L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 1 de gener del 2012

Festivern 2011: Conclou la festa amb la major participació de mai i sense cap incident.

 
El grup de rap Arrap va ser l'encarregat d'iniciar els concerts en la gran carpa i Panoramix va tocar a les 23h, tot just abans que el conill Merut i la Xaranga Aiguabruta 210 acomiadaren l'any amb un vídeo i el seu humor ja conegut entre els aficionats al Festivern.

La New York Ska Jazz Ensemble, que actuarà demà en la Sala el Loco de València, va donar la benvinguda al nou any. Seguidament, La Pegatina, amb un vestuari groc i moltes ganes de ballar, va fer moure a un públic cada vegada més gran. L' acabament amb la ja mítica cançó de Maricarmen, que quasi la totalitat dels assistents corejaven a crits, va donar pas als Obrint Pas. Uns Obrint Pas que tancaven l'any amb molt d'èxit i fins i tot un viatge al Japó, i que es reafirmen com el grup de música capdavanter de tota una generació compromesa amb el moviment social i cultural del País Valencià en els darrers anys. Les típiques La flama, El cant dels maulets o Caça de bruixes es barrejaren amb cançons del seu darrer disc, Coratge, legat també d'aquest 2011. 


Va ser el moment àlgid de la nit, amb l'encesa de bengales, inicis de muixerangues, la col·laboració d'altres músics com ara Pau de Tashkenti o els missatges el públic d'un Xavi Sarrià pràcticament idolatrat pels més joves i agraïments a l’Ajuntament de Tavernes. Finalment, La Raíz va donar fi als concerts de la nit, amb una molt bona escenografia i la col·laboració del cantant de Los Chikos del Maíz. En acabar, els dj's Panxo i Plan-B posaren banda sonora als més festers que aguantaren quasi fins que isqué el sol del nou any.

El Festivern, que en la seua setena edició deixa clar que és un dels festivals que marquen  i marcaran l'agenda dels joves valencianistes durant tot l'any. Les noves generacions de les terres valencianes demostren un any més que no els importa no posar-se el vestit de mudar amb tal de compartir les últimes hores de l'any amb la música de la terreta i la bona companyia.
 


Només això: Pau, tranquil·litat i bona música.

La "fera ferotge" que alguns volien del Festivern no ha estat tal fera. Tot allò que anunciaven taumaturgs insignes no s’ha complert i el poble ha tingut pau i tranquil·litat i música de primera en valencià. 

El Festivern només ha estat això que el seu nom diu: un festival d’hivern, el de màxima afluència fins ara de la historia. No hi hagut res més: ni cotxes trencats, ni contenidors encesos, ni res desfet, ni s'ha vist eixa marabunda de destrucció massiva per la ciutat que ens han estat venent la gent interessada en desprestigiar un Festival només per un motiu: per ser jove, per ser en valencià, per ser un festival defensor dels valors del nostre poble valencià. Per demostrar que hi ha altra forma d'entendre les coses. Per això a pesar de reunir més de 5000 persones no es mereix cap programa especial de Canal 9. 

Ja ho veieu: A Tavernes no ha passat res. Com no va passar res a Benifairó on alguns bars i tendes encara recorden el negoci de dos dies. En general i de forma totalment majoritària  s’ha demostrat el grau de civisme i educació, aplaudible, dels participants.

Això si, papers, gots, botelles i plàstic, molt de plàstic en acabar la festa. Però res que no estem cansats de vore en qualsevol dia de falles, en qualsevol dia de Festa Jove de festes del poble o en qualsevol dissabte per la nit. Com no  proporcional a la gent que es calcula ahir va participar en la festa d’arribada a l’Any Nou: Més de 5.000 persones.

Al llarg del matí, i des de bon matí, les brigades de neteja s’han ocupat de la neteja dels punts calents, principalment els voltants del Col·legi Alfàndec on es muntava l’envelat. I sobre les 12 de migdia la zona estava neta i polida, com podeu vore a les fotos següents d'avui diumenge a eixa hora. 

