L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 3 d’agost del 2016

"A la VAlenciana", sense grup propi en el Congrés, recorrerà al TC

La Mesa del Congrés ha rebutjat, amb els vots del PP, PSOE i Ciudadanos, la sol·licitud de la coalició “A la Valenciana” de formar un grup propi en el congrés. El rebuig es deu al fet que entenen que s'incomplia el Reglament del Congrés que prohibeix la constitució de grups separats en els partits que no s'han enfrontat entre si en les eleccions.

Els quatre diputats de Compromís en la candidatura de 'A la Valenciana' han anunciat que passaran al grup mixt, mentre que els altres cinc diputats de la llista s'integraran en el grup matriu de Podem.

Recurs al Constitucional

Joan Baldoví, portaveu de la coalició valenciana i integrant de Compromís, afirma que aquesta és una decisió "arbitrària i política" que recorreran davant el Tribunal Constitucional i responsabilitza a PP, PSOE i Ciutadans d'aquesta decisió.

"Tal com hem demostrat en el recurs presentat davant el Congrés, tenim dret a tenir un grup parlamentari propi perquè reunim tots els requisits. Comptem amb nou diputats i estem per sobre del 25% de vot en les tres circumscripcions. És fals que vulnerem l'article 23.2 del Reglament de la Taula, perquè cap diputat de 'A la Valenciana' s'ha presentat per un partit, sinó per una coalició que té personalitat jurídica pròpia constituïda per a presentar-se en les eleccions del 26 de juny, tal com va validar la Junta electoral Central" ha explicat Baldoví.

L'acord pres per la Taula del Congrés dificulta la participació plena dels diputats de “A la Valenciana” i redueix la visibilitat i la veu de totes els valencians als quals representen, en opinió de Baldoví.