L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 d’octubre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Alarma social innecessària... per beneficiar a qui?


Com tothom sap, l'Ajuntament de Tavernes ha vingut prestant de fa anys i presta en l'actualitat el servei de transport de mostres de sang des del Centre de Salut a Gandia.

Els veïns, davant eixe servei que presta l'Ajuntament, han de saber que les Lleis 7/1985 i 14/1986 General de Sanitat, que assignen als ajuntaments algunes competències en matèria sanitària, i la Llei 4/2005 de la Generalitat deixen clar que el servei de transport de mostres de sang NO és competència municipal


Ens preguntem : ¿Pot realitzar aquest servei l'Ajuntament de Tavernes com el ve prestant? Clar que sí! I per a això hem de tenir en compte el RD 551/2006 regulador del transport de mercaderies perilloses per carretera en territori espanyol i el RD que comprèn la ADR, l'Acord Europeu sobre transport internacional de mercaderies perilloses per carretera.

I cal saber que les mostres de sang (analítiques), per presentar un risc mínim de contenir agents patògens no estan subjectes al ADR si es transporten en un envàs/embalatge dissenyat per evitar qualsevol fugida. 

I com és aquest envàs? Doncs un multirrecipient que ha de complir les condicions d'estar constituït per tres elements: a) Un o diversos recipients primaris estancs; b) Un embalatge secundari estanc; c) Un embalatge exterior suficientment robust, tenint en compte el seu contingut, la seua massa i la utilització a la qual es destina.


¿S'usen aquests envasos en el transport? Tots podem estar segurs que sí. No són envasos que aporte l'Ajuntament, sinó simplement s'arrepleguen en el Centre de Salut per a dur-los a Gandia. O siga, no hi ha dubte que compliran els requisits.

Concloent: 

1. El servei que presta l'ajuntament de transport de mostres de sang per analítica tenint en compte la legislació no està subjecte a l'Acord Europeu sobre transport internacional de mercaderies perilloses per carretera ni al RD 551/2006. 
 
2. Quan la legislació parla de transport diu un vehicle de motor, destinat a ser utilitzat en carretera, amb almenys quatre rodes i una velocitat superior a 25 quilòmetres/hora. En cap moment diu si ha de ser bonic, climatitzat, l'últim model o pintant de taronja.
Legalment no hi ha res que impedesca dur els contenidors en qualsevol vehicle de quatre rodes si es transporten dins de recipients amb els tres elements indicats i hermèticamente tancats.


El servei de transport de mostres de sang a Gandia es fa sempre amb un vehicle com cal, tipus furgona i amb les millors condicions. Si una vegada no s'ha fet, siga pel problema que siga, algú s'hauria de plantejar ben seriosament les conseqüències d'haver creat una alarma social infundada i innecessària simplement perquè en una ocasió el vehicle de transport no ha donat "bona imatge".  Quan saben que eixe no es el vehicle que s'usa.


L'Ajuntament de Tavernes presta un servei que no li correspon i el vehicle habitual es adequat i com cal encara que des del punt de vista legal, la llei està ben clara: només cal un vehicle, un conductor i que les mostres estiguen dins dels recipients adequats, com no cal dir són els que s'arrepleguen en el Centre de Salut per a dur a Gandia. La llei no exigeix res més.
Algu ha creat una alarma social injustificada mirant només la bonicària del vehicle pero en cap moment han  plantejat si les mostres arriben amb les condicions que cal. Potser això ni interessava ¿I tot això amb quin interés?. 

21 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure, Cotorreta, no et sulfures tant!
Les mostres apleguen en condicions? El ajuntament pot sostindre el cost sense reduir altres serveis.? Els veïns eviten tindre que anar a Gandia a fer se un anàlisi? Sí sí i si? Doncs ja està. Qui vulgui més que pague el sobre cost.

Anònim ha dit...

I per qué el sr. alcalde en compte d'explicar al facebook que ha estat una cosa puntual, comença desbarrant amb que la gent vaja a Gandia o que tot és culpa de Conselleria? Li agrada la polèmica?

vero ha dit...

Menys mal que alguns encara ens queda sentit comu, i no compta veritats a mitjes, la qüestio es criticar, tant de bo fan la resta?? Quin interés en deixar a mal lloc al alcalde? Jugant amb un tema tant serios com la sanitat! De segur que n us eu parat a interesar-vos perque an camviat de vehicle!! Simplement voleu carn fresca pa veure com podeu deixar-lo en mal lloc!!Dubte molt que Jordi fera algo que no fos segons normativa! I que posara en risc res! I menys un tema tan serios com la sanitat! Aixi que per favor informeuse be abans de crear un malestar innecesari!!! Les analitiques estan protejides i no son manipulables!! Aixi que ja está be de posar mal o no ania

Anònim ha dit...

I les vibracions, temperatura, exposició al sol? Uns donen massa importancia i altres en lleveu. Es un fet que segons l'ajuntament ha segut puntual, si vosté creu que es pot portar en companyia de utensilis de construcció i ferramentes no m'ho crec. Un despist, com aquest pot passar, però no es el mitja més adequat per al transport i vehícles hi han més on poden transportar-se en millors condicions.

Anònim ha dit...

I perquè en vers de fer un estudi clínic periodístic no reconeixeu que s'ha donat una mala imatge que ha donat peu a una alarma i en pau ?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'ha donat una mala imatge, simplement s'ha donat un servei i s'ha complert per damunt de la mala sort que es trenque un vehicle.
La mala imatge sera d'estetica per tant lleig com es el vehicle, però eficàcia la de sempre: les mostres a Gandia quan tocava.
La mala imatge la donen els que creen una alarma social innecessaria.

Anònim ha dit...

La alarma social es crearia si es deixara de donar el servei però esta noticia no la crea.