Ens han dit que queden zones del poble, les del voltant de l’acampada, on no s’ha actuat a fons perquè hi havia molt gent encara en les tendes. Però que les previsions són que dilluns pel matí el Festivern siga història i que no quede ni una sola resta que ens puga donar un mal record del fet que, més de 5,000 joves arribats majorment de tots els punts de la geografia valenciana, passaren una nit a Tavernes gaudint de la música en valencià i donant suport a eixe país que poc a poc i malgrat els entrebancs, anem fent.

Uns joves, com els que veieu a la fotografia de les 12 de migdia d’avui, esmorzaven al bar de la plaça del futbol, com tants altres jove ho feien en tants altres bars, i comentaven l’èxit de la convocatòria i l’amabilitat de la gent de Tavenes. Uns joves que, com no, es convertiran en els millors ambaixadors del nostre poble i la Valldigna. 


El Festivern 2011 ha conclós, visca per tant el Festivern 2012. ¿Serà a Tavernes? Temps hi haurà de saber-ho i decidir-ho. Si fem cas a tot el que hem pogut escoltar avui de la gent que ha fet negoci amb el Festivern –forns, tendes, bars, llocs de menjar i dormir, lloguers - ¡ tant que sí al Festivern! Altres – sempre no plou a gust de tots- no el voldran vore ni en pintura.

-

31 comentaris:

Estruch ha dit...

M'alegre, però al quadern ha arrivat una opinió (epígraf any nou, blog nou)sobre infraccions de la llei con fumar marihuna i altres més sense que la policia faca res i a mès vos acusa de no haver-ho publicat.
Llegiu-ho si voleu i contesteu, jo no he estat al festivern ni per els alrededors siquiera i no puc opinar.

Thor ha dit...

Algu ha parlat amb el comeciants de la platja ?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si és un comentari que no hem publicat seria per alguna cosa molt justificada.

Hem rebut comentaris, sempre anònims, on es feien fortes critiques i fins i tot acusacions a la policia de permetre coses il·legals al carrer, o a les autoritats locals de no demanar permissos i tot el que cal d'autoritzacions, entre altres "coses", això si sense firmar.

El que vulga acusar a la policia local i guardia civil, o a les autoritats locals de no complir la llei que ho faça: però que pose el nom i cognoms. No anònim.

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots per l'èxit del Festivern. M'agrada la iniciativa i m'encanta la música en català, però no m'agraden tant les mentides ni les veritats contades a mitges. No he vist cap foto de la pintada que hi havia ahir al carrer Marjaletes, ni cap menció del fem que va quedar a la zona d'acampada després del festival. Fem que fins avui ningú havia netejat i que anit anava volant per tot el poble. Es cert que la gent s'ha portat "bé" però també és cert que em despertat amb orins a les portes de casa i altres coses que pensava sols els gossos eren capaços de fer al carrer. Si realment voleu ser una bon mitjà de comunicació per al poble, no feu com els vostres amics de Canal 9 als que tant admireu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No hem vist la pintada ni sabíem de l'existència.

I si que diguem que ens havien comentat - gent de la neteja- que la neteja de la zona d'acampada es faria avui perquè no es podia realitzar com calia perquè ahir hi havia gent encara acampada.

Això diguem:

Ens han dit que queden zones del poble, les del voltant de l’acampada, on no s’ha actuat a fons perquè hi havia molt gent encara en les tendes. Però que les previsions són que dilluns pel matí el Festivern siga història i que no quede ni una sola resta que ens puga donar un mal record del fet que, més de 5,000 joves arribats majorment de tots els punts de la geografia valenciana, passaren una nit a Tavernes gaudint de la música en valencià i donant suport a eixe país que poc a poc i malgrat els entrebancs, anem fent.

Estruch ha dit...

Rectificar es de sabios y yo lo voy a hacer :
Rectifico todas las críticas que he hecho a este evento, ha valido la pena ver a un pueblo lleno de gente joven, consumiendo en bares y supermercados (que se lo cuenten a Mercadona)y, al fin y al cabo trayendo riqueza y publicidad turística a Tavernes, sin haber causado más daños que los propios de tanta aglomeración de gente y alguna gamberrada por los que aprovechan siempre para reventar
(a saber de que ideología eran).

