L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 d’octubre del 2014

L'Ajuntament i l'Esglesia arriben a un acord sobre Sant Llorenç a falta de la sentència judicial que l'avale

Ermita de Sant Llorenc del Racó Joana


 L'Ajuntament de Tavernes i la parròquia de Sant Pere, segons publica "Las Provincias" han arribat a un acord per acabar amb el pleit entre les dues institucions després que l'Església s'immatriculara al seu nom l'ermita de Sant Llorenç. 

La immatriculació, com ha passat amb tants altres edificis d'ús religiós a l'Estat, es va fer sense cap avís ni informe al consistori, tot en base a la modificació de la llei hipotecaria aprovada pel govern del PP d'Aznar que beneficia clarament a l'Església. 


Segons indica el periòdic hi hauria un acord de cessió a l'Església de 75 anys, l'Església anul·larà la immatriculació de l'ermita feta en el 2011 i l'Ajuntament li donarà una concessió mentre es mantinga el culte catòlic.


La informació del diari cal afegir i completar-la  explicant que pel fet d'estar sota un pleit, li fa falta l'informe del Fiscal i que es done la sentència del jutge.  Tot apunta a indicar que el més normal serà que el Fiscal done la seua conformitat  a l'acord i que la sentència del jutge avale i arreplegue l'acord assolit entre les dues parts. De tota manera, caldrà esperar a la resolució final a falta encara d'eixe informe del Fiscal que es previ a la sentència, diu la seua opinió al respecte abans que el jutje falle definitivament.

La desapareguda ermita d'El Teularet
 L'Ajuntament tenia escriturat al seu nom l'ermita, construïda per la concessionària de l'autopista A-7 en el Racó Joana després d'haver d'enderrocar la que hi havia en el Teularet per estar afectada pel pas de l'autopista.
-

14 comentaris:

Anònim ha dit...

L’ermita és peccata minuta. Però el Calvari és pecat mortal. ¿O tal vegada ja està resolt el tema i, per això, no es fa referència a ell? Crec jo que aquest terreny solejat arreplega unes quantes i bones hectàrees. Siga com siga, recordem que la llei d’Aznar –una extensió del cos legislatiu del règim criminal i mafiós franquista- perllonga fins a l’infinit els privilegis pornogràfics (¿voleu que parlem, al detall, de la dubtosíssima vida privada dels deus peixos grossos...?) d’una Església nacional-catòlica que no deuria tindre cabuda en una societat que es qualifica de democràtica. Ja estem més que farts de complaences amb un estament retrògrad, el qual, des del cim, es posiciona sempre en l’extrema dreta de l’espectre polític quan manifesta les opinions que el defineixen, moltes de les quals són de caràcter clarament golpista. Per cert, ¿quan deixaran de mesclar les seves creences religioses particulars amb els seus càrrecs polítics el senyor alcalde i la majoria dels nostres concejals? A veure, a mi no m’interessa gens ni mica saber si són devots d’aquesta o d’aquella verge o d’aquest o d’aquell sant. No, no m’importa en absolut . Ara bé, ¿val tot per a guanyar un grapat de vots? Em pregunte si qualsevol referència a la tradició –¿però quina tradició, dimonis?- serveix per a justificar allò injustificable.
Senyors, desfilen vostès escoltats per la Guàrdia Civil i pel cap de la Policia Municipal, amb un ciri ben gran, el més gran si volen; però no obliden que encara hi ha cent i pico mil morts per desenterrar. No, a mi, és clar, no em representen vostès.

Anònim ha dit...

Puix ho tens ben clar. Quan governes no vages a cap d'eixos actes.
No em crec que siga pels vots. En el moment que dius això estàs insultant a la societat que vius a la que tu fas boja quan dius que es donen vots per anar a una processó. Les coses no funcionen així.
I quan a la tradició, vulgues que no, hi ha tradició com hi ha una certa "educació" d'assistir als actes en els quals vas perquè tens la representació del Poble i has estat convidat com a tal: representant del Poble.
Serà discutible i tu ho faràs, però quan jo veig a l'Alcalde del poble (i parle de l'Alcalde amb majúscula, com a institució) assistir a actes d'entitats locals i/o presidir presentacions de clubs entenc que ho fa perquè està allí com a representant de la institució i no perquè li agrade el futbol, el basquet, o siga soci de l'Associació de Veïns o amant de la música si es un acte de la banda. Així te'n diria mil de casos i exemples a Tavernes.
A mi m'agrada més com està, i vore que l'Alcalde (com institució) deixa de costat el seu paper d'alcalde persona i dona recolzament a les entitats i associacions del poble, sense distincions, com deu ser.
El que t'he dit, quan governeu, el teu alcalde que actue com alcalde (en minúscules, ja m'entens).
Ah, estic defensant la institució, no faig com tu que critiques la persona. Però això igual ni ho entens.

