L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 22 d’agost del 2016

77 expolìtics, consellers de l'IBEX i Mercat Continu, van cobrar 31 milions en el 2015


Els 77 expolítics que en 2015 eren consellers d'empreses de l'Ibex i del Mercat Continu van rebre una retribució global de 31,125 milions d'euros bruts en el 2015. Aqueixa xifra només afecta a membres dels consells d'administració i no inclou a alts directius ni a assessors o consellers de filials, els sous de les quals no són públics. Dues terceres parts (20,253 milions) van ser per a 11 expolítics amb funcions executives com a presidents, consellers delegats o vicepresidents. 

Entre els quinze millor pagats, quatre eren “independents” en les companyies que administraven i van rebre més de 400.000 euros anuals: l'exministra de Medi ambient Isabel Tocino (794.000 euros); Guillermo de la Devesa, exsecretario d'Estat d'Economia amb Felipe González i vocal de Santander i Amadeus (629.000 euros); Javier de Paz, antic president de les Joventuts Socialistes i conseller de Telefónica (500.000 euros); i Fernando d'Almansa, exjefe de la Casa Real i vocal de Telefónica i Rovi (475.000 euros). 

Les empreses espanyoles amb més expolítics en els seus consells van ser Enagás (vuit), Santander (cinc), la farmacèutica Zeltia i la seua successora, Pharmamar (quatre); Gas Natural Fenosa (quatre) i Abengoa, ACS, Codere, REE, Repsol, Rovi, Telefónica i Tècniques Reunides (tres cadascuna). 

Polítics que administren empreses relacionades amb les seues matèries de govern 

Varis expolítics administren empreses relacionades amb la responsabilitat que tingueren al Govern. En l'Ibex estan el president de REE, José Folgado (secretari d'Energia amb Aznar); De la Devesa (Santander); Luis Carlos Croissier (exministre d'Indústria amb Felipe González i administrador de Repsol); David Vegara (secretari d'Estat d'Economia amb Zapatero i conseller del Sabadell); i Ramón Pérez Simarro (secretari d'Energia amb González i vocal de Enagás). 

En el Mercat Continu, són exemples de porta giratòria el metge i economista Enrique Castelló (viceconsejero de Sanitat de la Comunitat de Madrid, entre altres càrrecs, i conseller de la farmacèutica Rovi), José Ignacio Cases (secretari general de la Comissió Nacional del Joc en els 80 i conseller de Codere des de 1999 fins a enguany), i tres vocals de Ence: José Carlos del Álamo (conseller de Medi ambient de la Xunta amb Manuel Fraga), Pascual Fernández, secretari d'Estat d'Aigües i Costes amb Aznar, i Isabel Tocino.

2 comentaris:

Gekko ha dit...

El deixes a Eduardo Zaplana com assesor de Telefónica i a Trinidad Jiménez, la molt "socialita" pendent d'entrar també en l'operadora multinacional. A OHL, Endesa i Gas Natural n'hi han uns quants més.
Això de l'emprendurisme com a que no va massa amb ells. Preferixen el paraigües de la gran empresa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com hem dit, només hem publicat els "peixos grossos" dels consells d'Administració.