L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 22 d’octubre del 2014

L'Ajuntament de Tavernes assegura que l'analítica enviada a Gandia no ha estat mai en perill.

Aquest és el vehicle que feia el servei  de transport i que el torna a fer solucionats uns problemes.
L'Ajuntament de Tavernes demana als veïns que estiguen tranquils perquè les mostres de sang s'han enviat i s'envien a Gandia amb totes les normes de seguretat i sense cap perill.

L'Ajuntament de Tavernes fa una crida a la tranquil·litat ciutadana i confirma als veïns que les mostres de sang enviades a Gandia han estat sempre davall del control sanitari i sense perill de patir cap procés que poguera alterar el resultat de l'analítica.

L'Ajuntament manifesta que s'han complit tant les normes sanitàries com les legals respecte al transport i les mostres de sang han viatjat sempre dins de contenidors hermètics i homologats.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha estat en comunicació amb el gerent de l'Hospital "Francesc de Borja" de Gandia, Rafael García, el qual li ha informat que "totes les mostres analítiques es dipositen en contenidors hermètics homologats i que el fet d'usar un mitjà de transport diferent a l'habitual no alterava el resultat de l'analítica".

El gerent-director de l'hospital de Gandia en el transcurs de la conversa ha expressat el desig que l'Ajuntament continue col·laborant en la prestació del servei. L'alcalde Jordi Juan ha confirmat al gerent-director que es continuarà prestant el servei i amb l'objectiu de millorar-lo ja ha donat les oportunes ordres perquè s'efectue només amb vehicles adequats i que les mostres viatgen en la cabina del conductor.

L'Ajuntament de Tavernes informa als veïns i veïnes que el transport de mostres analítiques a Gandia no correspon a l'Ajuntament sinó que es competència i responsabilitat de la Conselleria de Sanitat. No obstant, la voluntat i decisió del consistori valler és continuar prestant el servei amb l'objectiu de beneficiar els ciutadans i evitar-los el desplaçament a Gandia.

Fins ací la nota oficial.
.......
Com a més informació cal indicar que el transport de mostres de sang a Gandia fa anys,  el pagava la Conselleria i el duia a cap l'empresa de missatgeria MRW. Quan la Conselleria va deixar de pagar, se li va encomanar a la Creu Roja, a la qual se li pagava pel servei que prestava.
En la passada legislatura, i durant el govern del PP, Creu Roja va deixar de prestar eixe servei i es va fer càrrec directament l'Ajuntament, un servei que continua prestant fins ara amb l'objectiu d'evitar trasllats a Gandia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Això últim no es correcte. La Creu Roja no feia el servei. Feia Benifairó, Simat i Barx. Tavernes eren més dies i no donava temps a fer-ho amb un vehicle. Com que Barx va eixir-se'n de la manco el president va proposar fer-les. La creu roja no va deixar de fer-les. Li varen tallar el conveni de la manco.

La Cotorra de la Vall ha dit...

T'agraïm l'aclariment, però hem publicat el que ens han dit. Potser tampoc han volgut ser massa explícits de la darrer etapa, quan es va tallar el conveni amb la Mancomunitat, amb presidència del PP, que d'això si que ens han dit alguna cosa.

De totes maneres, com suposem estàs ben assabentat del tema, i nosaltres i molts lectors no ho tenim clar, no estaria gens malament que una vegada que d'això ja han passat 4-5 anys, ens digueres exactament que va passar, quan i com va començar a fer el servei CR, a quins pobles i perquè s'ho va deixar.
Simplement perquè en quede constància en algun lloc.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Done fé del que diu el primer anònim.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Molt bé. Però si no expliqueu el que preguntem ens anem a quedar igual.

Anònim ha dit...

El que recorde es que Creu Roja feia el transport de les analítiques de Simat i Benifairó, de Barx no ho se. A Tavernes que recorde tampoc s' ha fet mai el servei supose que les causes seràn el que diu el primer anònim ja que ací al poble es fan analítiques tots els dies o quasi tots i a Simat i Benifairó crec que eren dos dies a la setmana. Del conveni amb la mancomunitat l'inici tampoc ho se, hi havien tres o cuatre treballadors contractats que oferíen el servei d'ambulancia, contant així La Valldigna amb dos ambulancies, que falta fan i més al estiu. I ara hem arribat a no tindren cap per les nits, encara que l'horari de Creu Roja era de 8:00 a 21:00. L'extinció del conveni segons vaig sentir que la mancomunitat no portava els conters al día.

Anònim ha dit...

Les mostres no deurien anar al terra del vehicle? A la banqueta poden caure amb nomes una frenada que es done.