L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 16 de gener del 2014

PLENARI DE GENER 2014: Bloc-Compromís presenta una proposta aprovada per unanimitat per dedicar més recursos a la contractació de persones aturades

Josep Llácer, regidor de Foment

Compromís-Bloc va presentar una moció al plenari, aprovada per unanimitat, on es demana al govern de la Generalitat i a la Diputació de Valencia que les dotacions pressupostàries i crèdits no exhaurits del Pla d'Ocupació es destinen a programes que atorguen ajudes econòmiques a les empreses locals perquè realitzen contractacions de persones aturades.


El text de Compromís-Bloc indicava que l'èxit de programes contra l'atur ha quedat demostrada en programes com l’EMCORP i altres semblants, on les empreses locals han sigut determinants. Per això, es demana a la Generalitat i Diputació que donen participació als Municipis perquè tinguen veu i vot en la preparació dels programes relatius al foment de l’ocupació.

El text aprovat demana que les dotacions pressupostàries i crèdits no exhaurits siguen utilitzats pels ajuntaments per tal d'invertir-los en el foment del treball en les menudes i mitjanes empreses, reduint així l'atur. “No s'enten com les administracions supramunicipals no han donat veu ni vot als ajuntaments, en qüestions tan importants per als municipis” indicava el regidor de Compromís-Bloc, Josep LLácer en defensar la moció.

L'ajuntament de Tavernes de la Valldigina va prendre també el compromís de mantindre programes que tinguen com a objecte la contractació per entitats locals, de persones aturades.

EL PLA D’OCUPACIÓ

El regidor Josep Llácer recordava en la seu intervenció que el passat agost, en sessió plenària, l'ajuntament s'adheria al pla conjunt entre administracions, amb una dotació total de 90.000 euros. Explicava com el pla s'ha demostrat insuficient per què no ha servit com a incentiu per a la contractació, ja que en una situació de crisi com l’actual el sector empresarial no pot permetre’s noves contractacions, només pel fet que estiguen subvencionades.

A més, recordava que havia actuat molt negativament el condicionant del Pla que només es podrien subvencionar les contractacions de treballadors que estigueren inscrits abans de l’1 de març com a demandants d’ocupació al SEVEF. 

El regidor de Compromís-Bloc considerava que això ha fet que no s'hagen complit les expectatives dipositades en el Pla d’Ocupació i cal intentar revertir la tendència actual cap a una economia que cree ocupació, i orientada a concedir ajudes directes a les empreses o entitats que contracten aturats.
-