L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 22 de gener del 2014

El PP imposa el castellà a les ones valencianes en tres anys




El tancament de RTVV, Radio 9,  TV3 i Catalunya Ràdio deixa el País Valencià sense cap emissora de ràdio ni televisió en català, tret d'algunes comarcals.

Acció Cultural del País Valencià ha desconnectat les antenes des d’on fa prop de trenta anys enviaven als dials valencians el senyal de Catalunya Ràdio. Hores abans el govern del PP de Rajoy havia fet arribar a l'entitat un expedient amb sengles multes de mig milió per les emissions i també  pel fet de tenir els repetidors des d'on es difonien les ones. El PP feia cas amb el tancament a un grupet d'extrema dreta, una denúncia ridícula, perquè era una emissió pública, coneguda i reconeguda per la Generalitat Valenciana, que s’ho ha pres com excusa per fer que el PP de Madrid actuara.

El territori valencià queda sense cap emissora de ràdio i televisió en llengua pròpia. En només tres anys, el PP i les accions empreses pels seus governs  valencians i de Madrid han forçat a tancar totes les emissores que arribaven a tot el territori valencians.

Les cadenes que depenen del govern valencià i les que depenen del govern de Catalunya han estat clausurades.  Ara, la immensa majoria de les emissions comarcals ho fa en castellà, encara que poden tindre algun programa en valencià. Destaca Levante TV a la zona de rodalies de la ciutat de València, la TV Comarcal a Xàtiva, la televisió d'Alcoi, Nord i TeleCastelló.

La Generalitat Valenciana es fa la cega i la sorda davant altres i no ha perseguit mai cap de les desenes d'emissores il·legals que emeten en castellà (telefem i tarot, inclús en horari infantil)  en tot el territori valencià. Cal destacar que la iniciativa legislativa popular “Televisió sense fronteres”, que va aplegar 650.650 signatures degudament acreditades quan es va presentar al congrés espanyol va ser rebutjada, sense cap tipus de negociació, per la majoria absoluta del PP.  Una demostració del seu tarannà democràtic i de respecte de la voluntat del poble. 

Els valencians hem de canviar de xip 

Molts valencians sempre s'han pesnat que el problema era que TV3 i Catalunya Ràdio eren emissores “catalanes” i fins i tot que podien considerar-se “il·legals” al nostre territori.  No pensaven que quan podem vore centenars de televisions per satèl·lit d'arreu del mon, és incomprensible que prohibesquen la de veïns i en la mateixa llengua és il·legal.

Eixos valencians de bona fe, com la resta de la societat valenciana, es van trobar el 29 de novembre passat que el govern valencià del PP ordenava tancar les emissores de RTVV i Radio 9.

Una decisió que va tindre un fort impacte sobre la societat valenciana, i on es va vore improvisació i actuacions patètiques, com la policia envaint les instal·lacions de Burjassot.

Davant d’això els valencians haurem de canviar de xip i començar a tindre clar que no és un problema de “català” o “valencià” o de “legalitat” o “il·legalitat”  quan  hi ha centenars d’emissores il·legals a qui ningú les bufa l’orella.

Hem de reprogramar el nostre xip i comprendre que és una mesura planificada contra el poble valencià i amb l’objectiu de fer desaparéixer el valencià dels mitjans de comunicació; és una tàctica preconcebuda per impedir la recuperació i dignificació de la llengua; és una tàctica preconcebuda per substituir el valencià pel castellà en tots els àmbits i amb un objectiu clar: fer-nos desaparéixer als valencians com a poble, assimilar-nos al seu Madriz. No busqueu res més: eixe és l’objectiu. Tot el demes, són excuses (del PP) de mal pagador.

El PP, com a bon hereu del franquisme, té odi a la llengua catalana en totes les variants (del Principat, el valencià, els parlars de ses illes, els de la franja de ponent....), com té odi a la basca o la gallega. El PP nomes vol un valencià usat esporàdicament i en l'àmbit folclòric i això, no ens enganyem, del punt de vista cultural és un genocidi.

-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nomes els queda tancar webs de radios, TV i periòdics digitals en catalá.

Anònim ha dit...

I que podem fer?Molta gent no sen adona daixo...La meua nevodeta a cada frase que marrea en castella hem tomba de tos!!!Sols espere que molts valencians obriguen els ulls i les proximes eleccions gavines fora!!! Ja esta be de abusos,gurtels i demes...

Anònim ha dit...

Botiflers corruptes i sense vergonya al cabàs!!!!