L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.713
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:32.471

dilluns, 6 de gener del 2014

L’ESTAT DE LA QUESTIÓ: ¿Paga la pena pagar 25.000 euros per la il·lusió, l’alegria i esperança dels nostres fills i filles? ¿Qui de vosaltres no ha sigut mai xiquet o xiqueta?

Imatge de la Plaça Major

Ho diguem en la crònica de Nit de Reis: “La il·lusió, la màgia i la innocència de milers i milers de xiquets i xiquetes s’unien per a mantindre la flama d'una tradició secular a la nostra ciutat” i també que es podia vore al llarg del recorregut “les cares de satisfacció, alegria i content de milers i milers de xicotets vallers”. 

Tavernes ha mantingut un any més la tradició. I no caldria dir-ho, perquè està a les vistes i en la ment de tota la població, que amb el nou govern la cavalcada de Reis Mags ha canviat. Per a bé. Ja no cal anar-se’n fora de Tavernes per presenciar una cavalcada digna, colorista, animada i que satisfaga – dins de les possibilitats de la ciutat- als ciutadans vallers.

Milers i milers de ciutadans ho vénen confirmant en els darrers anys. Ahir, com l’any passat i com l’anterior de l’any passat, les voreres estaven de gom a gom al llarg del recorregut. I després hi havia una Plaça Major plena. I les imatges ho confirmen. Seria molt mesquí no reconéixer que Tavernes, els darrers anys, celebra els Reis Mags amb una cavalcada digna i participativa,  molt lluny d’antics temps on la tradició era agafar el cotxe i anar-se’n amb els fills fora de la ciutat.

I això té un preu. Cal pagar un preu. L’alcalde Jordi Joan ahir en el parlament ho deixava entrevore, només calia saber “escoltar” entre línies el que estava dient a la ciutadania: va agrair el treball i esforç dels implicats en el festeig, però va recordar que suposa un esforç per a tots, per als pares i per als Reis, o siga per a l’Ajuntament, en els temps que vivim, perquè no oblidem es paga de l’erari públic, en altres paraules dels impostos de tots. 


Imatge de la Plaça Major
I deia l’alcalde que  eixe esforç, que ell en cap moment va especificar i dir que era econòmic però que es podia “escoltar” entre línies, es pagava amb escreix veient les cares de satisfacció, alegria i content de milers i milers de xicotets vallers. Perquè efectivament ¿quin preu té el somriure, l’alegria, la il·lusió de milers i milers de xiquets i xiquetes de la nostra ciutat? Es pot quantificar en diners?

El dia de Reis Mags és l’únic dia de festa l’any on la festa és dels nostres fills i les nostres filles. És l’únic dia de l’any en que tot gira al seu voltant, és el dia de la il·lusió, de la màgia i, fins i tot, és un dia familiar on sota el pretext de la joguina infantil, en gaudim tots. Tots hem estat menuts, tots hem estat xiquets, tots hem somniat la Nit de Reis. Tant que paga la pega pels nostres fills i filles! I ho repetim: el somriure, l’alegria, la il·lusió de milers i milers de xiquets i xiquetes de la nostra ciutat ni es pot quantificar en diners ni te preu.

I en un altre ordre de coses, i no volem ser endevins, esperem no vore la nota de premsa o similar en qualsevol blog , on per justificar postures injustificables, es diga en pla crític i sense reconèixer-li cap altre valor a la cavalcada d’ahir, que s’ha demostrat que no calien empreses de fora per fer-la i que tot podia quedar –relativament, diríem- en el poble.

Efectivament, com ahir afirmava un alt càrrec de la FdeFT ha quedat demostrat  que les falles poden fer una cavalcada de nivell, que fins i tot la d’enguany és millorable només tinguen un poc d’experiència. Però, com reconeixia, el problema era que ninguna havia pegat una passa per dir: aquest és el meu projecte, açò es el que pense que puc o podem fer i així moure les demés. Enguany s’ha fet, s’ha tingut l’acceptació de l’Ajuntament i la cosa ha anat bé.

Esperem que continue per molts anys i que la calvalcada siga una festa nascuda des del nostre poble i per al nostre poble, una festa d’unió, d’il·lusió, d’alegria i d’esperança per tants xiquets i xiquets, pel nostre futur perquè ells ho son. Realment paga la pena!!.



