L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 12 d’agost del 2016

L'eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, denuncia al Parlament Europeu l'atac d'agricultors francesos a productes espanyols


Jordi Sebastià

L'eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, ha presentat una pregunta d'urgència en el Parlament Europeu davant del nou atac d’agricultors francesos als productors espanyols i que han suposat l'assalt a camions espanyols i el vessament de més de 50.000 litres de vi a la ciutat de Sète, molt pròxima a Marsella. 
 
Jordi Sebastià ha indicat que “Estem vivint una situació preocupant. Aquesta nova escalada d'atacs als nostres productors atempta contra una de les línies de creació de la Unió Europea, el Mercat Únic, per la qual cosa no estarem parats fins que no es posen les mesures oportunes i sancionadores per a acabar amb açò". 
 
L’eurodiputat de Compromís ha tendit la mà als eurodiputats de l'Estat espanyol en la Comissió d'Agricultura per a fer front comuna davant aquest tipus d'agressions: "Aquesta no és una política ni d'esquerres ni de dretes, es tracta de defensar a les persones; en aquest cas, als nostres agricultors”

Per la seua banda, l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) ha qualificat d’"absolutament inconcebibles i inacceptables" els últims atacs contra el vi espanyol protagonitzats per agricultors francesos i ha exigit a la Unió Europea que impose "sancions contundents". 
 
Cal recordar també, com ha remarcat AVA en un comunicat, que una dotzena d'encaputxats amb destrals van assaltar la setmana passada una empresa francesa especialitzada en la importació de vi espanyol i, després de forçar les portes dels dipòsits, van vessar 50.000 litres procedents de diversos cellers estatals. 
 
Es tracta del tercer atac en el qual s'han vist afectats productes espanyols en el que va d'any, ja que al febrer van destruir 18.000 quilos de cítrics i hortalisses procedents de Múrcia i a l'abril van vessar, sobre la carretera, el vi de cinc camions espanyols “davant la mirada còmplice de la Gendarmeria”.