UN JUBILAT ha dit...

Ens hem d'acostumar a acceptar que cada'scú esprese la seua manera de vore les coses i no posar-nos a la defensiva sols perque alguna persona diu les coses pel seu nom.No podém comparar a una entitat democrática com la Associaciò de Veins amb l'esglesia que es un estament que no es caracteritza per la seua democracia interna ni per estar al costat dels mes debils quan la nessessiten,no te res a vore.I quan a les tradicions,ahí hi-ha molt que parlar,encara hi-ha paissos que per tradició lapiden a les dones que segons ells no es porten correctament.Yo pensé que hi-ha que separar les funsions de l'esglesia i l'Estat.Yó no nessessite que l'alcalde del meu poble em represente en les processons,yo si soc devot aniré i si no crec amb tot això no anirè i punt.

Anònim ha dit...

Ningú no es posa a la defensiva. Cadascú veu les coses d'una manera.
Jo també puc demanar que l'alcalde no em represente en el futbol, perquè no em pareix bé el sou i els diners de fitxa dels jugadors, tampoc em sembla bé que em represente davant la Societat Musical perquè no m'agrada la musica de banda i orquestra o tampoc vull que em represente en algun sotorrar on va com institució, per exemple el de l'Arquebisbe de Barcalona D. Ricardo.
I tampoc vull que em represente en la visita del Conseller d'Hisenda perquè no vull saber res del govern valencià actual ni del partit al qual pertanyen.

Anònim ha dit...

Escolta, anònim de les 9’06: ací l’únic que insulta eres tu, i ho fas a la més elemental intel•ligència quan mescles alegrement realitats tan dispars per a justificar allò injustificable, torne a dir-ho. Però que tindran que veure equips esportius, associacions i demés entitats lúdiques i culturals amb una organització que des dels púlpits i amb tota la seva armada mediàtica, fabrica, distribueix i promociona una ideologia profundament reaccionària, que pretén condicionar l’estil de vida dels creients i dels no creients, com feia al seu gust durant el franquisme. Et posaré un sol exemple, ben recent, encara que també jo ten podria oferir milers: el retirat projecte de llei sobre l’avortament, un monstre concebut pels sectors més ultramuntans de la societat, entre el quals té un enorme predicament la jerarquia catòlica, vertadera madrina d’ells. Per no parlar de les continues provocacions dels bisbes de la Conferència Episcopal: quan no és Munilla, són les delirants declaracions de Reig Pla, o les guerra-civilistes del Rouco Varela, etc, etc, etc.... Deixem-nos, doncs, ja de confondre a la gent amb les xurres i les merines i distingim conceptes i argumentem amb una certa solvència i honestedat intelectual, per favor. Ah, i jo no vaig per la vida amb una mentalitat sectària parlant dels “teus” i dels “meus”. Què patètic nivell discursiu. Jo sols veig individus, que tracte com a tals, i tampoc tinc cap pretensió de guanyar-me un càrrec polític de jaqueteta i corbateta ni ací ni allà. De segur que hi ha molt veïns que ho podrien fer cent vegades millor. I sobre el tema de què cal mantenir les tradicions fugint de qualsevol revisió crítica, què vols que et diga. En qualsevol cas, si actuéssem sempre així encara estaríem fent foc a la Cova del Bolomor. Recorda que hi ha una cosa que anomenada “evolució”. No, a mi no hem representen, en una Estat aconfessional com el nostre, un alcalde i uns concejals que es neguen a separar l’esfera pública de la privada, on poden cultivar lliurement les seves creences religioses. És una indecència i una burla a part dels seus electors que els nostres polítics facen ostentació del seu càrrec en aquests actes, en lloc de participar en ells a títol personal, com qualsevol altre ciutadà que es senta catòlic. Per sort també hi ha gent ben assenyada a Tavernes, com l’anònim de les 18,23.

