conseqüència cada família pagarà un preu diferent: més renda implica més a pagar i menys  renda menys a pagar. 

Com hem dit, la Conselleria no ha fet pública la relació de subvencions per cada família i per tant és impossible de calcular i saber que pagaran. SÍ que està clar que els pares que inscriviren als seus fills, ja van emplenar la sol·licitud, i per tant cal confiar en eixa subvenció sempre i quan la renda familiar no supere els 72.000 euros. 

Esperem i confiem que quede ara tot clar i quin és el sistema per saber el preu per família de l’Escola Infantil Municipal “Víctor Calatayud”. 

L’escoleta disposarà de sis unitats o grups d'infants en edats compreses de 0 a 3 anys i durant el calendari escolar, estarà oberta de 8 a 18 hores. També es contempla la possibilitat de donar el servei en el mes de juliol, però ja cal saber que és un mes no lectiu, i per tant no hi haurà bons d'escolarització de la Conselleria que subvencionen una part del cost del lloc escolar. En conseqüència haurà de ser satisfet íntegrament per les famílies que porten els seus fills durant eixe mes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Més car o més barat que l'any passat?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Crec que cal que es torne a llegir l'article.