L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dilluns, 16 de gener del 2012

Un fondo malestar envaeix el sector educatiu i de la sanitat, els grans afectats per les retallades proposades pel govern del PP de la Generalitat.




La consellera Català reunida amb sindicats. Sembla ser que ja té ben clar quines són les seues prioritats, que no passa per la cosa pública.

Primer van ser els metges i ara són els professors: El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) advertia ahir al president de la Generalitat, Alberto Fabra, i a la titular d'Educació, María José Català, que paralitzaran l'educació valenciana si no retiren el decret de retallades aprovat pel Consell i s'abonen "immediatament" les despeses de manteniment dels centres públics.

El sector educatiu s'uneix a la sanitat pública. Els metges valencians van amenaçar la passada setmana amb disparar la despesa sanitària en receptes, proves diagnòstiques o exploracions per gastar més dels 86.500.000 que preveu estalviar el Consell amb la rebaixa del 50% del complement de la carrera professional.

El STEPV ha recordat que, a més de les manifestacions, s’acorden mesures de pressió en els centres i que afectaran plans de formació i programes educatius, i les activitats no docents, complementàries. Es proposa boicotejar les visites als llocs que han generat el dèficit i que depenen de la Generalitat, com la Ciutat de les Arts i les Ciències.

El sindicat qualifica de "greu agressió" al professorat la reducció de 112,5 milions d'euros dels sous de docents del decret-llei aprovat pel Consell que vol estalviar 1.057 milions d'euros . El STEPV exigeix a Català que s'opose públicament a les retallades perquè si no "serà tan responsable del robatori" com el president de la Generalitat.

No hem d’oblidar les mesures que proposa l’STEPV afectaran directament a les empreses que treballen amb els centres docents: agències de viatge, de transport, editorials... amb la qual cosa tindrà repercussió en altres sectors. A més, la pèrdua de vora un 20% del poder adquisitiu de 53.000 professors els darrers anys afecten el comerç, la restauració o als serveis . L’equació és senzilla: menys diners de sou és igual a menys diners per a gastar en roba, restaurant, electrodomèstics, rebaixes, viatges...

Accions de Sanitat
 
El sector públic és la principal font d’on pensa traure els diners la Generalitat. A l’advertència del STEPV cal sumar les accions en la sanitat valenciana, que a més de la intenció de disparar la despesa sanitària, el Sindicat Mèdic ha assenyalat que exigirà als càrrecs directius de lliure designació de la Conselleria de Sanitat ocupats per facultatius que "en coherència amb la seua professió i solidaritat amb els seus companys metges afectats" boicotegen l'entrada en vigor del decret i, en cas que no puguen, per estar en perill el seu lloc, dimiteixen".

Una acció aquesta, la de dimissión de carrecs directius de centres docents, que no s’ha plantejat encara en l’ensenyament, però per les mateixes raons i motius, pot arribar a plantejar-se.

Els sindicats qualifiquen de “provocació” que es pague abans a les concertades

La Conselleria d’Educació sembla tindre preferències . En la reunió amb la patronal dels col·legis concertats el divendres, la Consellera Català es va comprometre al “pagament immediat” del tercer trimestre del deute per despeses de manteniment.

El STEPV l’ha qualificat com a provocació en base al deute que manté la Generalitat amb els centres d'educació pública, que no han rebut els abonaments del segon quadrimestre de 2011. El sindicat considera “intolerable que s’abonen aquests deutes a la xarxa privada-concertada i es deixe en segon terme la xarxa pública

El STEPV afirma que aquest acte suposaria una “nova agressió” a l'educació pública, que s'afegiria a la retallada en els sous dels professors o de recursos. “Cal posar fi a la política de foment de la privatització de l’ensenyament, mentre s’està retallant en la pública” apunta el sindicat.

-

14 comentaris:

silmin ha dit...

Queda palés, que qui ha escrit l'article no te ni p idea de que parla... sanitat i educació els grans retalls?, aixina va el país, no es pot ser més tronc, hi ha la limitació de les lletres.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs, silmin, deixarem de comprar i llegir el Levante, El País, El Mundo, L'informatiu... fins i tot l'ABC, i deixarem de fer cas allò que diguen els sindicats.

O siga que 86’5 milions d’estalvi en nomes proves, receptes... mèdiques i 112’5 milions en sous en educació... això puja 199 milions dels 1.057 que vol estalviar el consell, el % 18’8 del total que vol estalviar només en dos sector.
I i tu dius – en contra de les opinions de tots – que eixos sectors no són els grans afectats que és el que posem en titular I NO els grans retalls com tu dius que és molt diferent.

Gairebé el 20% d’estalvi vol la Genealitat que isquen només de dos sectors ¿i tu dius el que dius? Bé, és una opinió. Nosaltres no la compartim.
I per això no anem a dir, encara que ho pensem, que potser sigues tu que no tens ni p.i. sobre el que escrius.

Si vols entretindre't, i dir-li que no té ni p.i. i que és un tronc, com ens has dit a nosaltres:

http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/sanidad/educacion/nos/podemos/permitir/elpepuespval/20120116elpval_5/Tes

silmin ha dit...

