L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 22 d’octubre del 2014

Sanitat confirma que cap anàlitica ha estat alterada per motiu del mitjà de transport



Deiem ahir que el  transport de mostres de sang a Gandia, que desinteressadament presta l'Ajuntament de Tavernes sense correspondre-li i per evitar desplaçaments a Gandia, segons la legislació vigent no està subjecte a l'Acord Europeu sobre transport internacional de mercaderies perilloses per carretera ni al RD 551/2006.
 
 Deiem també que eixa mateixa legislació quan parla del mitjà de transport diu que ha de ser un vehicle de motor, destinat a ser utilitzat en carretera, amb almenys quatre rodes i una velocitat superior a 25 quilòmetres/hora. En cap moment diu si ha de ser bonic, climatitzat, l'últim model o pintant de taronja.

Deiem que legalment no hi havia res que impedira dur els contenidors en qualsevol vehicle de quatre rodes si es transporten dins de recipients homologats i hermèticament tancats.
I això ho ha confirmat, segons Las Provincias, l'Hospital de Gandia. El diari no cita el nom de la font però diu que "confirmó ayer que las muestras de analíticas transportadas desde Tavernes hasta el centro sanitario de la comarca no se han visto alteradas, por lo que son válidas". I continua dient que "el envase está homologado y, por tanto, reúne las condiciones de seguridad de acuerdo con la normativa. Los análisis están aislados y, por lo tanto, no se han visto afectados".

Paregut diu el diari Levante-EMV: " La Conselleria de Sanidad dijo ayer que el envase de las muestras está homologado y reúne las condiciones de seguridad, por lo que los análisis clínicos están aislados y, por lo tanto, no se han visto afectados.

O siga, l'hospital i la Conselleria corroboren ni més ni menys allò que ací a La Cotorra ja havíem dit. 


El diari Las Provincias sense citar el nom de la font - per tant no podem saber si es una nota oficial o simplement una consulta feta en pla particular a algun sanitari conegut - diu que  "el centro sanitario comarcal admitió que los análisis sí pueden verse alterados si se transportan en malas condiciones". Està clar, o siga ho diu ben clar i en condicional: "Si se transportan en malas condiciones" amb la qual cosa deixa clar que no era el cas.

Tot això amb independència de que, i ho hem de reconéixer, la vista dels contenidors en un remolc no es massa agradosa. Ara, per molta literatura que li posem això no canvia els fets principals: el transport a Gandia s'ha efectuat segons la legislació i amb els contenidors que correspon, doblement hermètics, i l'Ajuntament presta un servei que no li pertoca per tal d'evitar desplaçaments als veïns.

De tota manera, l'Ajuntament de Tavernes ahir mateix ja va canviar de vehicle i el regidor Llácer indicava que les mostres s'havien dut sempre en la cabina d'un vehicle climatitzat, però " al darse circunstancias que lo imposibilitan se optó por llevarlo en el remolque antes de dejar los análisis en Tavernes" alhora que recordava que "ese transporte lo debería realizar la Conselleria de Sanitat y no el ayuntamiento".

Las Provincias ens recorda que desde fa anys Tavernes arreplega l'analítica de Simat i Benifairó, i també ens recorda que fa anys era la Creu Roja qui s'encarregava de fer el trasllat, un fet que es va canviar i la Creu Roja ho va deixar de fer. 


El que ens recorda Las Provincias i igual potser és que ho ha oblidat, és  dir-nos perquè ho va deixar de fer i quin govern municipal hi havia quan "el convenio entre el consistorio y la oenegé (Creu Roja) varió y, desde entonces, se encargan operarios municipales".  
-

2 comentaris:

Rafael ha dit...

És més qüestió d'imatge que d'efectivitat. Vore la camioneta de la brigada amb els recipients de les analítiques a la caixa no dona bona imatge.
I els PP-ros, com sempre, aprofitant-se de la ignorància de la gent, doncs a posar llenya a un foc que ni tansols està encés. Ells (el PP i afins) afonen un poble i protesten pel mitjà de transport utilitzat per a les analítiques. Ni tenen vergonya ni la coneixen.

A més de fer les coses bé, ha de semblar que les coses es fan bé.

Anònim ha dit...

I al govern central no paren de retallar i ells son pp, no?