L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 17 de gener del 2012

PLENARI DE GENER: Taverne aprova per unanimitat al·legar contra el projecte de nova carretera CV-605 projectada per la Diputació per substituir el Cami Reial.

 
 
Els partits de Tavernes, els del govern i l’oposició, tots aprovaren la proposta de la regidoría d’Urbanisme per tal de presentar al·legacions al projecte de la nova carretera CV-605, que promou la Diputació de València en els termes de Xeraco i Tavernes.

La regidora d’Urbanisme, Carmen Canet, va explicar els motius pels quals s’al·lega, assenyalant com a fonamental el fet que la CV-605 al seu pas per Tavernes i Xeraco continua essent una via pecuària quan ha perdut eixa consideració en el termes veïns. L’ajuntament demana que eixa carretera, coneguda popularment com Cami Reial, deixe de ser via pecuària i puga ser objecte de millores com a tal.

Una altre factor que comentava la regidora va ser la gran càrrega d’infraestructures que ja pateix el nostre terme, amb l’AP-7 i tot el sistema de carreteres i ferrocarril que ens travessa i que, el projecte de Diputació que contempla duplicar aquesta carretera en fer una nova via, només fa que augmentar-lo.

A més, s’explicava que el projecte entra en contradicció amb l’ Ordenació del Territori que naix del PGOU de Tavernes. Factors com l’estació del tren o la depuradora sembla ser obviats en el projecte de la Depuració, que tampoc no dóna solucions concretes a temes de futur com els enllaços a la platja de Tavernes, sobre tot en la part sud.

El PP es va mostrar a favor dels raonaments esgrimits per la regidora Carmen Canet en nom del govern municipal, al temps que el seu portaveu Manolo Vidal, remarcava la necessitat de pensar en futur, sobre tot en allò que calia fer a l’hora de potenciar l’estació, la platja i les seues vies d’enllaç amb les altres vies generals de comunicació, així com les entrades i eixides.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va intervindre com a resum del debat per a remarcar el fet que les al·legacions de Tavernes són coincidents amb les de Xeraco, i que són els ajuntaments dels dos pobles qui demanen que s’aprofite el Camí Reial, que es millore i amplie fins ser una veritable via com en els pobles veïns.

Al respecte, l’alcalde va assenyalar que el projecte de Diputació havia estat puntuat per un 8 pel tècnic d’aquella entitat, però l’alternativa que demanen Tavernes i Xeraco també estava puntuada pels tècnics propis amb un 8, amb la qual cosa hi havia una doble valoració que portava a comprendre que no era única la solució, sinó diversa i això donava més força a la demanda de Tavernes i Xeraco: que s’aprofite el Cami Reial i que no es duplique la via com contempla Diputació en el seu projecte.
-

3 comentaris:

Estruch ha dit...

Desde el colectivo local de UPyDnos adherimos a ello.

Anònim ha dit...

Cotorra, gracies per l'explicació de la carretera perquè no em vaig enterar de res de les explicacions de la regidora.

col.lectiu local UPyD Valldigna ha dit...

Ens adherim al acord pres per el plenari sobre les al.legacions a aquest projecte.


Pensem que es deu d'aprofitat el actual traçat del camí reial i no crear altra barrera platja-poble.

Així mateix compartim la proposta del PP de que els al.legacions s'estudien en vistes al futur en quant als futurs accesos al sur de la platja.