L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 d’agost del 2016

Josep Llàcer aclareix algunes qüestions referides a espectacles taurins

El regidor d'Urbanisme i alcalde en funcions, Josep Llacer, ha aclarit en el seu facebook algunes qüestions sobre espectacles taurins que reproduïm per a informació general dels veïns i veïnes de Tavernes.

Llácer recorda la polèmica que ha sorgit a la ciutat després que la penya taurina "Bous a la Vall" anunciara que assumia l'organització de l'espectacle de bous i assenyala que les manifestacions de la penya han fet que molta gent haja atribuït a l'Ajuntament una sèrie de capacitats i competències que no té.

Davant d'això, Josep Llàcer aclareix:

- Que el programa de bous que s'ha donat a conéixer en les xarxes correspon a un esdeveniment privat, organitzat per una associació privada en terrenys privats. Per tant, l'.Ajuntament ni organitza, ni promou, ni col.labora en res en la celebració d'aquest esdeveniment.

- El regidor afirma que s'ha seguit exactament el manament de la consulta que es va fer sobre el model de festes, i on es preguntava que si els bous havien d'estar o no en la programació festiva oficial de l'Ajuntament. Després del resultat, eixe espectacle no s'ha contemplat ni l'Ajuntament destina cap recurs municipal per als bous.

- Com no podria ser d'altra manera, l'Ajuntament vetllarà per l'acompliment de la legislació vigent, tant en la tramitació de l'autorització que dóna la Conselleria de la Generalitat, com en l'acompliment de tots els requisits que marca la llei, si al final els organitzadors obtenen l'autorització de la Generalitat.

- El regidor remarca que és fals que l'Ajuntament haja autoritzat aquest esdeveniment i recorda que, entre altres coses, l'Ajuntament no té competència en aquesta matèria i són les lleis estatal i autonòmica qui marquen i regulen la celebració.

I nosaltres recordem que, encara que el regidor no ho fa, el Decret 31/2015 del 6 de juny de la conselleria de Governació i Justícia al seu article 13 diu:

Celebració de festejos taurins tradicionals

Per a la celebració de festejos taurins tradicionals serà preceptiu obtindre l'autorització expressa de la conselleria competent en matèria d'espectacles.
En cap cas podran celebrar-se simultàniament dos modalitats diferents de festejos en el mateix recinte o plaça.

Pensem que el decret és clar: cal obtindre l'autorització de la conselleria competent en espectacles, la de Governació i Justícia, única competent en la matèria i no de l'Ajuntament, com alguns creuen.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues si

Anònim ha dit...

Des del primer moment que ho han deixat clar. Tant l'Ajuntament com La Cotorra. Sempre n'hi ha algú que vol sembrar discòrdia. Bon dia a tots.

Anònim ha dit...

Els circs també són privats...coherència o eres animalista o o ho eres, ambdues opcions són vàlides (jo personalment aposte per no fer bous i ser animalista), però que hi hagen animals de primera i segona per a fer o no festejos em pareix absurd!

Anònim ha dit...

Son les contradiccions de Compromís de Tavernes. Bous privats a la plaça si mones privades al circ no.

Anònim ha dit...

Amic. Pensem el mateix. Els dos som animalistes. Pense que el que va errat és el legislador i no l'Ajuntament. Una abraçada.

Anònim ha dit...

La contradicció es teua, anonim de les 16,50, que bona empanada mental tens si no saps diferenciar qui dona els permisos.

En el bous el permís el concedix la Generalitat i en els circos l'Ajuntament.