L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimarts, 10 de gener del 2012

Més de mil treballadors pagaran les conseqüències de la mala gestió del PP a RTVV



Demà ix a concurs el pla per elaborar la reducció del personal, però RTVV va anunciar ahir l’ERO que afectarà més de mil treballadors de la corporació pública. El Consell inicia, amb el posicionament en contra dels sindicats, el procés de reestructuració de l’ens, que es recull en la nova llei de RTVV -pendent d’aprovació- i que pretén reduir el deute xifrat en 1.200 milions d’euros per fer front als impagaments que la radiotelevisió valenciana manté amb productores i proveïdors.

Després de l’anunci del canvi de model de gestió que podia afectar el planter de treballadors, ahir es complien els pitjors pronòstics: el pla de reestructuració de Canal 9, Ràdio 9 i l’ens públic inclou un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que pot deixar sense feina entre 1.000 i 1.300 treballadors -segons asseguren la majoria de fonts-, dels 1.800 amb què compta l’empresa pública. En sis setmanes es coneixerà l’entitat privada encarregada de portar a terme la reestructuració.

La futura llei sobre el funcionament de RTVV preveu agrupar RTVV i les seus societats (Canal 9 i Ràdio 9) en un únic ens, que seguirà sent de caràcter públic, però que es nodrirà d’un sistema de finançament mixt entre les aportacions públiques i privades. Així, el Consell només costejarà els espais dedicats a complir la funció de servei públic a través d’un contracte-programa entre el Consell i el grup audiovisual, que tindrà tres anys de validesa. El nou model persegueix ser semblant al de RTVE, pel que el Consell d’Administració es reduirà a nou vocals més un director, que seran elegits per les Corts per un període de sis anys, renovable una vegada per un altre termini de tres anys.

Resumit de L'Informatiu
-