L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 d’octubre del 2014

Tavernes en el parlament europeu: dos veïns participen en una reunió de treball d'Els Verds-ALE

Sessió de treball d'Els Verds-ALE: Miquel Bononad segon per l'esquerra

Els veïns de Tavernes i militants de Compromís, Miquel Bononad i Jaume Talens han participat avui en una reunió de treball del grup Els Verds-ALE del Parlament Europeu sobre energies renovables.

La reunió de treball estava patrocinada pel diputat valencià de Compromís, Jordi Sebastià,  la participació de Miquel Bononad es feia aprofitant la seua qualitat de president d'un hort solar i la de Jaume Talens com a soci i persona afectada pel nou marc jurídic aprovat pel PP fa uns mesos.

El decret 413/2014 del PP regula l'activitat de producció d'energia elèctrica a partir de fons renovables però en realitat en opinió del sector és una passa més en l'estratègia de "acoso y derribo", cosa que ha fet el govern de Rajoy des que va arribar al poder amb un primer Reial Decret que era una moratòria per a les energies renovables. La "Asociación de Empresas de Energías Renovables" (APPA) recorrerà tota la normativa davant la Comissió Europea i les instàncies judicials nacionals i internacionals. 

Els vallers i altres participants amb el diputat europeu Jordi Sebastià
De tot això s'ha parlat avui a Europa, i n'han parlat els nostres conciutadans, i com el decret canvia per complet les condicions de les inversions i deixa el sector en una inseguretat jurídica impròpia d'una país desenvolupat en aplicar mesures de retalls i retroactives a més d'una situació crítica pels paràmetres retributius que pensa aplicar. I en la intervenció, la pregunta que feien de quin és l'interés del govern de Rajoy que amb l'excusa d'acabar amb el dèficit de tarifa i reduir el preu de l'electricitat, només fa que actuar contra les energies renovables, quan són les renovables amb l'entrada en el mercat les que abaixen el preu de l'electricitat.

Segons els afectats, amb les mesures del govern de Rajoy, Espanya fa marxa enrere en el camí de tindre un sistema elèctric autosuficient, net i competitiu, i fa el contrari del que estan fent tots els països del món.

De tot això han parlat avui els nostres paisans a Europa, i gràcies a la presència i patrocina d'un diputat valencià, que es preocupa dels temes valencians i de l'economia del bé común, aplicada ací als horts solars, a més d'altres temes.
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Bononad ho té mal,els que van vendre les plaques solars ja han fet el negoci i ara mes que subvencionar-les, les prohibeixen.
A Jaume se'l veu content, com li agrada estar en tots els fregaos!

Anònim ha dit...

No li diran res els Verds a Jaume sobre l'associació que va montar? Ui si se n'assabenten...

Anònim ha dit...

Que no s'assabenten que estos se'n venen també i s'ajunten a la festa.

Anònim ha dit...

Son gent amb experiencia en energies renovables.

Anònim ha dit...

Si, els dos amb l'energia de la joventut i donant exemple de renovació.

Anònim ha dit...

No te res a vore, entenc jo, un acte de treball sobre un tema d'energies renovables, del quals formen part d'una empresa com a cooperativistes, amb la politica i la renovació política, que si algu ha fet en este poble ha sigut el Bloc.
Quins arguments mes pobres per malparlar d'unes persones que, per damunt d'ideologies, sempre els has tingut per allò que has volgut per qualsevol cosa del poble i sense distincions de credos politics.
A mi el teu comentari em sembla vulgar, rastrer i de mala fel.

Anònim ha dit...

A mi tambe meu pareix. Pero venen sufrint-ho fa tres anys. El menyspreu i la difamacio.