Anònim ha dit...

Jo no pense el mateix. Es veu clarament amb quin objectiu està fet i no es informar.
Periodisme groc i revanxista per un pseudoperiodista que amb prou seguretat du també el blog oficialista del PP.
Es el mateix estil.

Anònim ha dit...

M'agrada que la gent de Tavernes es preocupe per la sanitat, i per això espere que s'indigne tant o més pel tancament de plantes i quirófans que com diu la meua filla i ja s'ha denunciat per familiars està costant vides!

Anònim ha dit...

Jo realment ja no us entenc, als polítics em referixc, en aquest cas un cas aïllat en el qual es transporten unes mostres biològiques amb un camió al descobert i sense cap seguretat. Noticia a la premsa en primera plana, però en quin cabet li cap? Després els altres defensant que es competencia de conselleria que tal i que qual. Es precis tot este rebombori per un simple fet? Tan fácil com reconeixer que ha estat mal fet però no es tornara a repetir i ja està no hi ha més. La política ja em recorda un poc al Vietnam, Afganistán, etc... Que uneixquen les forçes i que lluiten pel bé comú, no mata que et mataré.

L'home en punta ha dit...

A vore, fa uns anys, les mostres de sang es duien en neveres de camping a Gandia, i anaven dins de cotxes normals i corrents, sense aire condicionat ni històries.
Ara van més protegides que mai. Encara que emprar eixe vehicle, man que siga un dia puntual, passa el que passa, que algun figura vol traure punta d'on no hi ha punta, ja per interés de fer mal al govern. Així de ximple.
Si el periodista de Las Provincias havera rebut esta foto i estiguera governant el PP en el poble, hauria publicat res?
Ni pensar ho, veritat?
Què endur-se en quatre anys 450.000 euros de l'Ajuntament via serveis de seguretat, + centre jove, + carpes festes, + concerts festes, + publicitats, + pàrquing, + piscina coberta, etc etc etc creen unes relacions molt fermes, veritat?
Ja podia fer-li les notes de premsa al PP per baix mà, ja podia fer moderacions de debats unisentit, ja podia dur els blogs peperils...
És una polèmica sense sentit. Una altra de la voz de su amo, i no hi ha més.
Resumint:
Es correcte dur la sang a l'aire lliure? No
Es un fet puntual? Si
Portant la sang a Gandia evitem tindre que anar alli a fer-nos les analítiques?Si
Ho paga Conselleria el transport? No
Paga l'Ajuntament? Si
Estem contents en eixe fet? Si
Sempre s'ha fet així? Si
Doncs ja està.

Anònim ha dit...

Jo pense que s´han equivocat. No se si ha sigut un cas aillat, potser i encara que les mostres hagen arribat be, cal reconeixer que no ho han fet amb millor vehicle. Qualsevol altre vehicle, i de segur que algun hi havia disponible, hauria sigut millor.
Tambe caldra explicar li a la gent des de quan es fa eixe transport, per que es fa aixi i en quines condicions s´ha fet sempre; ara i abans.
La qüestio es que ja arriben eleccions i van a pegar-se patades uns i altres fins el proxim mes de maig, i com sempre a pagar-la, tots els ciutadans.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 19:12 s'ha dit que és un fet puntual i no hi ha més. S'estropea un vehicle i es tira mà d'un altre i s'ha acabat.
El tema dels contenidors es un tema mes de vista que d'eficacia en el transport. Son contenidors aillats i hermètics.

Si no fora així la denuncia seria de l'hospital o del Centre de Salut. Han passat ja alguns dies, prou perquè s'hagen fet moltes de les analítiques que es duien.
I no hi hagut cap queixa dels metges ni s'ha dit res de que es feren malbe les mostres.
I a Gandia, i a l'Hospital hi ha gent dins de Sanitat del PP i molt del PP i de Tavernes.
I eixos sanitaris del PP que nosaltres sàpiguem per ara no han dit res que això haja passat.

Anònim ha dit...

I el PSPV que diu de tot això?
És hora de coneixer que opina la responsable de Sanitat, la senyora Canet, segons la web regidora delegada d’Urbanisme, Agricultura, Promoció Turística, Cultura, Festes, Educació i Sanitat.
Pero estos no saben mai res ni diuen res.

Anònim ha dit...

Deu ser algún conveni que tenen tots els responsables polítics encarregats de la sanitat. Ana Mato, Carmen Canet... Si ells no donen respostes als problemes veurem qui ho fa.

EXTROIANOR ha dit...

El periodiste de Las Provincias esta fent la seva campanya personal antibloc creant confusio sempre que pot. Mai ha perdonat a este govern que li tallaren l'aixeta dels seus negociets amb Manolo Vidal.
Ladran, nos movemos. Buena senyal.

Anònim ha dit...

La pregunta es... si es de veritat que a sigut un dia puntual, que meu crec que a sigut asina, homee!!! Justetet hi había un fora fent la foto, no serà que algú li interesaba que això ixira perquè ja no saben per on pegar i van a bacs intentant traure polèmica on ni hi ha?

Anònim ha dit...

El transport amb la Piagio s'està fent des d'abans de l'estiu.

Anònim ha dit...

totalment d`acort,este periodista pareix que nomes te una prioritat...deixar en mal lloc a Jordi.I tots sabem el perque,que amb la ixida del pp del govern va perdre molts privilegis.I pel que es veu no ho perdona,sembla un detectiu buscant-li errades al govern,per a difamar,molt trist lo de este home.

Anònim ha dit...

Al final sempre te que ixir el alcalde a explicaro tot, perque no diuen res els del PSOE, ixos van de bulto o no s'anteren?

Anònim ha dit...

La regidoria de Sanitat és del PSOE però estos ni saben ni volen saber....