L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 30 d’agost del 2016

El PP proposa un xantatge amb els vots del PSOE i Compromís per a fer president a Rajoy



La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha promès al PSOE i a Compromís que el seu partit treballarà per millorar el model de finançament autonòmic sempre i quan a canvi els 11 diputats que els dos partits tenen a Madrid s’abstinguen en la votació d’investidura i facen president a Mariano Rajoy. 

O siga, després d’anys i anys de govern del PP al País Valencià i a Madrid, on mai no han mogut un dit per millorar el nostre finançament d’única autonomia que està per davall de la renta per capità i paga a Madrid molt més del que rep, ara els entra un gran interès a solucionar-ho, però amb xantatge i una pràctica que suposa una compra de vots. 
 
Bonig va llançar ahir aquesta proposta i afegia que “no els demane que voten a favor, perquè seria un miracle” però sí que s'abstinguen els seus 11 diputats a Madrid –set del PSPV i quatre de Compromís– perquè hi haja govern i perquè Rajoy puga ser president i aleshores i a canvi ells si que faran el miracle de pressionar pel canvi de finançament. Això sí que és un miracle després anys de no fer res per eixa millora. 

La presidenta del PP demana 11 abstencions per recolzar un canvi en el model de finançament. O siga, com hem dit, un complet xantatge on Bonig no es planteja ni tan sols, com a valenciana, que la discriminació a que estem sotmesos els valencians de fa temps i en especial els darrers anys amb els governs del PP i Montoro, és una qüestió de justícia, de que tots els espanyols siguen iguals i gaudesquen dels mateixos recursos. 

Vergonyós, impresentable i lamentable això que vol Bonig. Vergonyós, impresentable i lamentable que un polític valencià estiga més per defensar i recolzar el seu partit que el poble valencià al qual se suposa ha de representar i per tant defensar, i més davant una situació tan injusta com és el model actual de finançament.

Cal saber que en el pacte PP-Ciudadanos només Canàries apareix en l'apartat de finançament, després que el partit Coalición Canarias ja ha mostrat el seu posicionament favorable a la investidura de Rajoy com a president. 

“Xantatge” 

La proposta ha estat qualificada per Compromís també com a "xantatge". En concret, Mireia Mollà ho deixava ben clar quan ahir indicava que el "més greu" de la presidenta popular és que "haja fet una suposada compra de vots a canvi del model de finançament autonòmic" i explicava que la proposta de Bonig és que "si vos absteniu vos canviem el model, en altres paraules, vos comprem el vot". 

La diputada de Compromís ha indicat que el PP està molt acostumat a comprar vots i a finançar-se il·legalment per empresaris i a saltar-se les lleis. Al seu judici, el canvi del model de finançament "no és discutible", es forme el govern que es forme, i ha afegit que el pacte entre PP i Ciutadans per a formar govern és una estafa quant a aquest assumpte del finançament. “No caurem en aquesta compra de vots", ha subratllat Mireia Mollà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Paga a Madrid més del que rep!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies per la rectificació. Ja ho hem corregit.