L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 22 de gener del 2012

Compromís reclama al Consell que actue per a abaixar el preu de la ITV


El grup parlamentari Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts en què reclama al Consell una autèntica liberalització del Servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per a actuar contra la problemàtica de què el País Valencià siga el territori de l’estat on més car és passar la ITV.

El diputat de Compromís Fran Ferri  ha recordat que "la privatització de les estacions d’ITV que gestionava directament la Generalitat i que va realitzar el govern del PP no ha significat una autèntica liberalització del sector, sinó tot el contrari ha conduït a la creació d’un negoci en règim d’oligopoli, que ha suposat l’encariment d’este servei i el benefici d’unes empreses molt concretes”.

A més som una de les poques autonomies on no està establida la gratuïtat de les segones inspeccions quan els vehicles no passen la ITV i tornen en un curt període de temps, tot i que el govern del PP porta des del 2008 anunciant que rectificaria en este aspecte, cosa que no ha complit”.

Per al diputat de Compromís “la situació s’agreuja si tenim en compte que els ciutadans i ciutadanes del País Valencià pateixen un greuge comparatiu amb la resta de la ciutadania de l’Estat en haver de pagar una prova de sonometria que la conselleria encara no ha demostrat que siga efectiva en la Inspecció Tècnica de Vehicles”.

És per tot açò que Compromís reclama al Consell una actuació concreta per a abaixar el preu de la ITV i això passa per aprofundir en una autèntica liberalització de la Inspecció Tècnica de Vehicles que situe els preus en uns marges de lliure competència i no d’oligopoli o monopoli, d’esta manera proposem que l’administració autonòmica autoritze centres com ara tallers mecànics i concessionaris de vehicles perquè, mitjançant inspectors independents, puguen oferir igualment este servei de revisió de vehicles, amb la qual cosa s’augmentaria el nombre de punts d’inspecció. 

Publicat a  "Economia i Ocupació"
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això,cuant no passes la prova per algún petit defectet, has de tornar a pagar una altra vegada.Però cuant es un vehícle que està perfecte,gràcies a que et preocupes de fer-li un bon manteniment,no et perdonen els més de 60 euros (en el meu cas) que et fan pagar.
No veig el per què, si el vehícle està al 100%,tingam que pagar res.

Anònim ha dit...

Com la van a baixar si els principals accionistes d'estes, en conec personalment a alguns, son del PP?