L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

dimarts, 3 de gener del 2012

2011, l'any que la Generalitat desprotegí el Medi Ambient



 La consellera de medi ambient, Bonig, en un acte promocional

La conservació del medi ambient ha tingut un paper destacat en 2011, que ha estat declarat Any Internacional dels Boscos per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Tanmateix, al nostre territori la protecció del medi ambient no ha estat entre les prioritats de l’executiu autonòmic del PP. 
El canvi de la Llei Forestal autonòmica, els nomenaments “a dit” dels directors dels parcs naturals, l’aprovació del decret d’Actuacions Territorials Estratègiques i la reducció dels pressupostos de la conselleria de Medi Ambient per a 2012 són alguns dels efectes de la gestió mediambiental del Consell.

La modificació de la Llei Forestal 3/1993 de la Comunitat Valenciana es va incloure dins la Llei d’Acompanyament dels pressupostos de 2012 amb altres 30 lleis més, de forma que la majoria de vots del PP va aconseguir traure-la endavant. La intenció era canviar la requalificació del sòl cremat abans que passen els preceptius trenta anys que garanteixen la regeneració del sòl i eviten les activitats especuladores.

El control de la Generalitat dels espais mediambientals es completa amb el canvi de la Llei d’Espais Naturals Protegits –inclosa també a la llei de pressupostos de 2012- que modifica l’organigrama dels parcs naturals valencians per permetre nomenar directors generals com “personal eventual”, ja que s’elimina la figura del “director-conservador” i es crea la del “responsable de dinamització”, és a dir, una persona “de confiança” del partit en el govern. En 2011, un total de dotze directors, deu d’ells relacionats amb el PP, han estat nomenats “a dit” sense comptar amb el perfil tècnic adequat ni accedir per la via del concurs-oposició.

El diputat de Compromís, Juan Ponce, ha valorat “molt negativament” la política mediambiental del Consell, “precisament quan s’ha celebrat l’Any Internacional dels Boscos, commemoració que no ha merescut cap tipus d’atenció per la seua part”. Ponce ha dit que “com sempre, el medi ambient ha pagat els plats trencats de la mala gestió del PP” i ha exigit “un gir radical cap a una política forestal més ecològica, l’objectiu fonamental de la qual siga la conservació de la biodiversitat i del sòl fèrtil”.
El malestar arriba a Europa 

Les flames arrasaren 2.984,49 hectàrees d’espais forestals de gran valor mediambiental als termes municipals d’Albaida, Benissoda, Agullent, Ontinyent, Bocairent, Alfafara i Agres, en el 2010. Només un any després, setembre del 2011, les màquines xafaven el sòl cremat per instal·lar una línia elèctrica d’alta tensió i talar la majoria d’arbres. 
La Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA) ha denunciat la Generalitat Valenciana davant la Comissió de les Comunitats Europees al considerar que ha incomplit el dret comunitari per no realitzar un nou estudi d’impacte ambiental després que canvien les condicions del terreny. Un desastre ecològic que s’ha convertit en un clar exemple de la política del Consell del PP en matèria d’incendis.
-