22 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues si les falles han demostrat que poden ferho com qualsevol altre.Durant molts anys han estat quasi obligats a fer la cavalcada sense mijans,baix lamenaça de llevarlos part de la subvencio si no la feien,es a dir amb quatre xavos havien de crear una gran cavalcada que suposava un gran esforç i quan finalitzava no agradava a ningu,i inclus el mateix govern satrevia a criticar.Aquest any a quedat demostrat que les falles si poden fer un gran espectacle ,aixo si amb mes mijans,per supost.Enhorabona a les sis comissions per fi san pogut llevar lespineta de anys i anys escoltant que les falles no saben fer bones cavalcades.Molt bon treball!!!!

Anònim ha dit...

Durant molt anys hem estat oblidats, però no ho diras per este govern d'ara perque des del primer dia, i en especial l'alcalde, sempre dia que podiem fer-ho igual de bé que una empresa si ens tiravem a la piscina. I això no m'ho han contat que li ho sentit dir jo a mols de la Junta Local.
Tu saps massa que faltava creure-nos i enguany si, ens hem atrevit. Espere que la bona col·laboració de tots i l'ajuda de l'Ajuntament faça que l'experiencia d'este any, tan bona i merevallosa, seguixca en els próxims anys.

Anònim ha dit...

Si que paga la pena. No hi ha res barat ni car sinó el rendiment que se li done i el resultat final.
Si les coses ixen bé, si tots estan contents, val la pena.
Un somriure del meu fill i la meua filla i vore la seu boca oberta de sorpresa no té preu (encara que la major ja sospita alguna cosa).
Ho vaig dir ja l'any passat, encara quan la gent era de fora, i ho dic ara que han sigut les falles els comboiadors.
Enhorabona i espere que amb més temps de preparació l'any que ve siga quasi tot del poble i segur que eixirà tan bé com enguany.
I quan l'alcalde Jordi ho va dir en la presentació de la fallera major no m'ho vaig creure, no m'imaginava que resultaria aixina.
Per tant, enhorabona a l'alcalde i tot l'equip de govern i a les falles per fer-ho possible.

GORDON GEKKO ha dit...

Sincerament crec que el Govern encapsalat per Jordi Juan té una virtut poc frequent en la vida politica: saber escoltar quan cal. El Festivern, la gestió de la cavalcada de Reis són exemples del bon fer d'este govern que han deixat, apart de la bellesa lúdica, un grapat de diners al poble. A anys llum en quant a qualitati rentabilitat de gestions anteriors.

GORDON GEKKO ha dit...

Tinc amics en les falles i m'han dit que la gestió de l'Alcalde ha sigut essencial per a que pogueren realitzar la cavalcada amb una dotació pressupuestària adequada. La cavalcada ha estat un èxit, l'han feta gent de casa i la repercusió econòmica s'ha quedat al poble.

Enhorabona!

Anònim ha dit...

Clar que val la pena

Anònim ha dit...

Soc el del primer comentari clar esta que em.referisc al.govern anterior i a les cavalcades de abans,el govern actual i en especial jordi sempre a estat al costat de les falles,tot i que els peperets volien vendres a tots que era antifaller

J. Talens ha dit...

En un món sense envetges voriem el poble avançar i pagar el mateix temps els deutes, i menjant dia a dia a nivell funcionarial. Però si ix la rancúnia, si ix ," jo ho faig, tu no ", acabarem per no construir la societat que Compromis vol: un poble, amb una il·lusió, que tots pugam viure amb ell dignament.
I per això , vull un reconeiximent pel conjunt del govern municipal, i no podem oblidar el seu director, Jordi, però tota l'orquestra ha de funcionar. Si hi ha solistes cal recordar-los que som un col·lectiu on tots i totes anem a triomfar. I a eixa cavalcada , que són els meus reis reals, li demane unitat , amor i dedicació en el treball.
HI HA MOLT EN JOC I TAVERNES NO ÉS POT PARAR. Vinga valents, teniu al costat a la societat.

Karl Marx ha dit...

Ja tornem a la censura pura i dura?
Ni insults ni comentaris que no siguen del tema.
Sols es volen sentir alabances.
Això son els únics comentaris que voleu, transparència i participació?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ni censura ni semblant.
Vosté una vegada ens va dir que si no li publicàvem tots els comentaris, que borràrem tots els que havia escrit.
I com que no volem ensopegar de nou en la mateixa pedra, i si un dia no li'n publiquem algun, no volem ens diga de nou que li'ls borrem tots i haver fet faena debades, millor no publicar-ne cap.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tenim un comentari anònim enviat a les 22:08 i parlant de diners i beneficis que no hem publicat perquè suposem que l'autor no tindrà cap problema a fer-ho amb el seu nom i cognoms perquè estarà segur i convençut del que diu i que és així.

Per tant esperem s'identifique i sense problemes el publiquem sota la seua responsabilitat.

Anònim ha dit...

