L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 17 d’agost del 2016

La Fundació Rafael Chirbes comença a caminar

La Fundació Rafael Chirbes, que té com a objectiu divulgar la figura d'aquest novel·lista fill de Tavernes, obri les seues portes aquesta setmana per a commemorar el primer aniversari de la mort de l'autor, considerat un dels millors escriptors dels últims 50 anys.

La Fundació Rafael Chirbes té la seua residència a la casa que l'escriptor mantenia a Beniarbeig (Alacant) i ha obert aquests dies les seues portes al públic amb motiu del primer aniversari de la mort de l'autor (15 d'agost de 2015) i rebrà a estudiosos interessats en la seua figura fins a dissabte que ve.

L'entitat es finançarà a través dels drets d'autor de l'obra de Rafael Chirbes i al setembre estan previstes unes jornades literàries en aquesta seu per a homenatjar la seua figura. 

Els promotors de la Fundació han estat en contacte amb diversos col·lectius, com la Fundació Max Aub, per a realitzar actes en homenatge a l'autor i també s'ha visitat Valverde del Burguillo, el poble extremeny on l'escriptor va viure durant 12 anys, per a la inauguració del carrer "Rafael Chirbes". Una iniciativa que, com ací informàrem, es va sumar també l'Ajuntament de Tavernes, que ha aprovat posar el seu nom la plaça pròxima a l'habitatge on va viure l'escriptor. 

La idea és agrupar els pobles on va viure l'escriptor sota la denominació de "Territoris Chirbes" amb l'objectiu de potenciar la figura i obra de l'autor.

Així mateix el seu habitatge de Beniarbeig, seu de la Fundació, ha gaudit de diverses reformes per a facilitar la seua reconversió a seu cultural. La part alta de la casa és on està l'escriptori on solia escriure Chirbes i la seua biblioteca, que estarà ara a la disposició dels seus visitants.