L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.396
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:22.658

dimecres, 4 de gener del 2012

La Generalitat Valenciana va estar a la vora de la fallida, evitada per un aval del Tresor Públic

 
 A.Fabra no ha pogut en 6 mesos de govern  frenar l'enfonsament de la Generalitat
 
La Generalitat hauria estat a la vora de la fallida, segons assegurà el diari digital Vozpópuli ahir, i ho va evitar l’aval del Tresor Públic que feia posible fer front al deute que el Consell Valencia manté amb Deutsche Bank. Aquesta entitat hauria facilitat a l’executiu d’Alberto Fabra (PP) un nou termini per retornar el deute i evitar que fóra la primera autonomia a declarar-se oficialment en “situació d’insolvència”.  El govern valencià del PP haurà de complir “certs paràmetres”, que previsiblement es donaran a conéixer després del Ple del Consell de demà dijous

La noticia saltava ahir de vesprada.  El diari digital Vozpópuli assegurava que la Generalitat Valenciana havia deixat de pagar el deute que manté amb l’entitat financera Deutsche Bank, cosa que, segons aquest mitjà, “significa reconéixer oficialment la situació d’insolvència” del govern autonòmic. El diari arreplegava que “l’executiu valencià no ha fet front al pagament que tenia pendent amb Deutsche Bank , segons han confirmat fonts de l’executiu valencià i de l’entitat”.

Vozpópuli afirma que la situació oficial de fallida no ha estat decretada per l’Administració perquè “fonts de Deutsche Bank reconeixen que l’impagament s’ha produït, però donen per ‘resolta’ la situació ‘de manera amistosa’, perquè la Generalitat Valenciana compta amb l’aval del Tresor Públic”. Així, el suport econòmic del Tresor ha possibilitat que la valenciana no es convertisca en la primera autonomia a declarar-se en situació de fallida.

Vozpópuli, diari que dirigeix Jesús Cacho des d’octubre del 2011, diu que la concessió no serà debades per al Consell, que “haurà de complir certs paràmetres en els seus comptes públics”. Uns paràmetres que possiblement es coneixeran demà, quan se celebre el primer ple del Consell de l’any, per la qual cosa ara comencen a adquirir sentit les “grans reformes” de què parlava el president Fabra en el discurs d’Any Nou. Com també el conseller de Presidència, José Ciscar, va dir que l’equip de govern aprovarà un nou pla de retallades amb què la Generalitat espera estalviar 1.000 milions d’euros.

La Generalitat Valenciana no ha emés cap comunicat que informara, confirmara o desmentira la notícia. 
-

3 comentaris:

Anònim ha dit...

I el Sr. Manolo Vidal cobrant 38.000 euros anuals com asessor...

Anònim ha dit...

I Camps? si no el condenen per els trajes, a la carcel com a Islandia per deixarmos en quebra.

Anònim ha dit...

Que no va ser un aval, van ser diners propis... però avançats pel govern abans de temps per evitar la fallida.

Ara, d'aixó Canal-Fabra no s'assabentat, que raro.