Animo al ayuntamiento a organizar más actos con otras entidades de gente joven (scouts, juniors, centre excursionista, grup de muntanya, deporte ...), por ese camino siempre nos encontraremos, pero, por favor : acordaros de la playa.

Estruch ha dit...

P.D. compartixc lo del anónim, ara mateix el borre i si vol denunciar algo ilegal, que done la cara.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Anònim 02/01/2012 10:54:00: El gosos son capaços de fer els que els amos els deixen, o es que com ha estat el Festivern aci, van a tindre la culpa dels orins i les cagueraes que hi han pel carrer. Jo visc al passeig Lepanto, vine a passejar pel jardí si els tens ben posats... I no ha sigut ningú del Festivern... I està tot l'any sense que ningú ni vullga ni puga dir res. I per supost la policia mirant cap a altre lloc. Aci les coses estan be o mal depenent de qui la fa? Es injust... Benvingut al mon real...

Anònim ha dit...

Cotorreta¡¡ censueres els meus comentaris??

LP ha dit...

A vore, no sigam hipòcrites, que vinguen 5000 persones i que el poble no s'entere és pràcticament imposible... i tant que la gent fa orins al carrer, com en falles o festes del poble... i tant que la gent fa pintades i com també han fet pintades aquells que no han anat al festivern i com també trenquen mobiliari urbà i hi ha baralles, cosa que al Festivern no ha passat, però hagués pogut ocòrrer. Però el civisme de la gent ha estat correcte, millorar coses sempre es podàn fer i per suposat que han fumat Marihuana, o és que penseu que la gent que ha anat a la platja no n'ha fumat o fins i tot han consumit cocaina? No sigam hipòcrites!!!
Rotundament un èxit, que entre tots millorarem, però un èxit!!!
Ara a proposar el FESTESTIU i a la platja!!!

Anònim ha dit...

visc a marjaletes i l'acampada del festivern no ens hem assabentat d'ells,tot lo contrari de la fira de falles i de festes igual que cuant montaen la plaza bous que mon donen pa salar,i a lo de la bruticia aquest mati a les 11 masomat i no avia rastre de res,es lo que avia de dir per la meua part.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cotorreta¡¡ censueres els meus comentaris??

Tu sabràs.
Censura o comentari inadequat? Tu mateix.

Fixa't que en publiquem de tots els colors i formes.

Censura o comentari inadequat? Tu mateix.

Anònim ha dit...

En reposta a totes les pegues que estan posant al Festivern:
1.- Al estiu al carrer de Padur, Aquarium .. i tots els voltants, està net el diumenge de matí?. O fet una merda? No fumen porros?, per desgràcia, Sí
2.- Per una volta que un poble que no te res per als joves, pot gaudir d'una festa així a cap d'any : Halaaaa¡¡¡ A protestar¡¡¡¡.
3.- Jo no he pogut anar,però sí deixar ma casa als amics de València dels meus fills
4.- Premio , no he vist brutícia, perquè no visc per allí, igual que vosaltres no en vegeu en estiu.
5.- Sols sent una cosa , no haver pogut gaudir d'un dels meus grups preferits, OBRINT PAS i el seu Coratge.
DeixeM la ideologia, eduqueM en el respecte a tots i al medi ambient.
ENHORABONA A LA COTORRA DE LA VALL PER LA SEUA INFORMACIÓ , ALS ORGANITZADORS DE FESTIVERN , A L'AJUNTAMENT I A TOTS ELS QUE HO HAN FET POSSIBLE.

Anònim ha dit...

Cotorreta ya estem com sempre... ara vols dir un comentari que no t´interessa resulta que es inadequat. Aixo te un nom, millor dos, censura i manipulacio...

Filòsof ha dit...

