L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 25 d’agost del 2016

Primera reunió informativa sobre la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU)




La primera reunió organitzada aper l'Ajuntament sobre el Pla de Participació Pública amb l'objectiu d’informar sobre la Versió Preliminar de la Homologació Modificativa del Sòl No Urbanitzable (HMSNU) de Tavernes i la seua Avaluació Ambiental i Territorial Estratègica es va celebrar ahir en l’escoleta de la platja de Tavernes. 

El regidor d’urbanisme, Josep Llácer, de Compromís i el tècnic advocat municipal Evaristo Barber i el tècnic extern José Andrés, de l’equip redactor, van explicar tots els detalls del HMSNU davant unes quaranta persones. A l’acte no va assistir cap regidor representant de l’oposició de Tavernes. 

La presentació va ser a càrrec del regidor Josep LLácer, que va explicar les bases fonamentals de la HMSNU, per passar després la paraula a Evaristo Barber, que va explicar l’evolució del PGOU de Tavernes aprovat en el 2004, i com després van sorgir diverses lleis que anul·laren la llei base en que es basava el PGOU, fins arribar a l’actual llei del sol de la Generalitat, del 2014, i sobre la qual es treballa en la HMSNU.

Barber va recordar les classificacions del sòl segon el PGOU vigent, així com els usos que tenia el terrenys classificat com a no urbanitzable i rústic/protegit, i la zonificació en tres parts amb diversos usos, que ara canvien amb la HMSNU. 

El tècnic José Andrés va explicar les bases legals de la HMSNU com a instrument d'ordenació i gestió territorial segons les lleis vigents. Al llarg del recorregut que feia sobre els fonaments bàsics en que es basava la HMSNU (zones humides, agrícoles protegides, zones de protecció especial per espais naturals, zones afectades pel Patricova, etc) s’estableix una nova zonificació del sòl no urbanitzable de Tavernes, que queda dividit en desset zones rurals diferenciades. També anava explicant els usos dominants i els aprofitaments permesos en cadascuna d'elles, recordant que havien canviat respecte el PGOU vigent i se’n permetien més. 

Com a dades a tindre en compte trobem que s’ha de tindre clar que s’està parlant del sol NO URBANITZABLE, no de zones urbanes, i que és una adaptació del PGOU a la normativa vigent, unes característiques que alguns dels assistents semblava no entendre en mesclar actuacions ja anul·lades com els PAIs que van ser informats negativament per la Generalitat el darrer govern municipal del PP. 

Davant la complexitat i la gran informació disponible, ara el que cal saber és que hi ha 45 dies per a fer consultes i presentar al·legacions, cosa que es pot fer després de consultar la documentació a 
 
i en la web de l'equip redactor de la HMSNU, 
 
Al llarg del mes de setembre, l’Ajuntament realitzarà quatre noves reunions informatives a Tavernes ciutat.