L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 19 de gener del 2014

L’Ajuntament inicia l’asfaltat dels carrers de la Sardina, en la platja



L’Ajuntament va iniciar la setmana passada els treballs previs per a iniciar en uns dies l’asfaltat de part dels carrers de la urbanització “Playa de los Naranjos”, la  zona popularment coneguda com a La Sardina. Amb l’execució d’aquestes obres, el govern municipal compleix la promesa feta als propietaris fa uns mesos, quan va aprovar en plenari l’asfaltat dels carrers.

En aquesta setmana s'ha treballat en el càlcul de nivells, delimitar zones d'asfaltat i de voreres, principalment en el Camí Marenys, lloc per on s'iniciaran les obres en uns dies tal com dóna a entrendre la maquinària pesant que hi ha a la zona i altres elements com tanques i rastells per a delimitar la calçada i que es poden vore a les fotografies.


L’obra es va adjudicar en un passat ple a una coneguda empresa local. L’execució de l’asfaltat d’aquests carrers arribarà, per tant, 20 anys després què l’Ajuntament declarara l’incompliment de l’empresa Caja Territorial de Madrid SA d’urbanitzar el sector de La Sardina.

El passat mes de juliol, el consistori de Tavernes a proposta del govern municipal, va aprovar en el plenari  asfaltar i donar solució a l’estat precari de determinats carrers de la urbanització. Segons es va informar en aquell ple, les obres suposen una inversió sobre els 90.000 euros.


Jordi Joan, de Compromís Bloc, va indicar en el plenari que l’Ajuntament donava així solució a una part del problema greu de la zona que ja portava molts anys sense cap actuació, i amb això es donava una millor qualitat de vida als veïns del sector. Les obres completen les obres d’urbanització que l’Ajuntament va dur a cap abans de l’estiu en els voltants de l’escoleta municipal de la platja, unes obres que van significar una inversió de vora 200.000 euros als quals s’uneixen els 90.000 de l’asfaltat. 

Un poc d’història 

Caja Territorial de Madrid, empresa urbanitzadora de la zona i que no cal confondre amb cap entitat bancària malgrat el nom,  va caure en fallida econòmica als voltants dels anys 1990, i l’ajuntament de Tavernes va assumir en l’any 1993 l’urbanització de la Sardina i  l’any 2002 el ple va aprovar el programa d’actuació integrada mitjançant gestió directa de l’Ajuntament.



El temps va passar sense que les obres veieren cap inici, malgrat les continues promeses dels governs municipals anteriors. Fins i tot es produïren canvis de l’agent urbanitzador i eixa tasca va estar assumida per la comunitat de propietaris sense resultats, i finalment en desembre del 2007 l’Ajuntament torna a assumir la gestió directa de les obres, encara que no en va iniciar cap en la passada legislatura.

La situació es va mantindre fins a principis de l’any passat, quan el govern municipal de Jordi Joan iniciava les obres d’urbanització de la plaça de l’escoleta i ara l’asfaltat de carrers, cosa que suposarà en estar tot acabat sobre els 300.000 euros d’inversió, per a una zona que no havia vist executar cap obra municipal en els darrers 24 anys.
-