L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 20 de maig del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Coses que cal saber al voltant de la polèmica de la gasolinera


El tema de la gasolinera està duent a mal interpretacions de conceptes que hauríem de tindre clars.  Primer que res saber que l’actual Llei del Sòl classifica els terrenys com urbà, urbanitzable o no urbanitzable. I no hi ha més.

La llei diu que el sòl urbà està format pels nuclis urbans, els polígons industrials urbanitzats.... I També ho diu ben clar: en sòl urbà és on duen dur a cap les activitats comercials, industrials, de serveis, etc.

Segons la Llei del Sòl, l’Ajuntament no pot donar llicència d’obra, ni cap altre permís per instal·lar una gasolinera en el sector Teularet 1. No és sòl urbà, no està urbanitzat, i la llei ho prohibeix. I això se’ls va dir als interessats, encara que estem convençuts no calia, ho sabien, tenen advocats.

També és fals que l’Ajuntament li va dir a l’empresa que li facilitaria els tràmits en el lloc que ha triat. El govern de Compromís ha dit en les reunions amb els veïns i públicament que està en contra d'eixa gasolinera dins del nucli urbà, com també ha dit que l’activitat és reglada i la concessió o no de la llicència és qüestió legal, no de voluntat: Les coses es fan segons la Llei: si l’empresa compleix els requisits no hi ha més remei que concedir-li-la.

Altra cosa a tindre clara: en el sòl classificat com urbà és on es desenvolupen activitats terciàries (un taller, una tenda, un comerç, un despatx, etc). L’Ajuntament no té cap culpa si la Llei d’Hidrocarburs de l’Estat (que no l’ha feta l’Ajuntament) considera la venda de gasolina una activitat terciària i equipara les gasolineres a les tendes. O siga,  la llei tracta igual una botiga de roba i una botiga de benzina, dita gasolinera: si compleix la normativa se li ha de donar la llicència.

També s’ha dit que Compromís canvie el PGOU per prohibir gasolineres dins la ciutat. Cal saber també: primer, que el modificat d’un PGOU pot ser qüestió d’anys i no tindria aplicació retroactiva i, segon, que per llei les activitats terciàries es desenvolupen en el sòl urbà, i una gasolinera és una activitat terciària.

I més clar encara: El Tribunal Suprem ha dictat sentències on diu que no es pot excloure un tipus d'activitat terciària en concret sense una motivació i una justificació jurídica ben fonamentada. O siga, l’Ajuntament no pot dir de manera "gasolineres no, perquè no les volem” i permetre la resta d'activitats terciàries. El PGOU no pot anar contra una llei superior. Ara si això no es vol entendre...

És fals que no hi ha voluntat política ni sensibilitat en el tema per banda del govern de Compromís. Ni el govern, ni l'executiva local ni la militància de Compromís està a favor d'eixa gasolinera. Això ens consta i ho podem afirmar i assegurar. Però l'Ajuntament i el seu govern estan obligats a complir la llei. O prevaricar.

Solucions legals hi ha ben poques, i això els tècnics juristes de l'Ajuntament ho van explicar ben bé en la reunió de veïns en l’Ajuntament, on també acudiren els advocats dels veïns afectats i algun va reconèixer que la cosa estava negra. Fins ara l’empresa ha complit tots els requisits, i els tècnics juristes de l’Ajuntament no han tingut altre remei que anar informant a favor dels tràmits en l’expedient. 

La gasolinera serà allò que Tavernes vulga que siga 

Si l'Ajuntament no té altre remei que donar la llicència, la gasolinera serà o no serà segons siga la voluntat i el desig de Tavernes. Una gasolinera és un negoci i es munta per guanyar diners. I un negoci funciona o no segons el nombre de clients que tinga.

Perquè el negoci funcione, cal  tindre un determinat nombre de vehicles-clients. Si no en té no guanya diners, tots son despeses, i al final el que passa és que s'ha de tancar. I la decisió d'omplir el dipòsit del nostre cotxe ací o allà és lliure, depén del propietari del vehicle i cadascú pot anar on crega.

Nosaltres ho tenim clar: no omplirem el depòsit allí, però ¿ho fareu tots quan vegeu que s'estalvieu un euro en l'omplida?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt clar

UN JUBILAT ha dit...

No està tant clar anonim de les 12:28,perque jó,militant de Compromis tinc que anar a omplir el diposit del meu cotxe a l'altra punta del poble podent-lo omplir al costat de casa al mateix preu o mes barat?Perque li s'avatja ocurrit això a la cotorra?Es que'l sol no a eixit per a tots?Es que nosaltres no som capaços de decidir el que mes ens interessa?.Si la llei permet que instalen la gassolinera dins del casc urbà,que la monten,però,amb totes les garanties,les altres també,no descuidem les altres.

Anònim ha dit...

A Cullera hi ha 3 gasolineres en 300m a Eroski, LIDL, i altra, i estan totes a 0,927 €/l, igua la competencia fa que altres gasolineres revisen seua estrategia comercial i reuisquen marges i s'ajusten més als preus de la competència.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Primera, vosté i nosaltres sabem que no és militant de Compromís, perquè militants de Compromís no hi ha a Tavernes, hi ha del Bloc i vosté no ho és, si ho fora sabria això que acabem de dir.

Després és molt, però que molt diferent, el que vosté interpreta que el que nosaltres hem dit. Torne-s'ho a llegir.

Totes les demés gasolineres estan amb totes les garanties que marca i diu la llei, sinó no estarien en activitat.

I pensem que vosté això d'activitats, i quan i com es donen les llicencies d'obertura d'activitat, en sap prou.