L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 1 d’agost del 2016

La regidoria d'Agricultura compleix la seua paraula i neteja el Vadell

Imatges de com estava el Badell abans i després de la neteja

La regidoria d’Agricultura de Tavernes, que dirigeix el regidor Javier Escrihuela, ha procedit a la neteja del tram final del Vadell, l’afluent del riu Vaca, que fa uns mesos presentava una acumulació de canyes en el pas per la via del tren. 

El regidor, amb aquesta neteja, compleix la paraula que va empenyar a principis del passat mes de juny, quan en manifestacions a la premsa va indicar que netejaria el Vadell només deixara de portar aigua i la màquina de l’Ajuntament poguera accedir per treballar. 
 La situació d’acumulació de canyes, segons va publicar el dia 3 de juny Las Provincias, havia estat denunciada a eixe diari per alguns veïns que tenien por que aquestes canyes taponaren el pas per davall de la via del tren i es produïren riuades a la Valldigna.

El regidor Javier Escrihuela va confirmar aleshores conèixer la situació al temps que afirmava no era el moment per no ser època de crescuda del riu i, com que encara portava aigua, es comprometia a realitzar el treball quan es secara, cosa que calculava seria a finals de juliol. 

Dit i fet,  només s’ha assecat el Vadell la regidoria d'Agricultura ha procedit a netejar les canyes i a retirar-les usant mitjans propis municipals, és a dir, emprant la nova maquinària comprada temps arrere amb la qual cosa es rendibilitza la inversió efectuada i no cal acudir a la maquinària privada que suposa més despesa a l’Ajuntament.

La neteja suposa facilitar l'eixida de l'aigua i el pas per davall de la carretera i les vies del tren sense problemes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be Javi

Anònim ha dit...

Molt bé, Javi. Continua aixina.
Mentre els del PP només fan que criticar sense trellat, tu ves traballant com ara. En el poble ens coneixem tots, i no cal que als llauradors els digues res de qui procura pel camp.

Anònim ha dit...

I quina dèria de nomenar el riu Badell o Vadell. Els rius de la Valldigna són La Vaca i el Vedell que amb el mont Toro formen la santíssima trinitat bovina.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres discrepem i considerem correcte: Riu o barranc o torren del Vadell.
I eixe nom es diu per costum i així s'arreplega generalment:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Barranc_del_Vadell

http://www.elpuntavui.cat/article/1-territori/11-mediambient/449027-lajuntament-de-tavernes-retira-les-escombraries-del-riu-vadell.html

http://saforinformatiu.es/tavernes-neteja-part-del-lilt-del-vaca-i-del-vadell/

Quan a Toro de Simat, dubtem molt que siga un nom que faça referència al animal bòvid que en valencià és diu bou i no mai es diu ni s'ha dit toro, ni tan sols el que es lidia.
Igual és una derivació o canvi a través del temps de la paraula "turó" que fa referència a una elevació del terreny.

I quan a "La Vaca" no és d'ús a Tavernes, des d'on escrivim, ni massa en la Valldigna. Més a Xeraco.