L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 18 de gener del 2012

El SECTOR 6: Informe sobre un pla parcial caducat i la impossibilitat legal de modificar els terminis i dates de l’expedient del pla urbanitzador.

  


Torre de Guaita, al voltant de la qual es troba el denominat Sector 6

El Pla Parcial del Sector 6 (el de la torre de guaita), presentat en el 2004, eixia en el plenari del passat dilluns després d’haver estat motiu d’atenció en el plenari de novembre. Aleshores, es va deixar sobre la taula la declaració de caducitat del pla atés que les dates i terminis que es van fixar entre l’Ajuntament i l’Agent Urbanitzador (l’Agrupació d’Interés Urbanístic) aquest no els ha complit. I això ve de temps, no és d’ara.

Cal saber que els Plans Urbanístics tenen data de caducitat, és a dir, s’han de executar i desenvolupar dins dels terminis marcats, cosa que no ha fet el Sector 6. I si això passa i caduca,  hi ha l’obligació legal de declarar-ho, tal com li exigeixen a l’Ajuntament tots els informes tècnics i jurídics. No perdem de vista que això passa als 8 anys de la presentació, i seria conseqüència de la falta de compliment de terminis de l‘Agent Urbanitzador.

Eixa caducitat anava a tractar-se en el plenari de novembre i finalment es va deixar damunt la taula per vore si el Sector 6 podia acollir-se a la moratòria de 2 anys que ha decretat la Generalitat. Però això semblar ser tampoc serà possible atés que les obres d’urbanització del sector no han començat i la Generalitat ho va deixar ben clar: la moratòria només és per a plans parcials que tinguen les obres començades. I  després de 8 anys no és el cas del Sector 6 o de la torre.

Tot açò no era tema del plenari del dilluns, però cal saber-ho i per això us informem, perquè tingueu una visió global. El plenari de dilluns no debatia ni votava cap cosa pareguda a decretar la caducitat del pla. Per tant cal lamentar les informacions errònies i intoxicadores que s’estan donant des d’ahir en algunes webs, i que només podem atribuir o bé a la falta de coneixement que tenen sobre el tema o bé, a que es vol manipular uns fets. La caducitat del pla urbanitzador no és un fet imputables, ni té la culpa l’Ajuntament o el govern municipal i cal buscar-la en la falta de compliment de les dades per part de l’Agent Urbanitzador. I avui el corresponsal de Las Provincias, pot ser, influenciat pel que llegiria ahir, fa una crònica on torna a repetir que es va aprovar la caducitat del Pla Parcial i que el govern el paralitza. Encara que, repetim, això no es va tractar ni de lluny en el plenari de dilluns. 

Qué es debatia i aprovava en el plenari de dilluns?

I arribats ací, es preguntareu: ¿I que es va tractar en la sessió del dilluns? Doncs es va tractar si s’acceptava la petició de l’Agrupació d’Interés Urbanistic de canviar la data d’inici del comput del conveni. En poques paraules, se li demanava a l’Ajuntament que després de 8 anys d’expedients, informes, papers, etc. canviara la data del Pla Parcial. No cal ni dir que això és impossible legalment, i suposem que li podria caure el pèl a aquells que autoritzen i als que modifiquen uns documents oficials. No cal ni dir que els informes tècnics i jurídics indicaven que eixa modificació de dates en documents, no es podia aprovar. PERÒ ES QUE A MÉS, ELS MATEIXOS INFORMES INDICAVEN QUE SI S'ATENIA LA PETICIÓ NO ES MODIFICAVA RES: EL PLA CONTINUAVA CADUCAT. Finalment, la decisió de no acceptar la petició es va prendre amb el posicionament en contra del PP.

I cal comentar l’actuació del PP en el plenari. Si ens va semblar plausible i correcte el seu posicionament en el punt del Camí Reial, i així ho vam dir, ací no podem dir el mateix. El seu portaveu M. Vidal demanava deixar sobre la taula el punt, però això sí: no donava cap, cap argument que recolzara i explicara perquè calia deixar sobre la taula. Però a més reconeixia que els informes jurídics eren els correctes, que l’Ajuntament era el que calia fer i que el govern estava actuant dins la legalitat. I damunt reconeixia que portar de nou el punt al plenari de febrer no anava a canviar res la situació del pla.

Davant això, nosaltres no entenem com un advocat, ara assessor de Diputació, feia eixa proposta de deixar sobre la taula. I era una postura encara més estranya quan pensem que, M. Vidal com alcalde i com a regidor d’Urbanisme que va ser, va firmar diversos decrets on ja informava i donava pressa a l’Agrupació i els demanara que compliren els terminis acordats.

I ara M. Vidal i el PP canviaven de criteri -¡Ai, els criteris!- i prenien una via contrària, pensem totalment populista i sense base legal. El plenari no debatia ni aprovava la caducitat del Pla Parcial sinó la modificació de les dates del conveni, una modificació de document oficial que és totalment il·legal i damunt, com hem dit, que no modificava la situació i el Pla Parcial continuava caducat. 

Hi ha constància que l’alcalde, Jordi Joan, i la regidor d’urbanisme, Carmen Canet, s’han reunit en diverses ocasions amb els propietaris per tal de poder arribar a una possible solució. Però tornem al mateix, els propietaris per ara ni han complit les dades acordades ni han dit ni han marcat la data en què seran capaços d’iniciar les obres del Sector 6.

El sector legalment està caducat. Perquè en 8 anys no s’ha pegat ni una “palustrà”. I caldrà buscar qui té la culpa de que no s’hagen iniciat les obres, que d’això no té la culpa l’Ajuntament, que tampoc serà qui aprove definitivament la caducitat del pla, sinó que ho farà la Comissió Territorial d’Urbanisme.

Una cosa si que pensem està prou clara: corren mals temps, i aconseguir crèdits bancaris per a actuacions urbanístiques està molt, que molt difícil, després de l’aiguat que li ha caigut a la banca aquests darrers anys amb el negoci de la rajola. I ací pot ser que estiga tot el problema: que els socis majoritaris, els de més terrenys de l’Agrupació Urbanística, no tinguen en aquests moments capacitat de finançament de les obres ni que hi haja bancs disposats a facilitar-les.
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Chapeau, Cotorra.
Molt aclaridor.

Anònim ha dit...

A Manolo Vidal l'han enxufat a la Diputació?

És això el que jo dedueixc del text, no és així Cotorra?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres simplement hem dit el que tothom coneix que és "ara assessor de Diputació".

Anònim ha dit...

Evidenment oposició no n'ha fet, es un cárrec de confianza.
En quant al sector 6, molt ben explicat doncs certs blogs de la dreta ja van embolicant en tal d'atacar al tripartit i sobre tot a la regidora d' urbanisme.