L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 24 d’octubre del 2014

Josep Maria Panella: "Hi ha hagut improvisació i mala gestió dels governs central i valencià en el vet rus".




- Ni el Govern de Rajoy ni el Govern de la Generalitat Valenciana ham tingut cap interés per disposar o eixir a Europa mesures perquè el cost del vet rus als productes agrícoles comunitaris recaiga sobre l'agricultura i en especial sobre els productes valencians.

- L'agricultura valenciana, una vegada més i com en tantes ocasions i des de fa molts anys ha estat "la pàgana" dels interessos generals i de les polítiques d'Europa.

- El País Valencià tenia un mercat emergent a Rússia amb increments anuals del 30% en les exportacions que ara hem perdut.

- Espanya no està ben considerada dins del context de la Unió Europea, i no ens fan cas, i menys ens han tingut en compte en la crisi agrícola derivada del vet rus, cosa que no ha passat per exemple amb Polònia o en productes concrets com el kiwi italià on va dir que no s'inclogueren les ajudes a les taronges amb el pretext que no estaven en temporada però sí que els kiwis d'Itàlia que tampoc estaven.

Són algunes de les consideracions que al llarg d'hora i mitja va anar desgranant el diputat de Compromís, Josep Maria Panella, en la xerrada col·loquí que va donar ahir en la Casa de la Cultura vallera davant un auditori d'un centenar de persones, majorment productors agrícoles i membres de sindicats com AVA o la Unió.
 
 
Jordi Joan va presentar l'acte i el conferenciant, Josep Maria Panella, indicant que era un acte de Compromís i estava allí en la seua condició de militant de la coalició, mentre Xavier Escrihuela va fer algunes reflexions sobre la situació de l'agricultura a Tavernes, en concret la falta de rendibilitat que està fent que s'abandonen horts.

Panella va començar la seua disertació emmarcant el vet rus dins del context geopolític europeu i va explicar clarament les causes del mateix, nascut arran del conflicte de la Ucraïna i com els interessos confluents de la zona de les tres grans potències (USA, Rússia i la Unió Europea) estaven en l'arrel del vet rus. 
 
 
Panella va explicar tot el desenvolupament de la crisi que arrancava el passat estiu, com el govern valencià del PP no va prendre cap de mesura a pesar de les propostes fetes eixe mateix temps des de Compromís ("estaven de vacances" va dir irònicament Panella) i quines són les mesures que s'han pogut fer i que han determinat algunes millores - ben poques, afirmava dins del context general- en les ajudes cas de les mandarines, que no tots els cítrics valencians.

El diputat de Compromís va recordar que en el cas de les ajudes de nou som "els últims de la fila" i dels 1'1 milions que rebra Espanya en ajudes al País Valencia arribarà només el 2'5% o siga sobre 27.500 euros per a tot el camp valencià.

Un altre punt que es va tractar són les relacions amb els tercers països, aquests que són preferencials i que és on Rússia ha anat a cercar el seu subministrament, cas del Marroc, o el problema de permisivitat en productes fitosanitaris. 
 

Penella va remarcar el que és evident: hi ha una gran preocupació del sector agroalimentari valencià pel veto de Rússia, per la negació d’ajudes per part d’Europa i sobre tot per la improvisació i mala gestió del vet duta a cap des dels governs central i valencià.

El diputat va explicar tota la gestió i propostes fetes en les Corts Valencianes, així com les de Joan Baldoví al Congrés de Madrid i per Jordi Sebastià, únic valencià present en la Comissió d’Agricultura del parlament Europeu.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

El que jo vaig entendre, els responsables valencians i espanyols, de vacances a l'agost els de compromís dient: Xe mira Xe que ens la claven! I la resta de Europa mirant a qui fotre en aquest embolic. O canviem de govern o comprem vaselina, vota.