L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 13 de gener del 2012

Milers de valencians i valencianes envolten el Palau de la Generalitat amb una cadena humana en protesta contra les retallades del PP




Els concentrats davant la porta del Palau de la Generalitat

 Aquesta vesprada s’han concentrat milers de persones davant del Palau de la Generalitat per protestar contra les retallades i les mesures econòmiques aprovades pel Govern de Rajoy i el Consell valencià, ambos del PP.

La Plataforma pels Drets Socials, que agrupa sindicats, partits polítics i organitzacions socials, havia  convocat la protesta iniciada a les 19.00 hores a la Plaça de Manises, però que davant l’èxit de participación ha omplit la plaça i els carrers adjacents.

Els pressupostos del PP eren qualificats a les pancartes de "Crims socials" mentre altre demanava "Menys Ciutat de les Ciències i més ajudes socials". La cara de Montgomery Burns, l'adinerat i avar personatge de la sèrie televisiva The Simpsons, era el motiu d’un cartell i el seu missatge: "La crisi que la paguen els rics i els bancs".

Mentre els concentrats corejaven crits com “no és una crisi, és una estafa” i posaven com a solució “ corruptes a la presó", alhora que demanaven la dimissió del conceller d’Hisenda i Administracions Públiques, Jose Manuel Vela.

Enric Morera amb els regidors de Compromís de València, Joan Ribó i Consol Castillo.

En els parlaments la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, ha denunciat que "la salut dels ciutadans es pot veure compromesa amb les retallades", mentre la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència i la Plataforma d'Afectats per la Llei Hipotecària, han advertit que hi haurà 550.000 desnonaments en els pròxims tres anys".

El manifest conjunt de totes les entitats sostenía que tant el Govern central com l'autonòmic estan aplicant "solucions a la crisi que fan recaure la responsabilitat i el sacrifici sobre la ciutadania i la classe treballadora ". Aixi mateix indicava: "en una nova burla al sistema democràtic, han oblidat ràpidament els programes i les promeses electorals i han tret les tisores per deixar-nos sense drets ni garanties. No són reformes temporals, com ens volen fer creure, són retalls i suposen un dur cop a la dignitat de tots i totes ".
El document consideravaa que les mesures del PP no son solucions de la crisi sino un agreujament, més recesssió, més destrucció de treball i deixar a molts treballadors i treballadores en situación molt precària.

Segons les entitats convocants les mesures posen en risc la sanitat i educació públiques, gratuïtes i de qualitat, i al concentar les retallades en el sector públic deixen via lliure a la privatització dels serveis . “Per què la tisora sempre talla la mateixa tela, per què els que més tenen mai perden i per què el dèficit és més important que les persones" era la pregunta llançada en el parlament mentre es recordava que quan els que han de representar-nos no respecten els nostres drets, nomes queda la denúncia i la protesta.

- A partir d'un text digital de "Levante-EMV". Les fotografies són nostres.
-