La cavalcada va ser un exit. Pero donem el reconiximent a qui li toque i en este cas es Pilar Altur la regidora de festes i cultura la que ho a menejat tot i la que a posat elsdines de la seua partida. Aixi que els merits li corresponen a ella i no a jordi.

Anònim ha dit...

El poble no és tan gran i les coses se saben i es parlen i més encara dins de les falles, encara que no s'escriguen en els blocs ni els faceboooks.

Es diu que en tot estos anys Pilar Altur no ha tingut cap interés en que foren les falles, sino hauria anat darrere per convencer-les, i si ha canviat el xip al final és després del treball de Jordi Juan per que es feren càrrec de la calvacada i de fet va ser ell qui ho va anunciar, que s'havia conseguit eixe compromís de fer-la enguany les falles.

En un altre ordre de coses i ja des del punt de vista polític i com se diu "juntos pero no revueltos" i més en una regidoria duta pels socialistes, el PSOE no li l'hauria mai deixat a Compromís eixe protagonisme.

Estem en un poble i es diuen massa les coses. I per molt que tu digues i jo diga, no anem a canviar res i qui ho te que saber, ho sap.

Anònim ha dit...

Partida del pressupost de Pilar? Que eixos diners no són de tot el poble o que? Ara resulta que els diners són dels regidors? Mare meua com està el pati!!!
Més important que les partides són les bones idees i en això ja ho he dit tot.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Per favor, sense acritud, com deia un antic president espanyol.
Es comprén que l'anònim de les 23:49 volia referir-se a: pressupost que gestiona la regidoria de festes i cultura.
Està clar que són diners del poble i ningú és l'amo de res com si fora la seua propietat particular.
I no seria la primera vegada que es traspassen uns diners d'unes partides a altres.

Anònim ha dit...

M´AGRADA!!!!!

Anònim ha dit...

Ja,ja,ja ara ha eixit la vena blavera de l'alcalde. Ara resulta que ho domina tot, Festivern no es de cultura i festes sinó joventut, actuacions nacionalistes a la casa la cultura no son cultura sinó joventut, Reis no es fan gràcies a cultura i festes sinó a l'alcalde faller. Lizondo ha ressucitat!
Cura que hi ha molta gent jove al poble mes a l'esquerre i mes nacionalista que aquest Bloc, els de la bandera furtada son del poble i al seu lloc web tenen logos republicans,anarquistes,comunistes i l'estelada independentista. Al lloro.

La Cotorra de la Vall ha dit...

2007: 236 vots.
2011: 148 vots.


Demostreu poc seny en eixe tipus de comentaris. I sobre la bandera furtada farieu bé en callar.
Que irresponsables sou!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Mireu el paio de les 15:16

Eixa és l'hora del comentari i a les 15:17, un minut escàs, o siga, el temps que tarda a copiar i enganxar, publica en Quaderns un altre comentari posant-nos a "caldo" (¿o serà brou per a ell?) i acusant-nos allí que no li havíem publicat el comentari.
És que ni temps a llegir-lo ens dóna!

Simplement ho diguem perquè vegueu amb quins temes ens toca de vegades lluitar.

El Paio ha dit...

Era la única manera de que ho publicareu,del contrari ho havereu trobat improcedent.No se el per que de contar el nombre de vots.Qui ha dit res de cap partit?
Tampoc es de veres que aci es publicara a les 15:16,ha estat una mica mes el que haveu tardat en reaccionar,l'hora de publicació sempre es pot posar la que vullga l'administrador.
Dona igual, si no ho publiqueu els blaveros d'esquerre ho durem al blog del blaver de dreta, tant se val.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Fals.
L'hora del comentari correspon al moment que tu l'envies, al moment que escrius el codi que el demana per a publicar.
Es automàtic. No tenim res a vore ni intervenim en l'hora. No podem canviar l'hora que ens envieu els comentari. I aci l'envies a les 15:16 i a Quaderns a les 15:17.
Has actuat de mala feta i amb ànim d'injúriar-nos.
Cal ser un poc més ètic i reconéixer-ho, però ¿que podem esperar d'un comentarista que actua així?

Anònim ha dit...

Avore,perque no digueu que el rey negre era un home ilegal y ba venent coses ilegals com dvd,sabates,roba falsificada teniu que diro tot collons.
Mentres la gent del poble en l'atur ya esta be home.Habera donat igual llogar una persona necesita del poble per lo menos eixe dia eixa persona habera guanyat un jornal.
No millor llogar un top manta que viu a cullera y no tributa en el poble,mol ben fet.
Cotorra la vall avore si traus este comentari i teu torne a repetir no soc de esquerres i menos dels corruptes de dretes.