L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 11 de gener del 2014

La Policia Local de Tavernes dóna xerrades sobre la violència de gènere a estudiants i col·lectius vallers

 
La Secció contra la Violència de Gènere de la Policia Local de Tavernes ha dut a cap tres jornades de xarrades en la Casa de la Cultura, dreçades a estudiants i col·lectius per a conscienciar-los en un tema tan greu com la violència de gènere. Les xerrades s'han celebrat pel mati i per la vesprada aprofitant la mostra itinerant “Per una vida sense maltractaments”, que durant 3 dies ha estat exposada a la nostra ciutat.

Hi han participat alumnes dels centres educatius Sant Miquel, Divina Aurora, HHDC i Magraner, a més del Centre Obert del Braç Treballador i membres de les Ames de Casa i de l’Associació de Veïns de Tavernes.

L’agent de la Policia Local especialitzada en temes de violència de gènere ha dut a terme les xarrades entre dimarts i dijous, dia en que va estar present també l'intendent de la policia local, personalitzadews cadascuna segons el públic assistent. Així s’ha parlat de la igualtat i la desigualtat com a origen de la violència contra les dones, del llenguatge sexista, la discriminació, les relacions de parella, les noves tecnologies i el bon o mal ús que la societat, i especialment els més joves, en fan. El cas de la transmissió d’imatges íntimes via mòbil i xarxes socials i les seues conseqüències ha sigut un dels punts abordats i debatuts en les xarrades.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, ha remarcat que les activitats “reforcen el compromís de l’Ajuntament davant una xacra social com és la violència de gènere, i posem recursos municipals i agents de la Policia Local especialitzats en el tema". L'alcalde ha volgut recordar que l’Ajuntament de Tavernes "participa en el programa Iceberg a nivell europeu i d'ací poc ens anem a adherir al nou programa impulsat per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana”.

Les diferents modalitats de violència de gènere, física, psicològica, sexual i social s’han tractat interactuant amb els assistents, que han rebut també informació dels serveis d’ajuda contra la violència de gènere i telèfons de contacte, ja que els maltractaments són un problema social molt pròxim als veïns.
-