L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 4 d’agost del 2016

La regidoria d'Agricultura neteja el Caixer Riuet després de molts anys sense cap actuació

La barqueta oruga en tasques de neteja


 La regidoria d’Agricultura de Tavernes, que dirigeix Javier Escrihuela, de Compromís ha procedit a netejar el Caixer Riuet en el tram que va des de la via del tren fins a la desembocadura en el riu Vaca. 

Aquesta tasca ja feia molts anys que no s’havia dut a cap  i es feia usant mètodes pensem que poc adequats: una maquinària pesant dragava el Caixer Riuer des del camí, amb la qual cosa el braç de la màquina no arribava bé a tots els punts. Eixa tasca, en dragar prop de la vorera del camí el que feia era produir solsides en les ribes. 
Així estava el Caixer Riuet abans de l'actuació
Així es netejava abans
La Regidoria d’Agricultura el que ha fet ha estat canviar per complet el sistema: una barqueta oruga, com les que són habituals en el Saler i dedicada especialment a la neteja agroambiental navega pel Caixer Riuer - com es pot vore a les fotografies – i se serveix d’una la dalla per anar tallant per davall de l’aigua la vegetació de boga i canyes.
El Caixer Riuet després de passar la màquina oruga
Els efectes d’aquests tipus de neteja son visibles en les fotografies: deixen tot el centre del riu completament lliure de vegetació, amb la qual cosa en cas d’una plena l’aigua pot desaiguar sense problemes, mentre les vores mantenen massa vegetal que aprofita per mantindre el caixer sense solsides. El cost de la neteja és de 3.800€ iva inclòs.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be Javi

Anònim ha dit...

El que més m'agrada és que l'ajuntament es preocupa per la neteja del riu, sequies, i desaigües.
Molt important ja que quan vinguen les fortes plujes, l'aigua eixirà ben llaugera cap a la mar, sense por que s'hi inunde el poble.
Regidor d'agricultura..no el conec però un 10 per a vosté.

Anònim ha dit...

La feina ben feta, sempre estarà ben feta