L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 3 d’agost del 2016

Nou escàndol del PP valencià, implicat en un cas de 400.000 euros gastats en regals i altres pagaments


Agents davant de la porta d'ADIF

La Guàrdia Civil i l’Agència Tributària han detectat 400.000 euros en regals de luxe que presumptament haurien rebut una exconsellera de l’anterior govern del PP, els responsables de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), l’exjutge del Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola Jesús Abadia i membres de societats fantasmes creades per a desviar els diners públics de la construcció de la línia d’alta velocitat Alacant-Múrcia, segons ha revelat la cadena Ser. 

Per a justificar el sobrecost de les obres, sembla que s’elaboraven factures falses per serveis no prestats i per a recol·locar els canals de reg, actuacions autoritzades per Abadia, que ha estat a la presó pel frau de l’obra de l’AVE . 

Ahir es coneixia l’Operació Cèsar, que va arrancar el 2014 arran d’una investigació de l’Agència Tributària i que va destapar un possible desfalc de prop de 18 milions d’euros en la construcció del tram de l’AVE entre Alacant i Múrcia entre els anys 2011 i 2014. 

El portaveu del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, ha assegurat després de conèixer-se el desfalc de més de 17,5 milions d'euros en les adjudicacions del tram d'AVE Alacant-Múrcia que “l'única alta velocitat que volia el PP era per a folrar-se, viure de luxe, cobrar comissions i donar “pelotazos””

Per tot açò, Mata ha instat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, a que netege el PP “més corrupte de la història “ i descobresca abans que ho faça la justícia o la policia qui era aqueixa consellera. 

El dirigent socialista ha lamentat que “en lloc de ser notícia per l'avanç en infraestructures, per l'augment de la inversió o per la millora de línies com la C-6, els valencians apareixem en les pàgines de la premsa pels casos de corrupció”. 

La portaveu de Compromís, Mireia Mollà, també ha mostrat la indignació de la seua formació després de conèixer el contingut de la investigació que mantenen la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària. Per a Mollà aquesta és una situació "molt greu" perquè s'apunta al fet que un membre de l'executiu valencià va rebre regals per valor de 18.000 euros "a canvi d'afavorir el saqueig d'aquesta trama corrupta". 

Mollà ha recordat que Isabel Bonig va ser consellera d'Infraestructures, Territori i Medi ambient durant l'etapa en què es va produir aquest cas de corrupció i aqueixa Conselleria tenia competències en matèries que podrien beneficiar a la trama de la construcció de l'AVE Alacant-Murcia” 

Molla ha exigit a Bonig, com a líder del PP, esclaresca qui és la consellera que va rebre els regals. "Estem davant l'enèsim cas de corrupció en què es veuen involucrats membres del PP valencià”.