L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 26 d’agost del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: La premsa, digital o escrita, amb la que convivim.


És obvi i comprovable que “La Cotorra de la Vall” beu de les notes de premsa i altres temes que l’Ajuntament publica en el web municipal. No som l'únic blog, faltaria més,  ho fan quasi tots els mitjans digitals de la ciutat de manera directa o indirecta per enllaços.

També és obvi que “La Cotorra de la Vall” publica moltes notícies locals d’elaboració pròpia. Així, solem donar una completa i exhaustiva informació dels plenaris, informem de moltíssimes activitats culturals i esportives de la ciutat (Festival SSSL, festival de corals, Iboga, campionats esportius estiu, actuacions banda i bandetes, presentacions i actes de falles, presentacions exposicions, etc i etc) la qual cosa representa treball i dedicació de tot l’equip de forma desinteressada sense cap guany econòmic. Des d'una altra vessant o posicionament polític, també informen dels esdeveniments locals altres mitjans.

També és obvi que no arribem a tot ni a tots i moltes notícies o actes del poble se’ns passen. Aprofitem per dir a les entitats o associacions que les organitzen que poden enviar-nos les seues activitats al nostre correu. I no som els únics que ho demanem.

La situació del nostre blog – Aclarim de nou: açò és un blog de noticies, no és un diari digital, ni està pensat per guanyar diners - contrasta amb altres mitjans comarcals que es presenten a la xarxa amb el caràcter i nom de diari digital i,  de vegades, usen el cognom “Informatiu” o “Notícies” per si de cas hi ha algun dubte. I proven d'abraçar tota la comarca.

No obstant, el lector en llegir-los comprova que noticies/informacions de collita i treball propi, almenys respecte a Tavernes, ni una, ni mitja, ni cap. Cap informació d’elaboració pròpia sobre la nostra ciutat. Només un còpia i enganxa de notes de premsa que els envia l’Ajuntament o els partits locals. I si cal l’afegitó de la seua valoració, des de la llunyania, i sense contrastar. 

I clar el trobes després amb situacions com l'observada a Safor Informatiu, que publicava la nota de premsa del PP el passat dia 18 i tot seguit, acabava la notícia demanant la dimissió de Jordi Joan. El mateix diari, el dia 24 tornava i publicava un refregit del diari Levante-EMV, on carrega com no contra l’alcalde i acabava amb un nota final del mateix diari, que reproduïm textual en la llengua original: 

“Coincidiendo con la información de este diario la semana pasada, respecto a estos hechos y la petición de nuestro director de que el alcalde debiera dimitir, se ha producido algo muy grave desde el Ayuntamiento de Tavernes: El gabinete de prensa municipal ha dejado de enviarnos notas como era habitual desde hace más de tres años. 
 Esto es sin duda un absurdo e intolerable acto de discriminación contra este medio de información y un atentado a la libertad de prensa, que denota la mentalidad poco democrática de algunos políticos que no admiten de buena forma la crítica”

Increïble, però cert. Safor Informatiu fa unes acusacions molt fortes i molts greus contra el Gabinet de Premsa, dirigit per una persona que té una titulació acadèmica, és professional del periodisme i amb una tasca feta sense màcula ni cap favoritisme a cap mitjà, escrit o digital.

És molt fort i el que és pitjor unes greus acusacions fetes sense contrastar, ni sense prendre’s la molèstia de fer una telefonada o enviar un email per confirmar si existeix la suposada discriminació o si hi ha alguna altra cosa en la manca de notes de premsa. I en aquest cas, tothom sap que la cap del Gabinet de Premsa és de vacances: l’última nota de premsa és comprovable que es va publicar en el web el passat 12 d’agost. 

I també és molt fort que eixe diari digital no s’haja preocupat de cap manera de publicar també la versió de l’alcalde. I d’una cosa estem segurs: la coneix perfectament perquè l’ha llegida en el facebook: el presumpte director del diari digital ha comentat a l’explicació de l’alcalde i l’alcalde Jordi Joan li ha aclarit que allí, en la nota del seu facebook, tenia tota la informació i que la podia usar en el seu mitjà informatiu, alhora que sobre les notes de premsa li aclaria que l’Ajuntament “les envia a tothom, sense acritud”. 

Fins ara, i ja han passat dos dies complets, ni rectificació de les acusacions ni publicar les explicacions de l’alcalde. Eixa és la premsa, o almenys eixos mitjans s'autoqualifiquen així, siga escrita i digital, amb la que s'enfronta el lector tots els dies.  Informació o desinformació interessada? No ho sabem.

Nosaltres davant això preferim ser un simple blog, senzill i d'àmbit local i que, com els altres blogs locals té una ideologia que mai no hem amagat, però amb la certesa que això no ha estat ni és cap impediment per a contrastar les noticies i fer de la veracitat una de les raons del nostre treball.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La premsa cada vegada esta mes polititzada i cada vegada es mes groga. Una pena de mitjans i de periodistes. Aixo si, qui paga mana, i si estas a un diari d'esquerres ,ja saps que et toca, i al contrari passa el mateix.