Una qüestió important per a lletrats i lletraferits. Trenquen a les festes del poble els cristalls de les finestres, solem dir que ho fa la incultura, i quan obrim les classes solem netejar tots els cristalls, que li ho diguen a Isidre, gran persona per cert.El primer que mirarem com a mestres de l'Alfàndec fou vore el centre net, i els cristalls com havien d'estar: sancers. Una nota a tindre en compte.
La majoria son fills de classes mitges que tenen estudis i volen afrontar el món per a guanyar-lo, tenen els vint anys de mitja i volen construir el seu món musical i de diversió propi. O no tenen tot el dret!! Com poguerem coneixer al parlar amb ells.
Fan fàstic els incults, els demagògs i els petit o grans dictadors, que ordenen els valors als demés i amb tot el cinisme ells fan tot el que volen.
Acabe amb unes paraules de Baltasar Garzón : " Hem de esnsenya-los a dir no. A ser forts i resistir les temptacions. A erradicar la cultura de l'èxit fàcil, del consumisme, de la immediatés. Acabar amb els estereotips de l'executiu agressiu, del cult al cos, i del triomfador..." Tot això ho coneixerieu si haguereu estat a la presentació de la pel.li que aquest moviment fa fer a la casa de la Cultura. Era pròpia cultura, - fugint d'una industria tìpica poc compartidora, com conesquem els que hem treballat amb ella ,- i cooparticipant molts del joves sota una Cooperativa que es deia: COMPARTIR DONA GUSTET.
De que aneu els marsupials amb les fostres crítiques si no heu anat a vore la cultura d'aquest moviment? I això que era debades, i això que la tenieu al poble. O es que ara sou "la vieja del visillo" com diria l'humorista de la primera TV, el sr. Mota.
Per cert embrutaren la nit de capdany la façana de ma casa amb taronjades i us assegure que no eren este persones.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cotorreta ya estem com sempre... ara vols dir un comentari que no t´interessa resulta que es inadequat. Aixo te un nom, millor dos, censura i manipulacio...


En este mundo traidor
nada es verdad ni mentira
todo es según el color
del cristal con que se mira.

Ramon de Campoamor - Humoradas

O siga sembla ser que no ho mirem sota el mateix cristall.
Respectem que ho veges així. Segurament nosaltres no ho veierem igual i no ho publicarem.

Anònim ha dit...

Cotorreta; "En el pais de los ciegos, el tuerto es el rey".

LA VIEJA'L VISILLO ha dit...

El fet de fumar porros, consumir substàncies estupefacients i embrutar Tavernes hauria de comportar una sanció mínima de 500 €, així s'acabaria prompte la tonteria i el vandalisme. Han deixat el poble brut i amb una pudor de pixarraes, cagueraes i arrojaes que no es pot ni alenar. Crec que la gent pot divertir-se sense fer tant de vandalisme i això ens costa molts diners als ciutadans.

Anònim ha dit...

i ara qui es farà carrec de la pintada que hi ha en la façana de l'edifici de marjaletes? Justament l'edifici que hi ha enfront de l'acampada

EL VIEJO Q'VA ALBACETE ha dit...

LA VIEJA'L VISILLO és vella, i per tant li haurem de perdonar per ser VIEJA ( o millor no sera la rePPera de VIEJA?) que li falle la vista i l'olfacte i eixes sensacions no les senta sempre.
I no les senta a falles, festes del poble o en tants altres actes o motius de cap de setmana, inclus molt més quantitat i forts que la que ella vol denunciar ara.

Personalment crec que ni tenen culpa les falles, ni les festes del poble, ni el Festivern que algú no es comporte. A més que gamberrades i burrades sempre ni ha hagut el Cap d'Any a Tavernes i no hi havia Festivern. ¿O no se'n recordeu del famós cas de l'autobus?
I pixarrades, vomitades i altres, hi ha totes les setmanes sense haver Festivern.

I jo visc en la zona de final del Passeig Colom i eixa olor i tot el que dius no ho he notat més que un cap de setmana qualsevol.

A. García Sorribes ha dit...

És normal a tots els forums trobar-nos amb algun troll.
I això qué és? El personatge que participa en els fòrums deixant missatges que només busquen notarietat, interrumpcions en el debat, traure algun profit personal, cridar l’atenció sobre la seua persona. etc.

¿Com se qui és un troll? El fixes en el comportament:

Missatges on sempre parla d’altres, parla de temes sense trascendència, es repeteix sempre dient el mateix, s’autoalaba del que aconseguix.

Missatges amb errades garrafals i apreciacions personals sense vindre a compte.

Parla molt i sempre contesta als altres encara que no es cenyisca a un tema concrert. Amb aixó sol provocar que s’inicie un debat sense trellat i no es parle d’allò que convé.