Es fàcil de entendre el retall més gran es pot diliuir si hi ha més gent i per tant pot ser el sector més afectat que no te res a veure amb els treballadors més afectats.
Si eixos 112 milions entre 100.000 treballadors tenim que s'estalvi per cadascú 1120 €, per example pero ara agafes altra conselleria y estalvien 4 milions entre mil treballdors... 4000 € per treballador... però com que no és sanitat ni educació no cal donar més improtancia.... a més... tenim que entre les altres conselleries no tenen sexenis ni s'en van a casa en juliol,agost, nadals, pasqua... segueixen treballant 40 hores setmanals llevat de l'estiu que en fan 35 ni de broma les 20-30 d'educació i...... a més del que es lleva, a docencia lleven els sexenis..... els altres ni els han cobrat (ni exesteix eixe concepte)... anem a sanitat grup b altra conselleria cobra 1500 aproximadament... sanitat cobra 1600+ 400 de carrera profesional...ara diuen de llevar-los el 50% de la carrera profesional, a igual qualificación en sanitat el mateix treballador encara cobra 300€ més al mes (i guardies).

Si es vol parlar d'interins tenim example que un treballdor de medi-ambient desplaçat a una població de 50 km , grup C passa de cobrar 1000 € a no arribar a 700€ (a banda reducció pages extraordinaries)... i este segueix sense la carrera profesional ni sexenis... i a treballar tots els mesos i totes les hores que toque (si te lloguer a pagar).... és més aquests interins que no pertanyen a sanitat ni a docència estan demanat que per favor els tiren al carrer, sí, a l'atur, ja que guanyarien més diners, més la part que no gastarien anant a treballar tots els dies... però, el consell ni els ha deixat la dignitat d'anar-se'n al carrer, donat que si s'en van per ells mateixa no cobraran res, ni l'atur...
Són simples examples com hi ha més treballadors, molt més afectats i que no són tan mediatics.. i en molts d'ells estan fent un veritable drama....
En retalls, mals són uns, mals són altres... però, ja cansa un mica de girar tot el dramatisme mediatic sempre sobre els mateixos

La Cotorra de la Vall ha dit...

De tota manera, tot això no justifica el "queda palés que qui ha escrit l'article no té ni p idea" ni tampoc "no es pot ser més tronc".

silmin ha dit...

Tal volta m'he passat una mica, i per tant demane mitjes disculpes, però, si algú viu del que escriu, ha d'estar a l'alçada de les sues paraules o del que poden provocar. Tot el moviment mediatic de moment ja han fet que al sector sanitari se'ls puga pujar un 30% en concepte de productivitat i avuí mateix sindicats estan renegociant compensacions en educació... la responsabilitat és de l'adminitració, però, la mediocritat dels mitjans i la negligència dels sindicats no es pot ignorar donat que van en detriment de la defensa que estan fent altres grups. De fet, si teniu accés a correus, tríptics del sindicats vegeu les prioritats dels mateixos....el que m'han enviat: les 3 primeres sanitat (entre elles carrera profesional), les altres 2 docència.... la dels interins d'altres conselleries apareix en ultim lloc, la 6ena... resposta del sindicalista: "Qui no estiga d'acord que es faça un sindicat per a ell", el problema es que necessites 2500 signats per a un nou sindicat....i no és viable.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací, ningú viu ni cobra de La Cotorra ni som professionals de la informació. No hi ha ningú que cobre res pel treball d'esbrinar els diaris tots els dies i tot el que es cou per la xarxa a nivell de premsa digital.

silmin ha dit...

Ni se m'ocurreix dir de la Cotorra, ni pensar-ho, em referisc a la noticia del País, per a mí més que gràcies que encara puc enterar-me del que passa al poble estant ací, i sinó ho he dit mai m'encataria que continuareu igual.

De fet la desicrepància amb les opinions entre els lectors de la Cotorra (i en tinc moltes) em pareixen més que interesants... altra cosa són els periodistes de mitjans massius que poden arrastar masses i només es queden en el sensacionalisme sense adonar-se que devegades poden fer més mal que bé...

De fet he de dir gràcies per la vostra tasca.

Anònim ha dit...

No oblidem que qui ocupa aquests llocs, metges, professors, mestres, infemers, bombers, administratius, etc. etc estan ahí perq han fet una carrera professional, han fet alguns una oposició i han invertit moltes i moltes hores per poder estar. Quan tot era bo i bonança a ningun d'ells se'ls va pujar el sou, guanyaven la seua simple nòmina que es publica. ZP ja va retallar d'ells, i ara estos.

Anònim ha dit...

salari mínim interprofesional per als polítics JA!

bello, simpatic ha dit...

gracies per la informació.
Sempre hi ha ratolins que roseguen el formatge d'altres. però que x
cal esperar de les rates, ratades.

Anònim ha dit...

Molt clara l'explicació de SILMIN de les 14:35h

Anònim ha dit...

Mi cuñado, médico con un listado de 1.700 pacientes está a favor de que le incentiven, con dos euretes al mes que le paguen por cada uno de ellos,hasta hace horas extras y todo.

Anònim ha dit...

I al resto de trabajadores de la sanidad, que les den! Sólo a los de arriba. Vergonzoso.

Anònim ha dit...

El día que los autónomos nos unamos y paralicemos España, ese día si se van ha acordar de nosotros y no para quitarnos más y más cada día y ahogarnos financieramente.
La suerte que tienen es que somos eso, muy autónomos.