Anònim ha dit...

Crec que l'ultim anonim té raó en quant al futbol (que vaja a vore el futbol base a intentar educar als pares si de cas,entre els senior que cobren amb ajuda de diners municipals,sobra) i el soterrar de cap arquebisbe per molt famós o popular que fos al poble. Sobre el conseller d'hisenda deurà rebre'l sempre que vinga ell a visitar l'Ajuntament i sobre la societat músical t'has esvarat,perque si hi ha que cuidar i atendre sobretot al poble són les associacions veïnals i culturals al poble.
I ho dic tot seriosament,no amb sorna com l'amic anònim,no és tema per a banalitzar.
A mí també m'agradava més com ens representava Eduardo com Ajuntament,i en tots els seus anys d'alcalde no va xafar ni una processó. Per cert,que les bones tradicions del poble han continuat (o no) a pesar o gràcies a Eduardo. Busqueu-ne una altra.

Anònim ha dit...

Mare meu quin rotllo per a no dir res d'allò que es parlava: la representativitat de l'alcaldia i la conveniència o no d'anar als actes com a representant institucional.
Quan governes i sigues alcalde no vages a cap dels actes. I solucionat.

Anònim ha dit...

val, anònim de les 0.17, et deixe ja com un cas perdut de demagogia barata. No tens remei. I justament tu parles de rotllos? El que hi ha que escoltar!

Anònim ha dit...

Ara resulta que el demagog sóc jo per defendre la representativitat institucional que ha d'exercir l'alcaldia.
I ho de fer com a representants de tots, t'agrade o no, per damunt dels teus interessos demagogs personals i per damunt del que tu voldries que fera oblidant que es deu a un Poble, i es el representant de tots.
El món al reves: com tu no eres catòlic, vols que no represente mai l'Ajuntament (i si el convidaren a un acte els protestants, o els musulmans que pensaries), com a mi no m'agrada el futbol que no vaja al futbol i com el meu veí no vol basquet, que no vaja al basquet.
I em dius a mi demagog, a mi que defense la institució que ens representa a tots per damunt dels interessos personals de gent com tu que només en els propis interessos i creences, i oblida que hi ha molts mes.
I ens vens amb la demagogia. El done la raó en una cosa:si tots pensarem com tu, jo jo i jo, i no la col·lectivitat estaríem en Bolomor.
Les societats avancen quan son tolerans i respectuoses amb els codis que s'han imposat: I un d'eixos codis es la representativitat que te l'alcaldia en els poble, t'agrade o no t'agrade.
Ah, no sóc catòlic practicant, ni vaig a missa, ni vaig a processons, i pense com tju respecte l'Esglesia com institució, però això no té res a vore amb la representativitat d'un carrec public, com es l'alcaldia.
El món al reves.

Anònim ha dit...

Amic de les 0:34,deixem-ho estar,perque hem picat en pedra. El de les 8:26 (i 9:06,i 20:17) parla des de la possició d'igualtar les creences religioses amb els equips de futbol o les bandes de musica. No li val que l'alcaldia represente un govern laic ni que l'esglesia catòlica represente sense pudor una filosofia encarnada per Rouco i realitzada en les expropiacions del Calvari i Sant Llorenç. Eixa Església que és de tots. Però tots paguem IBI i ella no, i entre tots paguem el Calvari però se'l i'mmatrícula sols ella.
També parla des de la possició prepotent de qui mana (quan manes tu,no vages a les processons). Molt trista l'argumentació,ja sabem de quina ideologia està feta la cort del nostre alcalde: la que més interesse en cada moment.

Anònim ha dit...

I tot això que te que vore amb la representació que del poble ha de fer l'alcaldia com institució?
Encara no ho has argumentat perquè ha d'assumir la representació de tot menys davant l'Església.

Aleshores com el 90% dels Estats son laics ¿Que fem amb tots els governants del Món quan reben al Papa o els seus "ministres" de territori els cardenals i etc?
Mescleu la vostra dèria personal amb la representativitat del carrec i damunt soc jo la pedra. Doneu risa.