Escriu spoilers, siga sempre esta revelant o dient que revelara coses important per cridar l’atenció, que coneix a este i a l’altre, i que es amic de no se quí

Discutix de temes privats, seus o d’altres, i sol començar discussions amb altres usuaris

Ús de missatges del tipus inexpresius del tipus com nosaltres som els millors no tenim eixe problema, jo això com que ho se bona font ho puc dir, si tu no feres això no et passaria

CONCLUSIÓ: No alimenteu els trolls en els forums

Anònim ha dit...

Tots els carques i conservadors que se'n vagen a casa, que no siguen tan hipocrites com si en altres festes del poble no s'embrutara. Per favor, torneu a les vostres cavernes i no ixiu d'allí. Mai arribareu a compendre el gust que va ser este festival, segur que ni tan sols ereu a la vall. adeu

LA VIEJA'L VISILLO ha dit...

Viejo que va p'Albacete, no comences a etiquetar a les persones sense conèixer-les. De seguida has dit que per ser vella no hi ha que fer cas del que dic. Doncs la vellea i l'experiència fa que sapiguem més coses que vosaltres, els jovens, ea!! Ara no toca parlar de falles ni de festes del poble, el tema d'aquest debat era el Festivern, no mescles i no et canvies de tema.

EL VIEJO Q'VA ALBACETE ha dit...

No he dit que no el facen cas per que sigues vella. Simplement he dit un fet cert: tot això que tu el queixes passa sempre que hi ha festes de qualsevol classe.
El queixes perque era el FEstivern i si foren falles o festes del poble segur que no diries res i encara el pareixieria molt be. No el queixes del que dius sino del Festivern encara que no el nomenes.
I que sigues vella no fa que tingues experiencia en festivals perque segur que no has anat a cap.

I estem debatint del Festivern i dels atacs que pateix. No hi ha cap tema desviat.

VELL XAFAMERDES ha dit...

Es lamentable la quantitat de caguerades de gossos que hi ha per tot el poble. Propose dues coses:
1ª Que es contracten a persones aturades que pel matí i per la nit passetgen pel poble i tot propietari de gos que no arreplegue els boñigos del seu gos siga multat amb 50 €.
2ª Que tots els gossos de Tavernes paguen un impost anual de 100 € per la brutícia que deixen per tot el poble. A més a més, que porten una placa identificativa per saber qui és el propietari.

Visca el Festivern ha dit...

no m'ho acabe de creure....el Festivern a C9????

http://www.youtube.com/watch?v=GLKm-JrSFxU

aqui corresponga. ha dit...

tota la vida desde la historia de la humanita,la especie humana,sa dopat parlant clar,i seguis la tonteria,sobre el vandalisme no se aque es referixen si es per lapintada sera una mes de les tantes que hi han repartides per arreu de tots els jocs,san fet tants de desgavell en tavernes que deu sap lo que mos acostat i ara hi ha qui ix per peteneres,jo la unica olor que senc es a aires de llibertat on el canvit d'any es l'unic dia on degera estar casi tot perdonat i ara en sortixen en contes i baines,que tot sen anara per ahi.

Anònim ha dit...

No critiqueu el FESTIVERN sense vore l'ambient que hi habia dins la carpa.
Açi teniu un video penjat a youtube i que el regidor Llacer ha penjat al seu facebook:
http://www.youtube.com/watch?v=ECa9YUCc5ac
Mireulo. No te desperdici.

silmin ha dit...

he vist això de C9 i ma paregut d'allò més graciós,es veia a la gent violentada i tot, no sabien com actuar davant d'una entrevista de C9, pobres xics...ni ells s'ho esperaven..... molt graciós...

Indesidenter ha dit...

A mi m'ha sobtat la pronúncia de la locutora:

Tavernes de la Va-L-digna

enganxant-se amb la ll que no pronuncia gens bé.

Vull aprofitar per a felicitar a tots per l'èxit del Festivern. I reconéixer la tasca dels xicots de FCC, que al cap i a la fi, eren 5.000 persones i han deixat el poble net en temps record.

Anònim ha dit...

Moltíssimes felicitats per l'organització del festihivern. Ha sigut tot un éxit!!!!