L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 7 d’agost del 2016

Gran èxit del III Festival de Corals - Cançons a la Mar

Les autoritats locals, com el públic assistent, han seguit atentament les actuacions

Aquesta boqueta nit ha tingut lloc el “III Festival de Corals - Cançons a la Mar” en el marc del parc del llac de la Goleta. Un èxit total tant per la presència de públic, com per la qualitat de les corals participants i les cançons interpretades, així com la perfecta organització de l’esdeveniment a càrrec de la coral amfitriona, “Coral Marinyén” de Tavernes.

Cal també aplaudir la bona posada en escena i la perfecta sonorització, malgrat que el vent que bufava de llevant ho ha posat difícil en alguns moments. 

Després de les actuacions de les corals, i la interpretació comuna de “La Barraca” de Chover, una cançó que sempre ens arriba al cor dels vallers, va tindré lloc l’acte protocol·lari de lliurament de records als presidents de les quatre corals participants, un moment que va ser aprofitat per la Coral Marinyén per obsequiar amb un detall al seu director, Fran Lledó. 

Interpretació conjunta de "La Barraca"
El regidor Perfecto Benavent, en representació de l’Ajuntament, ha dirigit unes paraules d’agraïment a les corals per la seua presència i per la seua encertada elecció dels temes a interpretar on ha destacat un conjunt de cançons molt conegudes pels assistents. Per la nostra part, ens ha resultat molt significatiu que la coral d’Utiel, provinent d’una zona castellano parlanet, interpretara una cançó (La nit) en la llengua pròpia dels valencians, com a símbol que la llengua com la música ha de servir per unir pobles, no per separar-los. 

Les corals participants


La “Coral Virgen de la Salud” de Traiguera (Castelló) ha participat amb 20 veus dirigida per Luís Miguel Rubiera Estebe i ha interpretat "Ojos de España" de Bert Kaempfert, "Paraules d'amor" de Joan Manuel Serrat, "Dicen que se muere el mar" una havanera de J. Madurga Oteiza i "Traiguera mía" amb lletra de Miguel Griñó. 


La “Coral Cantabile” de XEST ha participat amb 25 veus i ha interpretat "Only you" de The Platters,"Solamente una vez" d'AgustÍn Lara Aguirre, "Reloj" de Roberto Cantora, "Contigo en la distancia" de C. Portillo de la luz i "Quizás, quizás" d' Oswaldo Farres, totes sota la direcció de Marta Mármol. La coral acompanyat les cançons amb la música del teclat. 


La “Masa Coral Utielana” d'Utiel, amb 38 veus, ha oferit als espectadors "La nit - Blue Moon" de Rodgers, "Con el vito" popular andalusa de Manuel Massotti, "I gonna sing" espiritual negre, "Melodies antillanes" una havanera d' Armando Bernabeu i "Por el mar" una havanera polifònica de Manuel Moreno. El director ha estat Carlos Nuévalos Martínez.


Les 35 veus de la “Coral Marinyén” de Tavernes, dirigida per Fran Lledoó Grau, han interpretat "El día que me quieras" de Carlos Gardel i Félix Vela, "Ciutat de parella" havanera de Mercadal, "Si tú no estás aquí" de Rosana i "Oh happy day" de Edwin Hawkins. 

Tal com hem dit i com a cloenda, les quatre coral han interpretat conjuntament "La barraca" d'Antonio Chover, popular de Tavernes.