Discutim sobre la representativitat del carrec i no sobre les vostres apreciacions i manies personals sobre l'Església i els seus "jefes" (Rouco inclós). No tenim altre argument: estem en un estat laic i l'esglesia es molt roin.

Sí encetem eixe debat de quan mal ho fa l'esglesia segur que coincidim al 120% però jo parle d'una altra cosa: de l'Alcaldia (que no l'alcalde) com a institució que ha de representar al Poble davant totes les insticiones, siguen quines siguen i del caràcter que siguen.
I no hi ha mes.

Anònim ha dit...

Mireu, a mi el que m'importa són les in matriculacions dels béns públics, les que fa l'església. I la tasca que fa Caritas al poble, m'agrada, per molt parroquial o Interparroquial que sigui.

Anònim ha dit...

Sí, eres un demagog perquè, per tal de sostenir allò insostenible, poses en el mateix calaix realitats que saps a la perfecció que pertanyen a diferents nivells conceptuals en negar-te a admetre el caràcter palmàriament excepcional d'una d'elles, l'Església (siga aquesta catòlica, protestant o musulmana). I és que mentre totes les demés associacions promouen activitats lúdiques, esportives o culturals, fruïbles per qualsevol ciutadà de qualsevol condició i amb qualsevulles conviccions, ja que no pretenen vendre discursos ideològics que ocupen tots els espais morals de la vida pública i privada de les persones, l'Església, i molt en particular l'Espanyola, la Conferència Episcopal de la qual enyora temps passats en els que tenia un poder inqüestionable sobre les existències dels seus atemorits súbdits (nostàlgia que posa de manifesta contínuament amb els seus reaccionaris pronunciaments); aquesta Església, deia jo, ho fa sense pausa concitant forts rebutjos d'una part de la societat cada vegada més nombrosa . És, doncs, una institució polèmica que intenta estendre la seva àrea d'influència sobre les conductes i les consciències i, per aquesta mateixa raó, resulta ridícul comparar-la amb les esmentades associacions, com si foren entitats equiparables. No, això es fer trampes i jugar brut.
Per altra banda, tu, auto-erigit en model de civisme, parles de tolerància quan el que deuries intentar és ser un poquet més coherent, perquè el teu discurs fa aigua pels quatre costats en patir de pressupostos falsos.
Per cert, jo també defense la institució de l'Alcaldia, clar, per aquest motiu em dol que es practique un populisme electoralista que atufa a ranci franquisme quan les nostres autoritats municipals, en lloc de fer-ho a títol individual, desfilen investides dels seus càrrecs. Ho entendria en el cas del PP, hereus polítics de la dictadura, però d'un partit o coalició que es diu progressista i que parla en els seus estatus de la necessitat de promoure la aconfessionalitat política i el laïcisme... Al capdavall, no és un problema de representació, que no deuria haver-la en actes d'aquest tarannà per tot el que he argumentat (i que tu obvies amb gran cinisme), sinó d'estricta separació de poders terrenals i mundans.
De tota manera sé que em replicaràs de nou acusant-me d'haver soltat un rotllo, doncs sembla ser que tu sols entens allò que t'interessa entendre. Però jo pose ací el meu punt i final, fart de malbaratar el meu temps debatent amb qui no vol escoltar.
Ah, completament d'acord amb l'anònim de les 10'31. Es evident que no estem sols.

Anònim ha dit...

Doncs sí, es un rotllo que no desmostra res. I si, fas aigua pels huit costat, amb uns arguments que traspuen ranci i odi a l'Església.

Encara estic esperant que m'argumentes perquè l'Alcaldia pot representar al Poble segons quines entitats o institucions i perque amb altres no. Perquè pot anar a una reunió de "Solidaritat amb el Tercer Món" o de "Caritas" i perquè no a una celebració religiosa.
Perquè per molt laic que siga un Estat, l'alcaldia no por anar com a representant del Poble a un acta on ha estat convidat.
I t'ho dir-ne a repetir: amb tot el que em digues de l'Església podrem estar d'acord, però que jo pose com tu també a l'Església en mal lloc és un tema a banda que l'Ajuntament represente al Poble en un acte d'eixa institució on va per ser el màxim representant del Poble.

Son dues coses molt diferents.