L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 13 d’agost del 2016

L’alcalde Jordi Joan denunciat per defensar els interessos del veïns de Tavernes. La denuncia l'ha presentada l’empresa que vol instal·lar una gasolinera en el casc urbà.

Ubicació de la gasolinera

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, segons publica Las Provincias, ha estat la persona contra la qual ha carregat l'empresa que pretén instal·lar una gasolinera en Tavernes. Eixa instal·lació es faria en contra dels informes de la Generalitat, que rebutgen aqueixa possibilitat pels problemes de trànsit en la zona. 

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha defensat els interessos dels veïns que viuen al voltant del solar on es pretén ubicar la gasolinera, com també ha defensat els interessos de tots els veïns de Tavernes. Eixa defensa dels interessos de la ciutat, avalada pel govern municipal de Compromís i l'informe de la Generalitat, li ha suposat la denúncia interposada davant la fiscalia per l'empresa. 

Si la fiscalia té en compte la denúncia i investiga l'alcalde, li pot suposar a Jordi Joan fins i tot la  inhabilitació en el càrrec, però si com és el més lògic la Fiscalia no observa cap delicte, arxivarà la demanda i no prosperarà. 

Els representants de la gasolinera "creuen" que hi ha indicis de que l'alcalde ha comès un suposat delicte de prevaricació quan, per a nosaltres, està ben clar que ha complit la seua obligació com a alcalde de defensar  els vallers,  i en particular els veïns de les rodalies que s'han manifestat en contra de la instal·lació de la gasolinera. 

L'empresa d'hidrocarburs considera que l'Ajuntament ha procedit “indegudament en concedir-los la compatibilitat d'activitats i atorgar-los la llicència ambiental, però denegar-li la llicència d'obra”. 

El document de Comptabilitat Urbanística que va emetre l’Ajuntament no és cap vistiplau del Govern Municipal al funcionament de la gasolinera, com diu l’empresa, sinó un acte administratiu on s'informa que el lloc d’ubicació de la gasolinera és en sòl urbà i compatible amb els usos que contempla la Llei del Sòl i el PGOU de Tavernes, aprovat en el 2004 només amb els vots del PP. 

Reunió informativa amb els veïns

Però eixe document no és l'únic per poder començar l’activitat, sinó que abans l’empresa ha de complir tot un conjunt de condicions i requisits perquè se li done el permís d'obres de la instal·lació. I ací cal recordar que és Carreteres de la Generalitat qui ha informat desfavorablement la instal·lació de la gasolinera en l’Avinguda de Germanies, 98,  amb l'argument de la gran densitat de trànsit que suporta la comarcal CV-50 i l’increment de perillositat que suposen els entrades i eixides de la gasolinera. 

L’informe del Cap de Servei Territorial indica que la travessera de la comarcal CV-50 per Tavernes suporta la xifra de 15.000 vehicles al dia, cosa que provocaria col·lapses en els moviments d’entrada i eixida cap a la carretera des de la instal·lació. El document indica que com que no hi ha cap possibilitat d’executar una variant a la ciutat de Tavernes, no és preveu cap millora a mitjan termini de la situació actual que te el nostre poble i per tant “no podem admetre un nou problema de trànsit a la ja col·lapsada carretera”. 

Malgrat açò, l'empresa afirma que l'informe de la Generalitat “no és preceptiu per a denegar una llicència en procés, i més si es té la llicència ambiental atorgada”, però obliden dir que l’Ajuntament va atorgar una llicència ambiental condicionada a la resolució dels problemes de circulació en la zona . 

Segons afirma “Las Províncias” l'empresa no descarta que l'informe de Carreteres de la Generalitat tinga un sentit polític clar, com tampoc descarta que puguen haver altres regidors de Compromís implicats.

Simplement lamentable 

Cal indicar que la informació de Las Provincias arreplega tots els arguments i punts de vista de l'empresa. Malgrat la importància que el tema té per a la Ciutat, el diari en cap moment indica que s'ha dirigit als responsable del govern de Compromís de Tavernes perquè expressen el seu punt de vista i expliquen els seus arguments en aquest tema.

El diari Las Provincias, tal com es pot comprovar en el dia d’avui, només ha publicat allò que suposadament li haurà remés l'empresa i els ciutadans de Tavernes es queden per ara sense conéixer l'opinió i arguments de l'alcalde denunciat a la fiscalia. Simplement lamentable. 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El PP i el PSPV sempre han dit que Jordi Juan defensava a l'empresa i que ell i Compromís estaven a favor de la gasolinera. Això no casa amb la noticia. Menut mentirosos eixos partits.

Anònim ha dit...

Ara vorem si l'oposició que tant ha criticat a l'alcalde i als regidors de Compromis, si els defenen tant com els acusaven de tindre interesos oscurs en el muntatge de la gasolinera.
Ahí pot vore l'oposició que no era així.
Al mateix temps m'agradaria vore com eixen al carrer i a les xarcies tota eixa gent que criticava a l'alcalde i als regidors de Compromis a defendre-los. Que siguen igual de defensors però ara a l'inrevés.
Al igual que tots eixos veins que ho criticaven, ara que defensen.
I si fera falta eixir al carrer a manifestar-se en contra de eixa denúncia, jo seré el primer en eixir...espere a tota eixa gent hem recolze i vinga a defendre a un alcalde que ha estat en tot moment AL COSTAT DE LA GENT!!!

Anònim ha dit...

El alcalde accidental si que ha fet declaracions
http://www.lasprovincias.es/safor/201608/13/gobierno-emplaza-firma-pedir-20160812234726-v.html