L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 29 d’octubre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El llop vol guardar les ovelles.


S'acosten eleccions i el PP com no atia al foc dels vells fantasmes amb la desesperació del que es veu derrotat, perdut i va perdre el seu regne. I atia el foc amb una presumpta "llei de senyes d’identitat del poble valencià", és a dir, una manera com un altra de posar el llop a guardar les ovelles, o si voleu, a la rabosa a cuidar les gallines! 

Perquè és de jutjat de guàrdia que vulguen posar a vetlar per la llengua les persones que no la parlen, ni en públic ni en privat, ni en les institucions ni en cap acte públic. Els mateixos que l'han perseguida, vilipendiada, els que han eliminat des de línies d'ensenyament en valencià fins tancar RTVV. En poques paraules una burla als centenars de persones que des de fa anys treballen de veritat per la normalització i recuperació. 

I amb la llei el PP vol carregar-se l’Acadèmia Valenciana de la Llengua senzillament perquè aquesta institució ha dit públicament el mateix que diuen la filologia i la ciència a nivell mundial. L'Estatut d'Autonomia blinda l'AVL, no la poden anul·lar ni tancar com van fer amb RTVV, i el que fan és segar-li per sota dels peus, amb una serie d'organismes inventats amb una sólo unica finalitat: censurar tot allò que es base en la ciencia i en la norma filològica. ¡E pur si muove" i no es pot fer combregar amb rodes de molí a tota una RAE, a la romanística universal o als dictamens de les Universitats valencians. Sense oblidar les sentencies sobre la unitat de la llengua del Suprem i fins i tot del Constitucional, un fet reconegut als estatuts de les universitats valencianes i que el PP va voler prohibir.

Ara el que és per a riure són les amenaces del PP de llevar subvencions a aquells que reconeguen implícitament o explícitament la unitat de la llengua i treballen com cal pel valencià, des del trellat i la ciència. I és per a riure perquè una de les coses que més ha caracteritzat al PP en els vora 19 que ens governa és precisament per haver retallat les ajudes i subvencions a les entitats que sí treballen per la llengua. Ben poques - per no dir-ne cap-  de les entitats que treballen per la normalització de la llengua reben ajudes. 

Sense perdre la visió que, entre pitos i flautes o, en altres paraules, mentre aproven el seu projecte de "senyes" en base a la majoria que encara tenen a les Corts Valencianes ens anem a posar al mes de febrer, quan estarem a l'inici del procés electoral que acabara el darrer diumenge de maig, data en que acabarà la mal governança del PP, i que ha de portar-nos un govern amb més trellat en temes de llengua i identitat.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A mi me recuerda esto a a los años 60 cuando el entonces gobernador civil de Valencia, Enrique Oltra Moltó (exalcalde de Alcoy),prohibió que se presentaran obras en valenciano a unos juegos florales. Vuelve el fascismo, esta aquí.