L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 2 d’agost del 2016

La Fundació Jaume II el Just com a exemple de mala gestió



La Fundació Jaume II el Just, que gestiona el monestir de Santa Maria de Valldigna elevat per l'Estatut d'Autonomia del 2006 a testimoniatge de la grandesa del poble valencià, no ha satisfet una sola quota del préstec de 11’3 milions formalitzat en el 2008 amb l'Institut Valencià de Finances (IVF).

Són dades de l'auditoria de 2015 inclosa en el compte general de la Generalitat i on s’arreplega que la fundació va signar un préstec a llarg termini amb l'Institut Valencià de Finances el 28 de juliol del 2008 amb l'objectiu de cobrir el deute que s'havia acumulat després d'anys de fastos en el centre espiritual.

El prèstec es va pactar amb un interès euribor i un diferencial de 0,65% anual, amortitzable mitjançant 23 quotes, que es liquidarien cada semestre fins al venciment, el 15 de desembre del 2020.

Però han passat els anys i no s'ha pagat cap quota, i la fundació afirma que, segons el contracte, la Generalitat ha de destinar en els seus pressupostos almenys 1,5 milions d'euros a l’any per a atendre als seus compromisos, però en tots aquests anys no ha abonat res per les dificultats financeres de la Generalitat, malgrat que la fundació ho sol·licita tots els anys.

Els resultats de la Fundació Jaume II el Just al tancament de 2015 indiquen que va generar ingressos per l’activitat en el monestir per valor de 608.692 euros, enfront dels 869.615 de l'anterior exercici.

L'auditoria arreplega que el claustret del Palau de l'Abat, que va ser traslladat en el 2007 des de Torrelodones (Madrid) després de la seua adquisició, compleix les condicions per a ser considerat Bé del Patrimoni Històric pel que s'ha procedit a realitzar l'ajust proposat en els informes d'auditoria de la fundació i a la seua inclusió com a bé per un import d'1.100.00 euros.